NU - Algemeen
Kabinet gaat mogelijke versoepelingen wekelijks bekijken
Het kabinet gaat per week bekijken of de coronamaatregelen kunnen worden versoepeld, bijvoorbeeld met de heropening van de terrassen. Dat heeft demissionair minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid) maandag gezegd na afloop van het Veiligheidsberaad, het overleg van de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's.
Gezondheidsraad: Eigen keuze 60-minners voor AstraZeneca niet geadviseerd
De Gezondheidsraad is toch niet van mening dat mensen met een leeftijd onder de zestig jaar zelf voor het AstraZeneca-vaccin moeten kunnen kiezen als ze dat willen. Eerder op maandag citeerde de NOS nog een woordvoerder van de Gezondheidsraad, die over een mogelijke keuzevrijheid zei: "Wat ons betreft kan het." Er zou sprake zijn van een misverstand.
Verhoor kroongetuige Nabil B. eindigt in clash met 'oude vriend' Mohamed R.
Het verhoor van kroongetuige Nabil B. is maandag in de rechtbank van Amsterdam geëindigd in een clash met verdachte Mohamed R. De vierde zittingsdag in het liquidatieproces Marengo was ingeruimd voor R. en zijn advocaten om B. te ondervragen.
Experts kraken communicatie kabinet over coronabeleid: 'Betrek de burgers'
Experts zien nog genoeg verbeterpunten bij het kabinet wat betreft de publieksvoorlichting over de bestrijding van het coronavirus. Betrek het publiek erbij, is hun voornaamste boodschap. "Het enige dat het kabinet kan bedenken, is doorgaan met die persconferenties."
Agente die zwarte man in VS doodschoot dacht dat ze een taser vasthield
De agente die in de Amerikaanse plaats Brooklyn Center bij Minneapolis een zwarte man doodschoot, zag haar vuurwapen aan voor een taser. Dat maakte politiechef Tim Gannon maandag bekend tijdens een persconferentie.
Video | Drukte en volle terrassen: dit kunnen we leren van Engels coronabeleid
Blije gezichten in Engeland, waar mensen sinds maandag weer op een terras kunnen zitten. Pauline den Hartog Jager vertelt aan NU.nl waarom de versoepelingen daar nu mogelijk zijn.
Ajax voor het eerst sinds 2007 in top twintig waardevolste clubs ter wereld
Ajax behoort voor het eerst sinds 2007 tot de twintig waardevolste clubs ter wereld, blijkt uit onderzoek van Forbes. FC Barcelona lost rivaal Real Madrid af als de nieuwe nummer één.
Metronetwerk van Amsterdam start weer op na complete storing
Het metrosysteem in Amsterdam start weer op nadat alle lijnen in de stad maandagavond waren getroffen door een storing. Het is nog onduidelijk hoelang het gaat duren voordat het oponthoud is opgelost.
Niet-erkende regering Zuid-Molukken vraagt vlag gijzeling De Punt terug
De regering van de niet-officieel erkende Republiek der Zuid-Molukken (RMS) wil de Zuid-Molukse vlag terug die in 1977 op de gekaapte trein bij De Punt hing. De vlag zou bij de beëindiging van de kaping zijn buitgemaakt door Nederlandse mariniers. De RMS doet het teruggaveverzoek maandag in een brief aan het Nederlandse kabinet, die NU.nl in handen heeft.
Politie op de vingers getikt door EU vanwege deal met AMBER Alert
De politie heeft de beslissing om de samenwerking met het waarschuwingssysteem AMBER Alert te beëindigen, genomen nadat zij naar eigen zeggen door de Europese Unie op de vingers was getikt over de deal met de organisatie. De politie kondigde vorige week aan te stoppen met AMBER Alert, en urgente vermissingen van kinderen vanaf 22 juli te melden via Burgernet, een samenwerkingsverband van gemeenten, burgers en politie, tot grote verrassing van AMBER Alert zelf.
Feed Fetched by RSS Dog.