Omroep Brabant: Home
Automatische vuurwapens, drugs en geld gevonden bij inval op woonwagenkamp Oss
Tijdens de grote inval op het woonwagenkamp in Oss zijn automatische vuurwapens, drugs, geld en mogelijke explosieven gevonden. Dat meldt de politie na een eerste dag zoeken. Tijdens de actie werden woensdag drie mensen aangehouden: Martien R., zijn zoon Anton en een 55-jarige man uit Oss. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
Jongen (11) vindt negen gedumpte, zieke puppy’s in Sint Agatha
Dankzij een oplettende jongen van elf kreeg de Dierenambulance Land van Cuijk dinsdagavond een melding die ze niet snel meer zal vergeten. In een verlaten gebied in Sint Agatha liepen negen verwaarloosde puppy’s rond. Al snel werd het de medewerkers duidelijk dat het om gedumpte pups ging.
Wie is Martien R. die politie en justitie zo graag achter de tralies willen krijgen?
Met 400 man werd er op hem gejaagd. Een grootschalige actie van politie en justitie: Operatie Alfa. Het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss is hermetisch afgesloten. Allemaal voor één familie of zelfs één man: Martien R. Wie is deze 48-jarige crimineel? En waarom willen ze hem zo graag achter slot en grendel krijgen?
Brabantse Milieu Federatie 'verbolgen' over stikstofplannen van het kabinet
De Brabantse Milieu Federatie ziet niets in de plannen die het kabinet vandaag heeft gepresenteerd om de stikstofproblemen te verminderen. In een eerste reactie schrijft de BMF 'verbolgen' te zijn over delen van de kabinetsplannen.
Chef-kok Leon maakt kookboek voor stripliefhebbers en een stripboek voor kookliefhebbers
Leon Verhoeven uit Schijndel is chef-kok in de keuken van de Golf & Country Course in Sint-Oedenrode. Maar naast zijn liefde voor koken is hij al zijn leven lang bezeten van stripboeken. Met zijn stripkookboek komen zijn twee passies samen. Zijn eigen recepten geïllustreerd door meer dan 50 Nederlandse striptekenaars.
Lagere maximumsnelheid en bredere A58: iedereen lijkt wel gelukkig
Gemeenten, het provinciebestuur en de werkgeversorganisatie VNO-NCW Brabant Zeeland zijn blij met de verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen naar 100 kilometer per uur. Dat door deze maatregel de A58 verbreed kan worden is ook bij verschillende instanties positief aangekomen.
'Hier blèft ie zwarte piet', honderd demonstranten willen geen roetveegpiet in Den Bosch
Zo'n 100 mensen demonstreerden woensdagavond op de Markt in Den Bosch voor het behoud van zwarte piet. Pro Zwarte Piet Den Bosch vindt dat de eeuwenoude traditie moet blijven zoals deze was en wil absoluut geen roetveegpieten.
Oma Wiesje werd op haar tachtigste voor één dag verpleegster
Patiënten op de afdeling traumachirurgie in Tilburg kregen woensdag oma Wiesje van Opstal aan bed. De hoogbejaarde dame wilde als meisje al heel graag de verpleging in, maar ze was harder nodig in het huishouden thuis. Dankzij haar kleinzoon Wendell ging die droom nu toch in vervulling. Een dagje meelopen in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg was zijn cadeau voor de tachtigste verjaardag van zijn oma.
Onno R. die zijn ex-vriendin Lara zou hebben doodgeschoten, hoort 12 jaar celstraf eisen
“Mama heeft bloed, mama wordt niet meer wakker. Ik denk dat ze dood is.” De woorden van een vierjarige kleuter als de politie in september 2018 een appartement aan de Goudbaard in Bergen op Zoom binnenvalt. Justitie eiste woensdag twaalf jaar cel tegen Onno R., omdat hij de moeder van het jongetje had doodgeschoten. Het jongetje zag het waarschijnlijk niet gebeuren, maar hij heeft wel haar dode lichaam gezien.
Bouwers willen 'Rutte in de ballen raken' en eisen miljard euro schadevergoeding
Protestbeweging Grond in Verzet gaat opnieuw actievoeren en 'Rutte in de ballen raken'. Die belofte doet Johan de Krom uit Etten-Leur, een van de initiatiefnemers van de groep. Ook kan de premier een megaclaim van een miljard euro verwachten.
Boer Joris zat aan de lunchtafel met Mark Rutte over stikstofbeleid: 'Het was erg emotioneel'
Boer Joris Buijs uit Etten-Leur zat woensdagmiddag aan tafel met premier Mark Rutte. Tijdens de lunch in Den Haag werd het voorgenomen stikstofbeleid besproken en Joris is tevreden met de uitkomst, maar het was ook erg emotioneel.
Patrick wil graag als leraar gaan werken, maar de opleiding is peperduur
Scholen dreigen bij ziekte van de juf of meester de klas naar huis te moeten sturen omdat er een tekort aan leraren is. Maar tegelijkertijd wordt het mensen moeilijk gemaakt om voor de klas te staan. Dat ervaart Patrick Vennix (44) uit Biest-Houtakker.
Spanjaard (19) dreigt conducteur met een mes te steken als hij in Breda uit de trein wordt gezet
Een treinconducteur is dinsdagmiddag bedreigd door een agressieve Spanjaard, nadat deze op station Breda de trein uit was gezet. De 19-jarige Spanjaard had geen geldig vervoersbewijs en dreigde de conducteur met een mes te steken. De verdachte is aangehouden.
Kopstukken van Brabantse onderwereld opgepakt in Oss, onder wie 'Godfather' Martien R.
De 48-jarige Martien R., de 'Godfather' van de Brabantse onderwereld, is opgepakt bij een woonwagenkamp in Oss. De crimineel uit Oijen wordt in verband gebracht met meerdere liquidaties en aanslagen. Hij is samen met twee familieleden gearresteerd. Een van hen is zijn 26-jarige zoon Anton.
Voor 26 miljoen aan amfetamine verstopt in graafmachine: zes jaar celstraf
Een man die meer dan 500 kilo amfetamine in een graafmachine had verstopt, werd woensdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor drugsbezit en -smokkel. De man krijgt zes jaar gevangenisstraf.
Verbreding snelweg A58 kan doorgaan, dankzij stikstofmaatregelen van het kabinet
De verbreding van de A58 tussen Sint-Annabosch en Galder én tussen Eindhoven en Tilburg kan weer doorgaan. De verbreding gaat in 2021 van start. Het project stond door de stikstofcrisis tijdelijk in de ijskast. Door maatregelen die het kabinet woensdag neemt om de stikstofuitstoot te verminderen, kunnen infrastructurele projecten alsnog doorgaan.
Zijn Brabanders echt aardiger dan de rest van de wereld?
Het is woensdag World Kindness Day, de wereldwijde dag van de vriendelijkheid. Op deze dag staat aardiger zijn tegen elkaar centraal. Maar heeft Brabant dit wel nodig? Peter Achterberg, hoogleraar aan Tilburg University, legt uit dat Brabanders vriendelijker overkomen dan mensen uit de Randstad.
Heldendaad na frontale botsing met busje: omstanders redden slachtoffer uit brandend wrak
Bij een ongeval op de N617 (Bosschebaan) tussen Den Bosch en Sint-Michielsgestel is woensdagmiddag een man zwaargewond geraakt. Een busje botste op een personenauto. De weg was een paar uur in beide richtingen dicht.
Mis jij lood op jouw dak? Dan is politie Helmond op zoek naar jou
Politieagenten hebben dinsdag een grote hoeveelheid daklood gevonden in de kofferbak van een Renault Megane. Omdat er geen aangifte is gedaan, zoekt de politie Helmond nu de rechtmatige eigenaar.
Pegida komt zaterdag niet naar Eindhoven omdat ze niet naast KOZP mogen demonstreren
Pegida ziet af van een geplande demonstratie tijdens de sinterklaasintocht in Eindhoven, komende zaterdag. De anti-islambeweging die voor behoud van zwarte piet is, mag van de gemeente niet naast tegenstanders van zwarte piet staan. Volgens Pegida-voorman Edwin Wagensveld heeft het daarom geen zin om te protesteren.
Pro-zwartepietactievoerder verwacht dat het bij de intocht in Eindhoven weer uit de hand loopt
Jan Dielissen stond vorig jaar vooraan bij de protesten tegen 'Kick Out Zwarte Piet' bij de Sinterklaas intocht in Eindhoven. Ook dit jaar gaat hij, verkleed als zwarte piet, naar de intocht om te protesteren tegen de anti-zwartepietactivisten. Hij hoopt dat het deze keer niet uit de hand loopt zoals vorig jaar, maar denkt van wel.
Vader die zijn zes maanden oude zoontje zou hebben doodgeschud, komt voorlopig niet vrij
Een man van 37 uit Rosmalen die sinds augustus vastzit omdat hij zijn half jaar oude baby zou hebben doodgeschud, komt voorlopig niet vrij. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald tijdens de eerste behandeling van de zaak.
Kroegganger is het niet eens met sluitingstijd van café en valt eigenaar aan
Een kroegganger was het er dinsdagavond niet mee eens dat een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom dichtging. Hij viel de eigenaar aan en duwde hem. De 46-jarige man uit Tholen is aangehouden.
Keeper Bart Verbruggen met Oranje in halve finale WK onder 17: 'We moeten kunnen winnen'
Hij heeft nog geen minuut gespeeld, maar de 17-jarige Bart Verbruggen beleeft deze dagen toch als een soort jongensboek. De jonge doelman, onder contract bij eerstedivisieclub NAC Breda, staat namelijk in Brazilië met Oranje in de halve finale van het WK voor spelers onder 17 jaar. "Ik ben er trots op", zo zegt hij.
Band Batmobile rockt nog steeds: 'We stoppen pas als een van ons dood neervalt'
De band Batmobile uit Breda bestaat al 36 jaar en is nog steeds alive and kicking. In Nederland hebben ze het vroeger een beetje verkloot, maar in het buitenland trekken de vijftigers nog altijd volle zalen. "We stoppen pas als een van ons dood neervalt, het liefst op het podium."
Feed Fetched by RSS Dog.