Rabobank belooft (bank)spaarhypotheken meteen te verrekenen met openstaande hypotheekschuld

In een uitzending van Tros Radar van afgelopen week heeft de Rabobank het boetekleed aangetrokken. Hoewel de bank eerst op het moment dat een klant zijn hypotheek wilde inlossen, het saldo van zijn bankspaarrekinng niet wilde vrijgeven, werd op televisie beloofd om hier verandering in te brengen.

Lees verder

"Eerlijk duurt het langst. Zeker in de verhuurmakelaardij

In een krappe verhuurmarkt gaat het Peter van der Tweel van Tweelwonen voor de wind. Terwijl het vechten is om opdrachten opende de Verhuurmakelaar van het Jaar 2016 deze zomer twee nieuwe vestigingen in Rotterdam en Utrecht. Wij doen alles volgens het huurrecht en met oog op een lange termijnrelatie met onze klanten. In een markt met van oudsher veel boefjes, val je dan al snel op.

Lees verder

Langst aaneengesloten hypotheekrentedaling van 2017

De rente-update van De hypotheekshop laat opnieuw vooral dalingen zien. Voor de zesde week op rij verlaagden diverse geldverstrekkers vorige week hun rentetarieven. Dat is inmiddels de langste reeks die De Hypotheekshop dit kalenderjaar achtereen kon optekenen.

Lees verder

Woningen in augustus wederom 8% duurder dan vorig jaar

Bestaande koopwoningen waren in augustus 7,8 procent duurder dan in augustus 2016. De stijging is al vier maanden ongeveer even groot.

Lees verder

Consument kan looptijdrente berekenen op nieuwe website

De website www.looptijdrente.nl is vandaag gelanceerd door De Nationale Hypotheekbond. Consumenten kunnen hier hypotheekberekeningen doen, rekening houdend met de looptijdrente in plaats van de aanvangsrente. 

Lees verder

Online energiebesparingsverkenner met contante waardeberekening

VBO Makelaar, NVM en VastgoedPRO werken aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Samen met RVO.nl hebben de drie brancheorganisaties voor makelaars en taxateurs een online tool ontwikkeld; de energiebesparingsverkenner aangevuld met een contante waardeberekening.

Lees verder

Flinke besparing voor huizenkopers met restschuld bij verhuizing voor 2018

Woningbezitters met een restschuld en verhuisplannen doen er volgens De Hypotheker verstandig aan om de overdracht van hun woning vóór 31 december 2017 te laten plaatsvinden. Dan kunnen zij nog gebruikmaken van de mogelijkheid om maximaal 15 jaar de rente en kosten van restschuldfinanciering af te trekken. 

Lees verder

Versterken Groningse woningen loopt flinke vertraging op

Centrum Veilig Wonen heeft aan de Nationaal Coördinator Groningen laten weten dat het versterken van Groningse woningen fors achter loopt op schema. Dit meldt de NOS. De huizen liepen door gasbevingen beschadigingen op.

Lees verder

Vergeet uw case voor de Woningmakelaar van het Jaar Marketing Award niet in te dienen

Dit jaar is de Woningmakelaar van het Jaar Marketing Award terug van weggeweest. Heeft uw makelaarskantoor afgelopen jaar een effectieve, creatieve en doelmatige marketingcampagne gevoerd waar u trots op hebt? Twijfel dan niet langer en dien uw marketingcase uiterlijk 30 september in.

Ter inspiratie geven wij u inzicht in de winnaarscase van de Marketing Award uit 2015: Schasfoort Makelaars uit Oldenzaal.

Lees verder

Tweede Kamer debatteert over startersproblematiek

Dat starters in het hele land het moeilijk hebben op de woningmarkt, was woensdag de aanleiding voor een debat in de Tweede Kamer. Het aandeel starters (inclusief herintreders: zij die ooit een koopwoning hadden en daarna gingen huren voordat ze weer gingen kopen) onder woningkopers was begin dit jaar 39 procent, waar het vorig jaar nog 44 procent was, blijkt uit de AFM Consumentenmonitor. Volgens het Waarborgfonds Eigen Woningen (verantwoordelijk voor de NHG) is het aandeel starters veel forser gedaald: van 39 procent in 2015 naar 29,5 procent in 2017.

Lees verder

Feed Fetched by RSS Dog.