IDEA Intézet on Facebook
Tarlós fizetheti a Borkai-bulik árát
Kampányközhely, hogy az inaktívak táborba történő bevonása döntő szempont, ez ügyben okkal gondolhatták többen korábban, hogy az ismert üzenetekkel Karácsony a kampány végére a plafonján van – akárcsak Tarlós. Azaz jelentősebb tömeg behúzására kevés lehetőségük van már, amelyeket aztán mobilizálni kell és lehet vasárnap. A pornolimpikon lepedőakrobatikája és szürke zónás tevékenységének napvilágra kerülése viszont olyan választói körökhöz érhetett el, amelynek tagjai a politikát lazábban követik. Böcskei Balázs elemzése az Azonnalin, az alábbi link alatt:


Felhívom a figyelmet a címben a feltételes módra. Akár, esélyes, lehet, de nem biztos. Az azért nem véletlen, hogy Tarlós az eleve orbántalanított kampányát most borkaitalanítani is igyekszik.

(Feed generated with FetchRSS)
Politikusok magánélete: Hol van a privát szféra határa?
Politikusok magánélete: hol van a privát szféra határa? Az ATV Start vendége Vasali Zoltán, az IDEA Intézet elemzője.


Az ATV Start vendége Vasali Zoltán, az Idea Intézet elemzője.

(Feed generated with FetchRSS)
IDEA Intézet
"Láncszavazás, közmunkával zsarolás és tollhegy a köröm alatt - választási csalások" címmel az EP-választásra az IDEA Intézet kiadványt készített, melyben a közvéleményt leginkább foglalkoztató, tipikus – szavazás közbeni, illetve a szavazókörben vagy épp a szavazatszámláláskor előforduló – csalásokat mutattuk be. Hangsúlyozzuk, hogy összeállításunkban azokra a tipikus csalásokra térünk ki, amelyek már a szavazás megkezdését megelőzően megszülethetnek, és egészen a szavazatszámlálás befejezéséig fennállhatnak. További célunk a kiadvánnyal, hogy a közérthető megfogalmazás révén mindenki kézzel fogható információkkal rendelkezzen – a többi közt – azt illetően, mire kell figyelni többek között a szavazólapoknál, egy láncszavazás lefülelésekor, a szavazóköri delegáltak kölcsönös kontrolljánál, a mozgóurnás visszaélésekkor, a közmunkások esetleges befolyásolásakor, vagy épp a szavazólapokkal való visszaéléseknél, szavazatszámlálásnál. A kiadvány aktuális, innen pedig el is érhető terjesztésre: http://ideaintezet.hu/uploads/docs/37/hogyan-leplezheted-le-a-va--laszta--si-csala--st_ideainte--zet_2019_ma--jus.pdf?fbclid=IwAR0y7MlQsrB1pCI6z5MTciansjhxjetHdvE_GRL4siQ7UIjxd4uj-KUljuc


IDEA Intézet

(Feed generated with FetchRSS)
A twitterdiplomácia kiszámíthatatlansága
Hajdu Nóra, az IDEA Intézet külpolitikai elemzője a pozsonyi Új Szóban arról írt, hogy a szíriai konfliktusban játszott amerikai szerep tankönyvszerűen mutatja meg, hogy ma az amerikai külpolitika talán egyedüli állandó jellemzője a kiszámíthatatlanság. Részletek link alatt:


Donald Trump „nevetséges és vég nélküli” háborúnak nevezte a szíriai konfliktust, majd bejelentette, hogy az Egyesült Államok kivonja csapatait Észak-Szíriából. 

(Feed generated with FetchRSS)
Fejlesztéseket ígért Orbán, HA a fideszes polgármester győz
Budapesten orbántalanított Fidesz-kampányt látunk, vidéken pedig az ellenzéki szavazókat demobilizáló üzenetekkel kampányol Orbán - vélekedik Böcskei Balázs, az IDEA Intézet igazgatója az ATV ma esti Híradójában.


Orbán Viktor az utolsó héten személyesen is beszállt a választási kampányba. Gödöllőn a Fidesz-KDNP helyi polgármester-jelöltjét látogatta meg, akinek azt...

(Feed generated with FetchRSS)
Feed Fetched by RSS Dog.