VRT - Open de school na paasvakantie om piek in vroegtijdige schoolverlaters te voorkomen (prof. K. De Witte)

03/04/2020. OPINIE. Onderwijseconoom Kristof De Witte waarschuwt dat door het sluiten van de scholen het schoolse engagement van jongeren daalt. Daardoor dreigt het aantal leerlingen dat zonder een diploma de school verlaat te pieken. De coronacrisis leidt zo tot enorme individuele en maatschappelijke kosten op lange termijn. Scholen moeten dan ook zo snel mogelijk terug open.
VRT - Vlaamse wetenschappers stellen heel wat vragen bij traceer-apps (prof. A. Vandamme)

03/04/2020. Traceer-apps zijn in volle ontwikkeling en moeten dienen om elke gebruiker te laten inschatten of hij of zij het coronavirus draagt. Maar volgens kritische academici is er nog een hele weg af te leggen op het vlak van betrouwbaarheid.
ATV - 'Oppassen met slimme apps tegen corona, ze geven een vals gevoel van veiligheid' (prof. M. Van Ranst en prof. A. Vandamme)

03/04/2020. Slimme apps voor op de smartphone moeten ons, samen met (bloed)tests, uit de coronacrisis en lockdown helpen. Maar Vlaamse wetenschappers waarschuwen in een brief voor zogeheten traceerapps.
HET LAATSTE NIEUWS - Vlaamse wetenschappers waarschuwen: 'Oppassen met slimme apps tegen corona' (prof. M. Van Ranst en prof. A. Vandamme)

03/04/2020. Slimme apps voor op de smartphone moeten ons, samen met (bloed)tests, uit de coronacrisis en lockdown helpen. Maar Vlaamse wetenschappers waarschuwen in een brief voor zogeheten traceerapps.
DE MORGEN - Zal Covid-19 in de zomer verdwijnen? ‘Een nieuwe lockdown is niet uitgesloten’ (prof. A. Vandamme)

02/04/2020. De griep zoals we die kennen, keert jaarlijks terug en verdwijnt tijdens de zomer. Experts hopen dat het nieuwe coronavirus hetzelfde zal doen. Maar hebben warme temperaturen een invloed? Of mogen we een tweede uitbraak verwachten in het najaar?
DE TIJD - 'Zwakke retailers gaan het niet redden' (prof. E. Breugelmans)

02/04/2020. De retailsector krijgt forse klappen door de coronacrisis. Experts vrezen de komende maanden tal van faillissementen.
ROBTV - KU Leuven organiseert eerste online infodag voor toekomstige studenten

01/04/2020. VIDEO. De KU Leuven heeft vandaag een infodag georganiseerd voor toekomstige studenten, al zag die er dit jaar ietsje anders uit. Door de coronacrisis koos de universiteit ervoor om de infodag voor het eerst volledig online te zetten
VRT - Europese landen werken samen aan smartphone-app die waarschuwt voor mogelijke coronabesmetting (prof. B. Preneel)

01/04/2020. VIDEO. “Waarschuwing, u hebt mogelijk contact gehad met een coronapatiënt”, schrik niet als u binnenkort deze melding op uw smartphone ziet verschijnen. Verschillende Europese wetenschappers werken in sneltempo aan een applicatie die moet waarschuwen voor een mogelijke coronabesmetting. Een eerste versie is mogelijk deze maand al beschikbaar.
DE STANDAARD - Van Ranst over supermarkten: ‘We creëren smetvrees door opbod maatregelen’ (prof. M. Van Ranst en prof. P. Vankrunkelsven)

01/04/2020. Moeten supermarkten nog meer maatregelen nemen tegen corona? Volgens viroloog Marc Van Ranst is de grens bereikt. ‘Wanneer we onze handen achteraf wassen, zijn die virussen heus wel weg.’
VRT - Grappen en memes over het coronavirus (prof. G. Kuipers)

01/04/2020. VIDEO. Karrewiet (start fragment op 10:33).
Feed Fetched by RSS Dog.