Proliitto.fi uutiset: Työmarkkinat
Pron sopimusalavastaava: ”Odotamme Stora Enson kantavan vastuunsa”
Stora Enson ja Eforan toimihenkilöt marssivat tiistaiaamuna ulos Oulun tehtailta kahdeksi vuorokaudeksi. – Ulosmarssin tarkoituksena on saada työnantaja aidosti neuvottelemaan henkilöstön edustajien kanssa paperikoneen sulkemisesta tai tuotannon jatkamisesta, kertoo sopimusalavastaava.
Stora Enson ja Eforan toimihenkilöt marssivat ulos tiistaina kello 6 Oulussa
Oulun tehtaiden toimihenkilöt marssivat ulos tiistaina 19. maaliskuuta kello 6 vastalauseena työnantajan suunnitelmalle sulkea paperikone. Työpaikkansa voi menettää jopa 400 henkilöä. Takaisin työpaikalle palataan 48 tunnin kuluttua eli torstaina 21. maaliskuuta kello 6.
Stora Enso suunnittelee paperikoneen sulkemista Oulussa – 400 työpaikkaa uhattuna
Stora Enso ilmoitti tänään suunnitelmistaan sulkea paperikone Oulussa ja aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 400 henkilön irtisanomiseen. Samalla yhtiö aikoo muuttaa toisen koneen tuottamaan kartonkia.
Perhevapaat kuuluvat molemmille vanhemmille
Suomen erittäin koulutetut naiset ovat valtava voimavara. Kaikkien työvoimaa, osaamista ja panosta tarvitaan.
Vastuu painaa virkamiestä
Mistä virkamies on vastuussa ja kuka käyttää julkista valtaa? Julkisen sektorin vastaava lakimies Ari Komulainen kertoo.
Pron tutkimus: Korkea järjestäytymisaste nostaa työpaikalla palkkoja jopa 5 prosenttia
Työpaikan korkea järjestäytymisaste tukee toimivan palkkausjärjestelmän kehittämistä. Suora palkkahyöty voi olla palkansaajalle jopa 5 prosenttia, selviää Ammattiliitto Pron työmarkkinatutkimuksesta. Ammattiliitto Pron hallitus käsitteli järjestäytymisastetta kokouksessaan.
Tasa-arvosuunnitelma edistää työpaikan tasa-arvoa
Palkkasyrjintä on laitonta. Vähintään 30 hengen työpaikolla on laadittava tasa-arvosuunnitelma ja sen osana palkkakartoitus vähintään joka toinen vuosi. 
Valio sai yt:t päätökseen ja vähentää 80 henkeä
Valio sai eilen tammikuussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut päätökseen ja vähentää 80 henkeä. – Irtisanotut henkilöt ovat olleet järkyttyneitä ja yllättyneitä, kertoo luottamusmies.
Pron hallitusohjelmatavoitteilla kohti tasa-arvoista työelämää
Ammattiliitto Pro vaatii hallitusohjelmatavoitteissaan muun muassa lisää panostusta palkka-avoimuuteen. Tarvitsemme konkreettisia tekoja tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta!
Veikkaus painostaa henkilöstöä asiattomasti
Ammattiliitto Pro on huolissaan Veikkauksen henkilöstöön kohdistuvasta työnantajan painostuksesta, joka on jatkunut viime viikon perjantaista saakka. Noin 400 työntekijää on vaarassa menettää työpaikkansa valtion omistamassa ja voittoa tuottavassa yhtiössä.
Kouluttaudu työnjohtajaksi infrarakentamiseen
– Infratyönjohtajista ja muista rakennusalan työnjohtajista on suuri kysyntä, kertoo lehtori Niilo Kemppainen. Metropolia ammattikorkeakoulu järjestää yhdessä yritysten kanssa työvoimakoulutuksen, johon voi hakea vielä viikon.
Ei ole naisten töitä ja miesten töitä
Vahva miesten ja naisten töiden eriytyminen johtaa siihen, että poliittinen ja taloudellinen valta jakautuvat yhteiskunnassa epätasa-arvoisesti naisten ja miesten kesken.
”Veikkaus ei kuuntele henkilöstöä”
Veikkauksen toimihenkilöt marssivat tänään ulos työpaikoiltaan. ProUutiset haastatteli pääluottamusmies Kristiina Lindroosia ja Rahapelialan ammattilaiset Pro ry:n puheenjohtaja Tamara Nykästä tilanteesta.
Veikkauksen toimihenkilöt marssivat ulos vastalauseena valtionyhtiön henkilöstöpolitiikalle
Veikkauksen toimihenkilöt ovat tänään perjantaina 8. maaliskuuta kello 12 marssineet ulos työpaikoiltaan vastalauseena työnantajan henkilöstöpolitiikalle sekä ylimitoitetulle yhteistoimintaneuvotteluille. Pron työmarkkinatutkimuksen mukaan henkilöstön tyytymättömyys johdon toimintaan kasvaa edelleen.
Ravintolayrittäjä suuttui Veikkauksen suunnitelmista lopettaa pelipöydät
Veikkaus suunnittelee pelipöytätoiminnan lopettamista ravintoloista. Suomen parasta liiketulosta pelipöytätoiminnalla takovan Milliklubin toimitusjohtaja on uutisesta näreissään. – Veikkaus ei voi tehdä tällaista työntekijöille eikä yrittäjille.
Pro ja PAM huolissaan Veikkauksen yhteiskuntavastuuttomuudesta
Ammattiliitto Pro ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat huolissaan Veikkauksen aikeista lopettaa ravintolakasinopelit Suomesta. Pahimmillaan kilometritehdas kutsuisi noin neljääsataa Veikkauksen työntekijää.
Työehtosopimukseen perustuvia työaikasaatavia voi hakea viiden vuoden ajan
Työntekijä voi riitauttaa työehtosopimukseen perustuvat työaikasaatavat viiden vuoden kuluessa.
Pron Malinen: Suomessa tutkinnon suorittaville kv-opiskelijoille automaattinen oleskelulupa
Työ- ja elinkeinoministeriön aiemmin tällä viikolla julkistetussa työmarkkinanäkemyksessä esitettiin keinoja työllisyysasteen nostamiseksi. Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan Suomessa tutkinnon suorittaville ulkomaalaisille opiskelijoille tulee myöntää tutkinnon valmistumisen yhteydessä automaattisesti oleskelulupa. Malinen korostaa myös TE-toimistojen roolia työllistymispalveluiden kehittämisessä.
Brexit häämöttää – Suomessa asuvia brittejä suositellaan rekisteröitymään
Iso-Britannian mahdollinen sopimukseton ero Euroopan Unionista vaikuttaa Suomessa asuvien brittien oleskeluoikeuteen. Maahanmuuttovirasto suosittelee Iso-Britannian kansalaisia rekisteröimään oleskelunsa Suomessa.
Miten viisikymppinen pärjää kilpailussa työpaikoista?
UusioUra-tapahtuma mursi myyttejä keski-iän ylittäneiden työkyvystä ja työhaluista. ProTV kysyi tapahtumaan osallistuneilta, mitkä ovat yli viisikymppisten vahvuudet ja miten he pärjäävät kilpailussa työpaikoista.
Feed Fetched by RSS Dog.