Proliitto.fi uutiset: Työmarkkinat
STTK: Aktiivimallista eroon, tilalle työttömyysturvajärjestelmän uudistus
Helsingissä edustajistossa puhunut Palola vaatii aktiivimallin perumista. Sen tilalle hän esittää työttömyysturvan uudistamista, joka tulisi olla osa sosiaaliturvan laajempaa kokonaisuudistusta.
Pron Malinen: Palkkatasa-arvon edistäminen vaatii toimia tulevalta hallitukselta
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan miesten ja naisten väliseen kasvavaan eroon palkkatasa-arvossa on puututtava. Helsingin Sanomien tuoreen selvityksen mukaan miesten palkat ovat nousseet huomattavasti naisten palkkoja enemmän vuosien 2014 ja 2017 välillä. Malinen peräänkuuluttaa tulevaa hallitusta tekemään velvoittavaa lainsäädäntöä palkkatasa-arvon edistämiseksi.
Laakkonen yt-neuvottelee enintään 90 työpaikasta
Autokauppakonserni yt-neuvottelee 90 työpaikasta. Raision yhdysmiehen mukaan toimihenkilöt ovat puutuneet jatkuviin yt-neuvotteluihin. 
ABB aloittaa yhteistoimintaneuvottelut
ABB aloittaa yhteistoimintaneuvottelut enimmillään 30 työpaikasta. – Kutsu yt-neuvotteluihin tuli odotettua nopeammin, kertoo luottamusmies.  
A-Katsastus aloittaa yt-neuvottelut – 70 työpaikkaa vaakalaudalla
A-Katsastus on eilen ilmoittanut aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut, jotka saattavat enimmillään johtaa 70 työntekijän irtisanomiseen.
STTK: Hyvinvointi-Suomi tarvitsee vahvan talouden, korkean työllisyysasteen ja paremman työelämä
 STTK:n hallituksen mielestä Suomen uuden hallituksen tärkein tehtävä on talouden vahvistaminen, työllisyyden parantaminen ja työelämän kehittäminen.
Ammattiliitto Pron edustajisto: Neuvottelukierroksella ja hallitusohjelmassa panostettava työelämän laatuun
Ammattiliitto Pron edustajiston mukaan tulevalla työehtosopimusten neuvottelukierroksella on turvattava ostovoiman kehitys ja löydettävä ratkaisut kilpailukykysopimukseen kirjattujen heikennysten poistamiseksi. Pron edustajiston mukaan tulevan hallituksen on kehitettävä työelämää uudistamalla yhteistoimintalaki, sekä toteuttamalla perhevapaauudistus. Lisäksi panostukset osaamiseen ovat kriittisessä asemassa Suomen tulevaisuuden kannalta.
Rahoitusalalla valmistaudutaan jo syksyn neuvottelukierrokseen
Rahoitusalan neuvottelukunta kokoontui keskiviikkona Helsingissä. Samaan aikaan Antti Rinne vahvisti, että maan hallituksesta neuvottelevat SDP, Keskusta, Vihreät, Vasemmisto ja RKP.
ST1 aloittaa yt:t 25 toimihenkilötehtävästä
ST1 aloittaa 13. toukokuuta yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä Biorefining Business Development & Production -yksikkössä ja Logistics-yksikön Haminan toimipisteessä. 25 toimihenkilöä voi menettää työnsä. 
STTK: Uuden hallituksen toteutettava jatkuvan osaamisen kehittämisen kokonaisuudistus
STTK pitää tärkeänä, että seuraava hallitus selvittää työikäisten osaamiskartoitusten käyttöönottoa. Keskusjärjestön mukaan jatkuvan osaamisen kehittäminen on seuraavan hallituksen merkittävimpiä tehtäviä.
Maksuton kesäduunari-info neuvoo nuoria työntekijöitä pulmatilanteissa
Kesäduunari-info aukeaa tänään torstaina 2. toukokuuta ja on avoinna perjantaihin 30. elokuuta asti. Kesäduunarineuvojan tavoittaa numerosta 0800 179 279 arkisin klo 9–15.
S-Pankin yt:t ohi: 54 henkilön työsuhde päättyy
– Organisaatiomuutos on aina raskas prosessi. Toimihenkilöt ymmärtävät, että muutos on tarpeellinen, mutta työsuhteiden päättyminen ei tietenkään ole kenellekään mieluinen asia. Tunne on haikea, kertoo pankin pääluottamusmies.
STTK: Yhteistoimintalain uudistaminen ja aito kolmikanta turvaavat työrauhaa
STTK on esittänyt yhteistoimintalain kokonaisvaltaista uudistamista ja haluaa sen myös tulevaan hallitusohjelmaan. – Onnistuneella yt-lain uudistuksella voidaan merkittävästi vaikuttaa työrauhan säilymiseen työpaikoilla, johtaja Katarina Murto arvioi.
Stora Enso sulkee Imatralla paperikoneen – työt loppuvat 55:ltä
Stora Enso sai Imatran tehtaiden yt:t päätökseen ja työt loppuvat 55 hengeltä. – Työnantaja esitti 14 toimihenkilötehtävän vähentämistä, mutta eläke- ja tehtäväjärjestelyillä nyt kolme toimihenkilöä joutuu lähtemään, kertoo toimihenkilöiden luottamusmies.
Vaalitulos ei muuta haasteita, joita uuden hallituksen on ratkottava
Eduskuntavaalien tulos on selvillä. Vaalien äärimmäisen tasaisesta lopputuloksesta huolimatta STTK toivoo, että hallituspohja selkeytyisi nopeasti ja sen myötä hallitusohjelmatyö pääsisi vauhtiin.
Virkamiehelle korvattiin 17 kuukauden palkka laittomasta irtisanomisesta
Virastomestari irtisanottiin, vaikka toinen virastomestari oli vakinaistettu vain kolmea kuukautta ennen hänen irtisanomistaan. Liiton lakimiehen avulla jäsen sai 17 kuukaudelta palkan. Tutustu korkeimman hallinto-oikeuden vuosikirjapäätökseen.
Kilpailukieltosopimusta ei kannata allekirjoittaa tarkistamatta
Mitä pitää ottaa huomioon, jos allekirjoitat kilpailukieltosopimuksen? Pron lakimies Päivikki Uimonen kertoo.
Telenor aikoo ostaa 54 prosenttia DNA:n osakkeista
Norjalainen tietoliikenneyhtiö Telenor ilmoitti ostavansa 54 prosenttia DNA:n osakkeista. – Yrityskauppa osoittaa selkeästi sen, että suomalainen ICT-markkina on kiinnostava sijoitus ja investointikohde, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo. 
Työllisyyden vahvistaminen tarvitsee kestävää politiikkaa ja toimivaa vuoropuhelua
STTK:n hallitus toivoo seuraavalta hallitukselta parempaa ymmärrystä työmarkkinatoiminnasta sekä kolmikantaisen valmistelun ja sopimusyhteiskunnan merkityksestä.
Samapalkkaisuuteen tarvitaan uusia keinoja
Naisten ja miesten välinen palkkaero kaventuu Suomessa varsin hitaasti ja sen kaventamisessa pitäisi ottaa käyttöön myös uusia keinoja, kertoo sosiaali- ja terveysministeriön tuore julkaisu. Ammattiliitto Pron asiantuntija Tanja Lehtorannan mukaan myös ammattiliitoilla on entistä keskeisempi rooli palkkatasa-arvon edistämisessä.
Feed Fetched by RSS Dog.