Wat is de Staat van de Woningmarkt 2017?

Uit het rapport Staat van de Woningmarkt 2017 blijkt dat de Nederlandse woningmarkt floreert. Er is sprake van een lage hypotheekrente, een groeiende vraag naar woningen en er wordt meer gebouwd. Het rapport gaat verder in op de positie van middeninkomens en laat zien dat er op het gebied van duurzaamheid nog veel te winnen valt.

Lees verder

Toch maand overgangstermijn hypotheekaanvragen rond jaarwisseling

Er komt toch weer een overgangstermijn van een maand voor huizenkopers die in 2017 een hypotheek aanvragen, maar pas in 2018 een definitief aanbod van hun geldverstrekker krijgen. Dinsdag stemde de Tweede Kamer in met een motie van VVD-politicus Jan Middendorp over dit actiepunt.

Lees verder

NVM-voorzitter Jaarsma: Registers hebben onze verplichte educatie overbodig gemaakt

De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs NVM heeft besloten om de verplichte permanente educatie (NVM-PE) voor aangesloten makelaars en taxateurs per 1 januari 2018 te laten vervallen.  De basisvakbekwaamheid van makelaars, taxateurs en medewerkers wordt volgens de NVM voldoende geborgd door externe registers. Vastgoed sprak erover met voorzitter Ger Jaarsma.

Lees verder

1 miljoen mensen verhuisden vorig jaar binnen eigen gemeente

Vorig jaar verhuisden ruim 1 miljoen mensen binnen hun gemeente, 767.000 vertrokken naar andere gemeenten in Nederland. Het CBS heeft een aantal kaarten opgesteld op basis van deze recente jaarcijfers.

Lees verder

'Den Haag zou honderden miljoenen besparen door optrekken NHG-grens'

NHG is niet alleen in het belang van de geldnemer en de bank, maar zeer zeker ook van de overheid. Dat schrijft Leo van de Pas van Woningmarktcijfers.nl. 'De rentekorting van 0,5% op de door NHG gegarandeerde hypotheekschuld levert een lagere belastingteruggave op van 200 miljoen per jaar, een bedrag dat jaarlijks oploopt.'

Lees verder

Vernieuwde meetinstructie woningen per 1 januari 2018 van kracht

De NRVT, NVM, VBO makelaar, Vastgoedpro, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Waarderingskamer hebben gezamenlijk meetinstructies opgesteld, zodat het inmeten van woningen op een uniforme en transparantere wijze kan gebeuren. De aanpassingen gelden vanaf 1 januari 2018.

Lees verder

'Call-to-action knop cruciaal in contact met woningzoekenden'

Vrijwel alle woningzoekenden beginnen hun speurtocht op een website. Om een huis daadwerkelijk verkocht te krijgen, is het voor makelaars cruciaal om in contact te komen met deze online woningzoekenden. Systeem Makelaardij bedacht hiervoor de call-to-action knop, waarmee ze de Vastgoed Marketing Award won.

Lees verder

Klanten adviseren over verlagen kosten gas en stroom in een woning

Om woningen met een lager energielabel goed te kunnen verkopen, is het belangrijk voor makelaars om advies te kunnen geven aan kopers en verkopers over ingrepen waarmee bespaard kan worden op het energie- en stroomverbruik.

Lees verder

Gemeenten: initiatief voor transformatie winkelgebieden ligt bij vastgoed

Als het gaat om het transformeren van winkelgebieden, wacht het grootste deel van de gemeenten op initiatieven van vastgoedeigenaren. Gemeenten zien hun rol vooral als faciliterend en vinden niet dat zij zich met de financiering bezig hoeven te houden. 

Lees verder

Grootste prijsstijging van bestaande koopwoningen in 16 jaar

Bestaande koopwoningen hebben in oktober te maken gekregen met de grootste prijsstijging in bijna 16 jaar. De woningen waren gemiddeld 8,2 procent duurder dan in oktober 2016. De stijgende trend in huizenprijzen is in juni 2013 gestart.

Lees verder

Feed Fetched by RSS Dog.