Omroep Brabant: Home
Geldautomaat opgeblazen in Kaatsheuvel: 'Ik hoorde een auto wegrijden, hard gegil en nog een auto'
In Kaatsheuvel is zondagnacht een geldautomaat opgeblazen. Het gaat om de automaat aan het Anton Pieckplein.
Gezinsdrama Etten-Leur: politie zoekt naar camerabeelden van looproute verdachte Onur Kandemir
De politie is op zoek naar camerabeelden van Onur Kandemir, de 33-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij het gezinsdrama in Etten-Leur.
Bosschenaar die coronafeestje organiseerde heeft spijt: ‘Ik had geen kwade bedoelingen’
Een feestje met drank, joints en muziek om even aan de realiteit van nu te ontsnappen. Dat was het idee van de 21-jarige Bosschenaar die afgelopen vrijdag in het buitengebied van Den Bosch een illegaal feestje wilde geven. De gemeente kwam erachter en dreigde met een dwangsom van 10.000 euro. De organisator heeft nu spijt. 'Ik had geen kwade bedoelingen.'
Burgemeester Jack Mikkers: ‘Nog zeker een maand strenge coronaregels noodzakelijk’
Een versoepeling van de huidige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is nog niet in beeld. Dat zegt Jack Mikkers, burgemeester van Den Bosch, zondagavond in het programma EenVandaag. Sterker nog: ’Ik zou de huidige strenge regels nog zeker een maand in stand houden.’
Kinderen mogen nauwelijks bij hun stervende vader van directie Rosmalens verzorgingstehuis
Wanhopig zijn Janneke en Bart Hermans. Hun vader van 84 jaar heeft kanker en krijgt donderdag euthanasie. Alleen van de directrice van verzorgingshuis de Annenborch in Rosmalen mogen de kinderen niet naar hun ouders vanwege de coronacrisis. Het gebouw zit in quarantaine.
Ziekenhuizen zijn kritisch coronaweekend 'goed doorgekomen', maar ic-capaciteit blijft spannend
De toestroom van coronapatiënten naar Brabantse ziekenhuizen heeft zich zo goed als gestabiliseerd. Daarmee zijn hospitalen dit weekend goed doorgekomen, al blijft het spannend of er op termijn voldoende intensive care-capaciteit is. Dat meldt Bart Berden, voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen in Brabant.
Etten-Leur heeft maar één vraag na het familiedrama: 'Waarom?'
Er gaat een schok door Etten-Leur als blijkt dat zich een familiedrama heeft afgespeeld aan de Dasseburcht. Het is snel duidelijk in de Turkse gemeenschap om wie het gaat. “De gemeenschap in Etten-Leur is klein en iedereen kent elkaar,” vertelt een man. “Het is echt heel heftig allemaal.”
LIVEBLOG CORONAVIRUS: 1104 nieuwe besmettingen in Nederland, dodental stijgt met 132
Omroep Brabant houdt iedere dag een liveblog bij met het laatste nieuws over de coronacrisis. Dit liveblog is gesloten.
Eindhoven Airport zo goed als uitgestorven, aantal reizigers met 95 procent gedaald door coronavirus
Een zo goed als lege terminal, niemand in de rij voor de security, bij de gates is het leeg en de bagagebanden staan stil. Eindhoven Airport is nog nooit zo rustig geweest. Door het coronavirus is er heel weinig vliegverkeer. Waar normaal 15.000 tot 20.000 reizigers vliegen via Eindhoven Airport zijn dat er nu slechts een paar honderd.
De spoedeisende hulp mist de 'gewone' patiënten: 'Waar is iedereen met een hartaanval?'
“Ondanks de coronadrukte gaat het er niet chaotisch aan toe bij spoedeisende dienst”, vertelt Wendy Thijssen van de spoedeisende hulp van het Catharina ziekenhuis in Eindhoven in het Omroep Brabant-programma KRAAK. “Maar waar zijn alle hartaanvallen en blindedarmontstekingen?
Familiedrama Etten-Leur: na foto deelt politie nu ook naam van gezochte vader, het gaat om Onur (33)
De naam van de man die wordt gezocht na de vondst van vier doden in een huis aan de Dasseburcht in Etten-Leur is zondagmiddag vrijgegeven door de politie. Het gaat om Onur Kandemir. Hij is 33 jaar oud. Eerder op de middag verspreidde de politie al zijn foto.
Brand verwoest monumentale woonboerderij 'Grutje' in Hilvarenbeek
De monumentale woonboerderij ‘Grutje’ aan het Groot Loo in Hilvarenbeek is zondagmiddag grotendeels verwoest door een uitslaande brand. Er raakte niemand gewond.
Rampen en epidemieën lopen als een rode draad door onze Brabantse geschiedenis
Epidemieën, overstromingen, weerfenomenen, ziekten en rampen hebben (helaas) altijd al een rol gespeeld in de Brabantse geschiedenis. Van de gedocumenteerde ‘eerste’ ramp, de Sint-Elisabethsvloed in 1421, tot en met de huidige coronapandemie worden we vaak in het nauw gedreven door een vijand die onverwachts toeslaat. En als we in het nauw gedreven zijn zoeken veel mensen steun bij de heilige Maria die in veertiende eeuw Den Bosch verloste van de pest.
Eerste boetes uitgedeeld in Tilburg voor bijeenkomsten met meer dan drie personen
Er zijn dit weekend boetes uitgedeeld in Tilburg aan mensen die zich niet hielden aan de 'sociale onthouding'. Dat zegt de burgemeester van Tilburg, Theo Weterings, in het Omroep Brabant-programma KRAAK. "Die boetes zijn niet mals, 390 euro om precies te zijn."
Ruim drieduizend Brabanders besmet met het coronavirus, aantal met 269 gestegen
Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in Brabant is zondag met 269 toegenomen ten opzichte van een dag eerder. Onze provincie telt tot nu toe 3017 patiënten bij wie het coronavirus officieel is vastgesteld. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.
Bijna iedereen houdt zich aan richtlijnen RIVM: 'Handhavers en agenten hoeven amper op te treden'
Politieagenten en handhavers hoeven dit weekend in Brabant maar weinig op te treden tegen mensen die de corona-adviezen negeren. "Het is overwegend rustig. Her en der wordt nog wel gewaarschuwd, maar bijna iedereen houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM", meldt een woordvoerder namens de gezamenlijke veiligheidsregio's in die provincie.
'Op zijn vroegst na de meivakantie weer naar school', verwacht burgemeester Tilburg
De burgemeester van Tilburg verwacht dat de scholen tot de meivakantie dicht zullen blijven. Dat zegt Theo Weterings in het Omroep Brabant-programma KRAAK. "Nu heel Nederland met corona te maken heeft, is het logisch dat de scholen langer dichtblijven omdat de verspreiding alleen maar groter is geworden."
Huisarts waarschuwt met aangrijpend coronaverhaal: 'Doodziek en alleen met je angsten is slopend'
"Corona is geen griep! Was je handen en blijf zoveel mogelijk thuis." Een Geffense huisarts waarschuwt op Facebook voor het coronavirus door een aangrijpend verhaal van een patiënt te delen. "Als u dit niet van mij aanneemt, doet u dat misschien wel nadat u het persoonlijke verhaal van een patiënt van mij gelezen hebt."
Toch feestjes in Dongen, Loon op Zand en Waalwijk ondanks coronamaatregelen, politie grijpt in
Er zijn in de nacht van zaterdag op zondag meerdere feestjes in Brabant beëindigd door de politie. Feesten en bijeenkomsten zijn tot 1 juni verboden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alleen kunnen sommige Brabanders het toch niet laten.
Wielrenner (63) die bij Son werd aangereden door automobilist is overleden
De wielrenner die woensdagmiddag werd aangereden door een automobilist op de weg langs de visvijver bij Son is overleden. Dat maakte de politie zondagmiddag bekend. Het slachtoffer is een 63-jarige Eindhovenaar.
Twee doden bij ernstig ongeluk in Eindhoven, lachgas gevonden in bestelbus
Bij een ongeluk langs de Daalakkersweg in Eindhoven zijn zaterdagnacht twee mensen om het leven gekomen. Het busje waarin zij zaten, botste rond kwart voor vier op een boom.
Karins coronadagboek: 'De nood was hoog, om half vijf 's ochtends werd de eerste patiënt opgehaald'
Karin van der Staak (33) vertelt op verzoek van Omroep Brabant over haar werk bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Vanuit Brabantse ziekenhuizen werden deze week vijfhonderd ernstig zieke coronapatiënten verplaatst naar hospitalen elders in het land. Zo ook vanaf de intensive care-afdeling waar de Drunense als verpleegkundige werkt.
Familiedrama Etten-Leur: politie zoekt vader en verspreidt zijn foto
In verband met de vier doden die zaterdagavond werden gevonden in een huis aan de Dasseburcht in Etten-Leur is de politie op zoek naar een man. De politie heeft zijn foto verspreid. Het gaat om de vader van het gezin dat in dit huis woonde.
Zomertijd begint met winterse neerslag: 'Het voelt deze zondag alsof het vriest'
De wijzers op de klok zijn zaterdagnacht een uur vooruitgezet, de zomertijd is ingegaan. Maar qua weer is daar weinig van te merken. Sterker nog, het voelt deze zondag aan alsof het vriest, vertelt Wilfred Janssen van Weerplaza.
Camper op oprit huis gaat in vlammen op, ex-vriend verdacht van brandstichting
Een camper die geparkeerd stond op de oprit van een huis aan de Kloosterlaan in Etten-Leur is zaterdagavond rond acht uur in brand gevlogen. Op camerabeelden is te zien dat de ex-vriend van de bewoonster de vermoedelijke dader is van de brandstichting.
Feed Fetched by RSS Dog.