Proliitto.fi uutiset: Työmarkkinat
Pron Malinen: ”Metson johto toimii vastuuttomasti”
Metso Minerals suunnittelee taloushallintopalvelukeskuksen siirtämistä Liettuaan. Pron puheenjohtajan mukaan kyseessä on liikkeenjohdollinen linjaus, jolla ei ole liiketaloudellista perustetta.
Turun Meyer-telakka rakentaa kolmannen risteilylaivan Royal Caribbeanille
Royal Caribbean ja Meyer Turun telakka ovat allekirjoittaneet sopimuksen kolmannen risteilylaivan rakentamisesta. Sopimus on vahva osoitus suomalaisen menestysklusteritarinan jatkumisesta.
Pron Malinen Helsingin telakan tilauksista: ”Osoitus vahvasta ja innovatiivisesta osaamisesta suomalaisessa meriklusterissa”
Helsinki Shipyard Oy sai tilauksen kahdesta luksusristeilyaluksesta omistajavaihdoksen jälkeen. – Tämän myötä Helsingin telakan tilauskanta kehittyy pysyvästi ja lisää meriteollisuusklusterin työpaikkoja pääkaupunkiseudulla, kommentoi Pron Malinen.
Toimihenkilöt saivat lomarahansa
Delta Auto rikkoi työehtosopimuksen palkanmaksua koskevaa määräystä ja tuomittiin maksamaan toimihenkilöiden lomarahat viivästyskorkoineen sekä oikeudenkäyntikulut. Korkein oikeus ei myöntänyt yhtiölle valituslupaa, vaan hovioikeuden päätös jäi voimaan.
Alvar Aallon huonekalujen tarina elää vahvana
Puunkäsittelyn taitaja A-factory lisännyt merkittävästi tuotantoaan.
STTK: Yt-laki uudistettava irtisanomislaista työntekijöiden asemaa vahvistavaksi
TEM on julkaissut yhteistoimintalain uudistamista koskevan kolmikantaisen työryhmän väliraportin. STTK pitää yhteistoimintalain uudistamista tarpeellisena. 
STTK:n Top-ehdotukset työllisyyden edistämiseksi
STTK on tehnyt listan toimista, joita työllisyyden parantamiseksi tulisi käynnistää heti. Millään yksittäisellä toimenpiteellä työllisyystavoitetta ei saavuteta, vaan tarvitaan useita toimia ja ne ovat luonteeltaan erilaisia
Kanta-Hämeen Aluetaksi irtisanoi välityspalvelunsa koko henkilöstön
– Kaikki ovat järkyttyneitä, vaikka tätä on osattu odottaa, kertoo luottamusmies Raili Laakso.
Hyvä johtaminen lisää kannattavuutta
– Johtaminen ja johtajuus vaikuttavat voimakkaasti henkilöstötuottavuuteen. Työhyvinvointi tulisi huomioida jo yrityksen johdon strategiatyössä ja sitä kautta esimiesten ja henkilöstön koulutuksessa, kehityskeskusteluissa ja työaikajärjestelyissä, toteaa Pron sopimusalavastaava Roni Jokinen.
Metso Minerals harkitsee talouspalvelukeskuksen siirtoa Tampereelta Liettuaan – 40 työpaikkaa uhattuna
Metso Minerals harkitsee taloushallintopalveluja tuottavan Tampereen palvelukeskuksen siirtämistä Liettuan Vilnaan, mikä voisi pahimmillaan tarkoittaa 40 työsuhteen päättymistä. Henkilöstön mukaan siirto ei olisi yhtiön edun mukainen, sillä sen myötä Metso menettäisi asiantuntevaa osaamista.
Keskusjärjestöiltä ehdotuksia eläkejärjestelmän uudistamisesta ja työurien pidentämisestä
Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ehdottavat valtiovallalle muun muassa työeläkejärjestelmän perhe-eläkkeiden nykyaikaistamista, työttömyysturvan lisäpäiväoikeuden tarkistamista ja eräitä työelämän lainsäädännön säädösmuutoksia.
Irtisanomisperustetta koskeva muutos voimaan heinäkuun alussa
Heinäkuun alussa tulee voimaan irtisanomisperustetta koskeva muutos eli niin sanottu irtisanomislaki. Pron lakimies Pia Ahonen kertoo, miten muutos vaikuttaa palkansaajiin.
Pron Malinen: Hallituksen suunnitelmat ovat hyvät, toteutus vaatii kuitenkin paljon töitä
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan tänään julkistettu hallitusohjelma vastaa hyvin keskeisiin Suomea kohtaaviin haasteisiin. Hallitusohjelman kirjaukset työllisyyden, osaamisen ja kilpailukyvyn vahvistamisen osalta antavat hyvän lähtökohdan uuden hallituksen työlle. Hallituksen urakka tulee kuitenkin olemaan haasteellinen.
Tiivistä itsesi kahteen minuuttiin
Hissipuhe eli pitsaus on osaamisen myyntiä ja markkinointia. Työpaikkaa metsästävän pitää tiivistää kilpailuetunsa kahteen minuuttiin.
Pron Malinen: ”Stora Enson Oulun tehtaan henkilöstövähennykset suuria”
Metsäyhtiö Stora Enso ilmoitti tänään 350 miljoonan investoinneista Oulussa, jossa paperitehdas muunnetaan pakkauskartonkitehtaaksi. Oulun yhteistoimintaneuvottelut käynnistyivät maaliskuussa, ja niiden tuloksena työt loppuvat 365 henkilöltä vuoden 2020 loppuun mennessä. Jatkossa Oulun tehdas työllistäisi 180 henkilöä.
Perehdytä nuori kesätöihin kunnolla
Harva arvostaa neuvoja, joita saa pyytämättä. Nuorille työntekijöille niitä kuitenkin pitää antaa, muistuttaa työympäristöasiantuntija Tanja Luukkanen Ammattiliitto Prosta.
STTK: Paikalliseen sopimiseen on tahtoa, ei riittävästi taitoa
STTK:n jäsenliittojensa luottamusmiehille tehdyn kyselyn perusteella luottamusmiehet suhtautuvat paikalliseen sopimiseen pääosin myönteisesti. Haasteellisinta vastaajien mukaan on sopia paikallisesti palkoista ja muista korvauksista.
STTK: Aktiivimallista eroon, tilalle työttömyysturvajärjestelmän uudistus
Helsingissä edustajistossa puhunut Palola vaatii aktiivimallin perumista. Sen tilalle hän esittää työttömyysturvan uudistamista, joka tulisi olla osa sosiaaliturvan laajempaa kokonaisuudistusta.
Pron Malinen: Palkkatasa-arvon edistäminen vaatii toimia tulevalta hallitukselta
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan miesten ja naisten väliseen kasvavaan eroon palkkatasa-arvossa on puututtava. Helsingin Sanomien tuoreen selvityksen mukaan miesten palkat ovat nousseet huomattavasti naisten palkkoja enemmän vuosien 2014 ja 2017 välillä. Malinen peräänkuuluttaa tulevaa hallitusta tekemään velvoittavaa lainsäädäntöä palkkatasa-arvon edistämiseksi.
Laakkonen yt-neuvottelee enintään 90 työpaikasta
Autokauppakonserni yt-neuvottelee 90 työpaikasta. Raision yhdysmiehen mukaan toimihenkilöt ovat puutuneet jatkuviin yt-neuvotteluihin. 
Feed Fetched by RSS Dog.