Proliitto.fi uutiset: Talous
TE-toimistojen resurssien vahvistamiselle kiitosta, korkeakoulujen rahoitus huolestuttaa
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen antaa kiitosta valtiovarainministeriön tänään julkistetun budjettipohjan panostuksille TE-toimistojen resurssien vahvistamiseksi. Malisen mukaan myös erityisesti työsuojelun valvontaan tulisi panostaa merkittävästi lisää työhyvinvoinnin parantamiseksi, ja harmaan talouden estämiseksi. Budjettiehdotuksen linjaa korkeakoulujen rahoituksesta tulee Malisen mukaan korjata hallitusohjelmassa päätetylle tasolle.
Rainmaker Group osti ManpowerGroupin Contact Centerin
Kaupassa Rainamakerille siirtyy 450 työntekijää. ManpowerGroup Contact Centerin työntekijät ovat tyytyväisiä suomalaiseen ostajaan, vaikka avoimia kysymyksiä vielä riittää.
STTK kiittää hallitusohjelman tavoitteita työllisyyden ja ilmastopolitiikan vahvistamiseksi
STTK on tyytyväinen, että Suomeen saadaan laajapohjainen enemmistöhallitus ja keskusjärjestön keskeiset tavoitteet toteutuvat hallitusohjelmassa hyvin. 
Vaikutusarvioinnit osaksi päätöksentekoa
​Teollisuuden palkansaajien julkaisussa ehdotetaan politiikkatoimien jälkiarviointia kiinteäksi osaksi suomalaista päätöksentekojärjestelmää. Lainsäätäjät ja kansalaiset saisivat luotettavaa tietoa siitä, kuinka yhteiskunnalliset toimet tosiasiassa vaikuttavat. Pron sopimusalavastaava tutustui julkaisuun.
Palkaton ylityö näkyy lompakossa ja jaksamisessa
Vastaatko työsähköpostiin ja teet muutaman “nopean työjutun” vapaa-ajalla? Ei kannattaisi, sillä vain noin kymmenes vapaa-ajalla tehdystä työstä korvataan, selviää Pron työmarkkinatutkimuksesta. 
Malinen Kemin 1,5 miljardin euron biotuotetehtaasta: ”Vahvistaisi toteutuessaan suomalaisen biotuoteteollisuuden maailmanmarkkina-asemaa”
Metsä Group suunnittelee 1,5 miljardin euron biotuotetehdasta Kemiin. – Toteutuessaan tehdas vahvistaisi suomalaisen biotuoteteollisuuden maailmanmarkkina-asemaa merkittävästi. Hanke on Pohjois-Suomelle, että koko kansantaloudelle erittäin merkittävä asia, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kommentoi.
STTK: Kansainvälisen talouden hiipuessa Suomi tarvitsee vakaata ja ennustettavaa talouspolitiikkaa
Kansainvälisen talouden kasvun hidastuessa on tärkeää, että Suomessa noudatetaan vakaata ja ennustettavaa talouspolitiikkaa, linjaa STTK.
STTK: Syntyvyyden lasku ei aiheuta välittömiä muutospaineita eläkejärjestelmään
Eläketurvakeskuksen laskelmien perusteella eläkkeiden rahoitusnäkymät ovat lähivuosikymmeninä vakaat, mutta pidemmällä aikavälillä alhainen syntyvyys vaikeuttaa eläkkeiden rahoitusta.
Rakennusalan toimihenkilöiden määrä sekä ansiot kasvoivat
Rakennemuutos ravistelee toimihenkilökenttää: rahoitusalalla toimihenkilöiden määrä laski, rakennusalalla taas nousi vuodesta 2017. Tulospalkkiot pysyivät Pron suurimpiin kuuluvien yksityisen sektorin sopimusalojen osalta ennallaan, mutta työtä sukupuolten välisen palkkatasa-arvon eteen täytyy tehdä yhä, selviää EK:n palkkatilastoista.
STTK:n hallitus: Palkkaratkaisulla vahvistettava ostovoimaa
– Hajautetulla liittokierroksella perinteisen palkka- ja veropolitiikan yhteensovittaminen on erittäin vaikeaa. Siksi palkkaratkaisuilla on aiempaa suurempi merkitys ostovoiman ja ansiokehityksen turvaamisessa, puheenjohtaja Antti Palola korostaa.
STTK: EU:n ja Suomen otettava johtava rooli ilmastopolitiikassa
Eduskuntavaaliehdokkaat haluavat Suomen täyttävän kansainväliset velvoitteensa, selviää STTK:n teettämästä kyselystä.  
Rahoitusalalla työskentelevistä yli puolet sai palkankorotuksen palkkakeskusteluissa tänä syksynä
Lähes kaikki rahoitusalalla työskentelevät prolaiset kävivät tänä syksynä palkkakeskustelun, selviää Pron seurantatutkimuksesta. Yli puolet vastaajista osallistui palkkakeskustelukoulutukseen, mutta vain noin 40 prosenttia koki tietävänsä, miten tulee toimia saadakseen henkilökohtaisen palkankorotuksen.
STTK torjuu perustulon, sosiaaliturvan rahoituspohja varmistettava
STTK esitteli myös oman mallinsa sosiaaliturvan uudistamiseksi. – Keskeinen asia on työn ja työllisyyden edistäminen sekä syrjäytymisen torjunta. STTK:n kannustinmalli keskittyy palvelujärjestelmän ja työttömyyden aikaisen perusturvan uudistamiseen,  puheenjohtaja Antti Palola korostaa.
Konsulttiyhtiöt ÅF ja Pöyry yhdistyvät
Ruotsalainen insinööri- ja suunnitteluyhtiö ÅF on antanut ostotarjouksen suomalaisen konsulttiyhtiö  Pöyryn osakkeista ja tarjoaa niistä 611 miljoonaa euroa. – Onhan tämä aika shokeeraava uutinen näin maanantaiaamuun ja emme vielä tiedä, mitä kaikesta seuraa, kertoo luottamusmies.
Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat miltei neljänneksen vuodentakaisesta
Teollisuuden uusien tilausten arvo oli vuoden 2018 lokakuussa 22,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. 
STTK:n kannustinmalli uudistaa sosiaaliturvan palvelut edellä
– Esitämme ensimmäisessä vaiheessa palvelujärjestelmän ja työttömyyden aikaisen perusturvan uudistamista. Palvelut ovat tällä hetkellä aivan liian hajanaiset, osin toimimattomat ja resurssit riittämättömät, STTK:n johtaja Katariina Murto sanoo.
Puuttuva palkkio maksuun asiamiehen ja luottamusmiehen avulla
Pron asiamiehen ja työpaikan luottamusmiehen avulla Pron jäsen sai palkkion, jonka työnantaja oli jättänyt hänelle maksamatta.
Pron kysely: Palkkojen avoimuutta pitäisi lisätä
Ammattiliitto Pron kyselyn mukaan palkkojen avoimuutta pitäisi lisätä. Naisista enemmistö koki palkkansa epäoikeudenmukaisena ja oli miehiä useammin palkka-avoimuuden kannalla.
Nokia ilmoitti 700 miljoonan euron säästöohjelmasta
Nokia aloittaa uuden säästöohjelman, joka pitää sisällään henkilöstövähennyksiä. – Kolmivuotinen 1,2 miljardin euron säästöohjelma päättyy tämän vuoden loppuun ja säästöjä on saatu – mutta nähtävästikään ei riittävästi. Harmistuneet ovat tunnelmat, kertoo toimihenkilöiden luottamusmies.
Akkukemikaalitehdas Harjavaltaan – tuo toteutuessaan yli sata työpaikkaa
– Porissa sijaitsevan Venatorin tehtaan lakkautusuutisen jälkeen tämä on positiivinen piristysruiske Porin seudulle. BASF täydentää erinomaisesti Harjavallan kemianteollisuuden keskittymää, Pron kemianalan sopimusalavastaava kehuu.
Feed Fetched by RSS Dog.