Vastgoed actueel - algemeen
‘200.000 woningeigenaren lopen betalingsrisico’

Ongeveer 10 procent van de 2 miljoen mensen met een aflossingsvrije hypotheek loopt het risico de maandlasten niet meer te kunnen betalen wanneer hun inkomen daalt, bijvoorbeeld na pensionering. Dat blijkt uit een analyse van Vereniging Eigen Huis (VEH).

Lees verder

Bouw hoogste woontoren van Nederland van start

De hoogste woontoren van Nederland, de Zalmhaventoren, wordt gebouwd in Rotterdam. De toren wordt 215 meter hoog en is onderdeel van het nieuwbouwplan De Zalmhaven, met maar liefst 475 woningen. Dat meldt top010.nl.

Lees verder

Websites van makelaars onderzocht: Top 25

Ruim 90 procent van de makelaars zet een website in om onder de aandacht te komen, blijkt uit het Nationaal Makelaars Onderzoek. Daarmee is de website een belangrijk kanaal in de marketingmix. Maar hoe staat het met de kwaliteit van deze websites? MakelMail onderzocht het en kwam tot een top 25. Gemiddeld scoren de makelaarssites een 5,7. Er is dus nog veel verbetering mogelijk.

Lees verder

Derde kwartaalcijfers: alleen in Zeeland meer woningen verkocht

In bijna alle provincies is ook in het derde kwartaal van 2018 sprake van een prijsstijging van bestaande koopwoningen en een daling van het aantal verkopen. Alleen in Zeeland zijn in het derde kwartaal meer woningen verkocht dan een jaar eerder. 

Lees verder

Koopwoningprijzen in september 9,3 procent hoger

Bestaande koopwoningen waren in september 9,3% duurder dan in september 2017. De prijsstijging is hetzelfde als in de voorgaande maand. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Lees verder

35-plusser zonder eigen huis krijgt het steeds zwaarder op woningmarkt

Starters die geen woning kopen voor hun 35ste, dreigen de boot te missen. "De koopwoningmarkt is als het ware een rijdende trein geworden waar u op tijd moet opspringen." Daarvoor waarschuwt het Kadaster in een rapport over starters op de woningmarkt. 

Lees verder

Woningplatform Huispedia open voor makelaars

Makelaars kunnen zich voortaan (gratis) registreren bij Huispedia, een woningplatform dat zich sinds 2016 richt op particuliere (ver)kopers. In het makelaars portal is het onder meer mogelijk om woningen van particulieren te beheren en bezoekersstatistieken per woning in te zien.

Lees verder

Afwachtende woningbezitter houdt woningmarkt op slot

Eén op de negen woningeigenaren (11,7 procent) in Nederland wil zijn huis binnen drie jaar verkopen, maar heeft de woning nog niet in de verkoop staan. Bij jonge gezinnen is dit zelfs bijna een kwart van de mensen (22,4 procent).

Lees verder

Gelukkig in een trespa portiekflat

Het gaat goed met ons. Je hoort het overal. De economie draait weer op volle toeren. Met name in de steden zijn de gevolgen hiervan goed te merken. Gemeenten en marktpartijen investeren flink om de stad tot een bruisende plek te maken waar mensen graag willen wonen, werken en verblijven. En juist omdat deze plekken zo razend populair zijn, schieten de prijzen hier door het plafond.

Lees verder

Den Haag pleit voor wolkenkrabbers als oplossing woningtekort

Het nieuwe stadsbestuur van Den Haag heeft ervoor gekozen om op korte termijn wolkenkrabbers te bouwen. De woontorens beschikken over maximaal 11.500 woningen, deze worden rond de drie grootste stations gebouwd. Dat staat op de website van Cobouw. 

Lees verder

Feed Fetched by RSS Dog.