'Prijs koopwoning stijgt met 9,5 procent vergeleken met februari 2017'

Bestaande koopwoningen waren in februari 9,5 procent duurder dan in februari 2017. Dit is de grootste toename na september 2001. Sinds juni 2013 is er sprake van een stijgende trend. Dit meldt het CBS.

Lees verder

Kadaster: 'Aantal verkochte woningen dalen met 9,1 procent'

Het Kadaster heeft in februari minder woningtransacties geregistreerd dan een jaar eerder. Het ging vorige maand om 16.094 verkochte woningen. Dat zijn er 9,1 procent minder dan in februari 2017. Dit meldt het Kadaster. Toen werden 17.708 verkochte woningen geregistreerd.

Lees verder

Nieuw: Vastgoed Digitaal

Vastgoed innoveert: vanwege de veranderende mediabehoefte van onze lezers hebben we besloten om Vastgoed ook digitaal uit te geven. Dit jaar maken we 4 vernieuwende digitale edities rondom actuele themas en 6 printedities waaronder de bekende specials met de Gemeentenranking en de Top100. De eerste Vastgoed Digitaal is nu uit en staat in het teken van de AVG.

Lees verder

IJsselmeerpolders tellen 404 duizend inwoners

Honderd jaar geleden is er besloten dat de Zuiderzee zou worden ingedijkt en een deel daarvan zou worden ingepolderd. Op dit moment bieden de IJsselmeerpolders een woonplaats aan 404 duizend inwoners. Dat is 2,3 procent van de Nederlandse bevolking. Bijna 70 procent hiervan woont in Almere en Lelystad. Dat meldt het CBS.

Lees verder

Geld lenen voor eigen makelaarsbedrijf: hoe werkt het?

Je bent van plan een eigen makelaarsbedrijf op te starten. Contacten heb je al wel, maar je mist nog een eigen kantoor en inboedel. Daar heb je financiering voor nodig. Dit kan onder meer door een lening af te sluiten. Lukt dit niet, dan kun je proberen zelf investeerders te vinden.

Lees verder

'Rabobank gaat hypotheken aanbieden via pensioenfondsen'

Door de neergaande kapitaalmarktrente is de hypotheekrente de laatste drie weken tot rust gekomen. De gemiddelde hypotheekrente is door enkele forse verlagingen, vorige week van NN en Hypotrust Comfort, zelfs al weer licht gedaald. Dit meldt De Hypotheekshop.

Lees verder

'Vergoeding vervroegd aflossen zorgt voor verwarring bij hypotheekbezitters'

Bijna een derde van de Nederlandse hypotheekbezitters vindt de rente die ze over hun hypotheek betalen hoog of zeer hoog. 83 procent van deze hypotheekbezitters betaalt 4 procent of meer aan rente. Dat blijkt uit onderzoek van Gfk in opdracht van ABN AMRO. Bijna vier op de tien respondenten geven aan hun eigen hypotheekrente laag of zeer laag te vinden. Drie kwart van deze woningbezitters betaalt minder dan 3 procent aan rente.
 

Lees verder

'Gebruik online klantomgeving steeds dwingender opgelegd door geldverstrekkers'

Steeds meer geldverstrekker werken met een digitale omgeving voor de klant. Daarin kan de klant de actuele status van zijn hypotheek inzien. De laatste tijd is merkbaar dat geldverstrekkers de consument steeds dwingender het gebruik van de klantomgeving opleggen. 

Lees verder

Ollongren aan de slag met oplossen tekort middenhuur

Minister Ollongren neemt veel aanbevelingen over van de Samenwerkingstafel middenhuur van Rob van Gijzel. Dankzij een nieuw platform marktverkenning, moet het aanbod aan middenhuur op korte termijn worden vergroot. Dit meldt Binnenlands Bestuur.

Lees verder

'Miljonairswoningen hard nodig in Rotterdam'

Rotterdam moet veel meer woningen bouwen voor miljonairs, dit meldt het AD. Daarvoor pleiten werkgeversorganisatie VNO-NCW, Rotterdam Partners en makelaars. De krapte in het duurste woning- segment maakt Rotterdam minder aantrekkelijk voor internationale bedrijven.

Lees verder

Feed Fetched by RSS Dog.