IDEA Intézet on Facebook
IDEA Intézet: izgalmas lett a verseny a budapesti előválasztáson | 24.hu
Szoros lett a küzdelem: a részvételüket biztosra ígérők 41 százaléka támogatja Kálmán Olgát, 38 százalék Karácsony Gergelyt, 14 százalék Kerpel-Fronius Gábort az IDEA Intézet múlt héten végzett kutatása szerint. Már az első eredmények közlésekor is jeleztük, hogy a kibontakozó mozgósítási kampány hatására az aktivitások, így az erőviszonyok is változhatnak. Kutatásunk - az adatfelvétel ideje június 17-18. - eredményei alátámasztják az IDEA Intézet erre vonatkozó várakozásait, a kampány előre haladtával aktivizálódtak a szavazók, így két versengő jelölt, Kálmán Olga és Karácsony Gergely hibahatáron belüli, szoros versenye bontakozik ki. Részletek a 24.hu linkje alatt:


Szorossá vált a küzdelem, Karácsony Gergely feljött.

(Feed generated with FetchRSS)
Elveszik a jogsid, ha tagadod a klímaváltozást | 24.hu
Az európai választásokhoz időzítve a német viccpárt megjelentetett program elemei között megtalálható az a pont, hogy a klímaváltozás tagadása legyen büntethető, legsúlyosabb büntetésként a jogosítvány elvételét javasolják. Ti egyetértetek a javaslattal? Hajdu Nóra, az IDEA elemzőjének írása a német viccpártról a 24.hu-n:


A német viccpárt számos olyan kezdeményezéssel élt, amelyeket jogi és politikai következmények változások követtek.

(Feed generated with FetchRSS)
Karácsonyék megpróbáltak meghekkelni egy online közvélemény-kutatást, most meg letagadják
A cikkhez annyi még, hogy a Párbeszéd hekkelési kísérletét indulását követően azonnal észleltük, kezdve a megosztási hullámokkal a belső rendszerünkön keresztül is. Az ilyen és ehhez hasonló kísérletek kivédésére az adatfelvétel minőségének és érvényességének megőrzése érdekében többek között a következőkkel élünk: 1. A belső felületünkön keresztül monitoroztuk, hogy milyen forrásból érkezik az adott kitöltés, módszertanunknak megfelelően. 2. Ha nem valid a forrás (azaz nem közvetlenül a hirdetésből jön), vagy többszörös kitöltés érkezik egy forrásból, automatikusan flageljük a kitöltést és manuális review alá kerül, de ebben az esetben magukat az adatokat nem látjuk, csak a metaadatokat. 3. A Párbeszéd felhívására mintegy 2x150 ember "trollkodott" , a hirdetési rendszer is jelezte, kiszűrtük, és minden esetben a linket is cseréltünk, ami még egy plusz védelmet is adott. 4. Az adatfelvétel folyamatát a fake kitöltés problémaköre nem befolyásolja, mert a fő források működnek, blokkolni nem tudják a valid kitöltéseket, csak plusz munkát okoz, ami kezelhető. https://azonnali.hu/cikk/20190618_karacsonyek-megprobaltak-meghekkelni-egy-online-kozvelemeny-kutatast-most-meg-letagadjak


Párbeszéd-szimpatizánsoknak küldték ki az IDEA Intézet online felmérését, mert szerintük az nem közvélemény-kutatás. Az IDEA szerint viszont igen.

(Feed generated with FetchRSS)
Az IDEA Intézet 2019. június 5-június 9. között végzett közvélemény-kutatásának eredményei alapján a...
Az IDEA Intézet 2019. június 5-június 9. között végzett közvélemény-kutatásának eredményei alapján a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében a május elejei eredményekhez képest érdemben változatlan (32%). A Jobbik és az MSZP szavazótábora viszont szűkült a teljes népesség (Jobbik: 7%; MSZP: 5%) és a biztos szavazó pártválasztók (Jobbik: 9%; MSZP: 8%) körében egyaránt. A Demokratikus Koalíció és a Momentum úgy a teljes népesség körében, mint pedig a biztos szavazó pártválasztók körében bővítette táborát. Június elején a teljes felnőtt népességben a DK-támogatóinak aránya 8 százalék, a Momentumé 5%. A biztos szavazó pártválasztók 15 százaléka a DK, 9 százaléka a Momentum listájára szavazna. Az ellenzéki átrendeződésnek az esélye megvan, ugyanakkor csak több hónap után lehet arról megbízható következtetésekkel élni.(Feed generated with FetchRSS)
Photos from IDEA Intézet's post
Nyíregyházán is közös polgármesterjelöltet állítanak ellenzékiek. Nézzünk kicsit rá a május 26-i eredményekre az 2018. április nyolcadikai tükrében. Nyíregyházán az országos eredményekhez hasonlósan a Fidesz pár százalékponttal növelte a támogatottságát, de a nagyvárosok átlagához hasonlóan nem érte el az 50 százalékot. A legnagyobb nyertes a DK lett, 6,2 százalékról 20 százalék magasságába növelte támogatottságát. Vélhetőén ez leginkább az MSZP-P és a Jobbik rovására történt. A Jobbik elvesztette támogatottságának kétharmadát, az MSZP-P pedig a támogatóinak felét az OGY választás listás eredményéhez viszonyítva. Az LMP támogatottsága is harmadára olvadt, a Momentum – a nagyvárosokhoz hasonlóan – pedig a harmadik legnagyobb erővé vált 10 százalék feletti eredményével. A szavazóköröket tekintve megállapítható, hogy az MSZP-P támogatottsága mind a 100 nyíregyházi szavazókörben gyakorlatilag egyenletesen csökkent, csakúgy, mint a Jobbiké. A Fidesz a szavazókörök túlnyomó többségében viszont növelte a támogatottságát. Továbbá, a legszorosabb abszolút értékű korreláció az MSZP-P és a DK, illetve Momentum és az LMP eredményeinek változása között mutatható ki.(Feed generated with FetchRSS)
Feed Fetched by RSS Dog.