Proliitto.fi uutiset: Talous
Rakennusalan toimihenkilöiden määrä sekä ansiot kasvoivat
Rakennemuutos ravistelee toimihenkilökenttää: rahoitusalalla toimihenkilöiden määrä laski, rakennusalalla taas nousi vuodesta 2017. Tulospalkkiot pysyivät Pron suurimpiin kuuluvien yksityisen sektorin sopimusalojen osalta ennallaan, mutta työtä sukupuolten välisen palkkatasa-arvon eteen täytyy tehdä yhä, selviää EK:n palkkatilastoista.
STTK:n hallitus: Palkkaratkaisulla vahvistettava ostovoimaa
– Hajautetulla liittokierroksella perinteisen palkka- ja veropolitiikan yhteensovittaminen on erittäin vaikeaa. Siksi palkkaratkaisuilla on aiempaa suurempi merkitys ostovoiman ja ansiokehityksen turvaamisessa, puheenjohtaja Antti Palola korostaa.
STTK: EU:n ja Suomen otettava johtava rooli ilmastopolitiikassa
Eduskuntavaaliehdokkaat haluavat Suomen täyttävän kansainväliset velvoitteensa, selviää STTK:n teettämästä kyselystä.  
Rahoitusalalla työskentelevistä yli puolet sai palkankorotuksen palkkakeskusteluissa tänä syksynä
Lähes kaikki rahoitusalalla työskentelevät prolaiset kävivät tänä syksynä palkkakeskustelun, selviää Pron seurantatutkimuksesta. Yli puolet vastaajista osallistui palkkakeskustelukoulutukseen, mutta vain noin 40 prosenttia koki tietävänsä, miten tulee toimia saadakseen henkilökohtaisen palkankorotuksen.
STTK torjuu perustulon, sosiaaliturvan rahoituspohja varmistettava
STTK esitteli myös oman mallinsa sosiaaliturvan uudistamiseksi. – Keskeinen asia on työn ja työllisyyden edistäminen sekä syrjäytymisen torjunta. STTK:n kannustinmalli keskittyy palvelujärjestelmän ja työttömyyden aikaisen perusturvan uudistamiseen,  puheenjohtaja Antti Palola korostaa.
Konsulttiyhtiöt ÅF ja Pöyry yhdistyvät
Ruotsalainen insinööri- ja suunnitteluyhtiö ÅF on antanut ostotarjouksen suomalaisen konsulttiyhtiö  Pöyryn osakkeista ja tarjoaa niistä 611 miljoonaa euroa. – Onhan tämä aika shokeeraava uutinen näin maanantaiaamuun ja emme vielä tiedä, mitä kaikesta seuraa, kertoo luottamusmies.
Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat miltei neljänneksen vuodentakaisesta
Teollisuuden uusien tilausten arvo oli vuoden 2018 lokakuussa 22,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. 
STTK:n kannustinmalli uudistaa sosiaaliturvan palvelut edellä
– Esitämme ensimmäisessä vaiheessa palvelujärjestelmän ja työttömyyden aikaisen perusturvan uudistamista. Palvelut ovat tällä hetkellä aivan liian hajanaiset, osin toimimattomat ja resurssit riittämättömät, STTK:n johtaja Katariina Murto sanoo.
Puuttuva palkkio maksuun asiamiehen ja luottamusmiehen avulla
Pron asiamiehen ja työpaikan luottamusmiehen avulla Pron jäsen sai palkkion, jonka työnantaja oli jättänyt hänelle maksamatta.
Pron kysely: Palkkojen avoimuutta pitäisi lisätä
Ammattiliitto Pron kyselyn mukaan palkkojen avoimuutta pitäisi lisätä. Naisista enemmistö koki palkkansa epäoikeudenmukaisena ja oli miehiä useammin palkka-avoimuuden kannalla.
Nokia ilmoitti 700 miljoonan euron säästöohjelmasta
Nokia aloittaa uuden säästöohjelman, joka pitää sisällään henkilöstövähennyksiä. – Kolmivuotinen 1,2 miljardin euron säästöohjelma päättyy tämän vuoden loppuun ja säästöjä on saatu – mutta nähtävästikään ei riittävästi. Harmistuneet ovat tunnelmat, kertoo toimihenkilöiden luottamusmies.
Akkukemikaalitehdas Harjavaltaan – tuo toteutuessaan yli sata työpaikkaa
– Porissa sijaitsevan Venatorin tehtaan lakkautusuutisen jälkeen tämä on positiivinen piristysruiske Porin seudulle. BASF täydentää erinomaisesti Harjavallan kemianteollisuuden keskittymää, Pron kemianalan sopimusalavastaava kehuu.
Palkkatasa-arvo vaatii avoimuutta
Tasa-arvovaltuutettu luovutti tänään selvityksen palkka-avoimuudesta perhe- ja peruspalveluministerille. – Nyt tarvitaan konkreettisia toimenpiteitä, palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen Ammattiliitto Prosta kertoo.
STTK: Palkka-avoimuus etenee sanoista tekoihin
Selvitys palkka-avoimuudesta julkaistiin tänään. – Selvitystyö antaa hyvät lähtökohdat kolmikantaiseen valmisteluun. Palkkatietojen avoimuudella on tärkeä merkitys palkkatasa-arvon edistäjänä ja sukupuolten välisen palkkaeron umpeen kuromisessa, johtaja Katarina Murto arvioi.
Investointeja ja tukea Euroopan telakoille
Euroopan teollisuusliittojen järjestö IndustriAll Europe ja työnantajia edustava Sea Europe haluavat, että työ Euroopan telakoilla jatkuu myös tulevaisuudessa. 
Palkansaajien ansiot nousivat viime vuodesta
Palkansaajien nimellisansiot nousivat keskimäärin 2,1 prosenttia viime vuoden heinä–syyskuuhun verrattuna. Myös säännölliset ansiot ovat nousussa.
Irtisanomisen vaikeus Suomessa on myytti
OECD:n selvityksen mukaan irtisanominen on Suomessa helpompaa kuin keskeisissä kilpailijamaissamme Ruotsissa ja Saksassa. Vaikka menettelytavat vaihtelevat, perusperiaatteet ovat samat.
Työn ekologisuuteen panostamisesta osa palkkaa?
Prolaiset olisivat valmiita parantamaan maapallon ekologista tilaa. – Työpaikan palkanjako voisi muuttua paljonkin, jos työssä palkittaisiin merkittävästi myös siitä, miten paljon eri tehtävien luonteiden rajoissa niin johto kuin työntekijät voisivat näkyvästi panostaa työn ekologisuuteen, visioi Pron tutkija.
Suomalaiset haluavat päivittää osaamistaan
STTK:n elokuussa tekemään kyselyn mukaan 87 prosenttia vastaajista oli halukas kehittämään osaamistaan. Peräti 56 prosenttia vastaajista koki tarvitsevansa lisäkoulutusta ammattitaitonsa ylläpitämiseksi tai kehittämiseksi lähitulevaisuudessa.
Yritykset kirittävät Suomea säätämään yritysvastuulain
Ammattiliitto Pro on mukana #Ykkösketjuun-kampanjassa. Yli 70 yritystä, kansalaisjärjestöä ja ammattiliittoa vaatii Suomeen ihmisoikeuksia koskevaa yritysvastuulakia. Kampanja muistuttaa päättäjiä siitä, että Suomi on kansainvälisessä vertailussa jäämässä jälkeen yritysvastuulainsäädännössä.
Feed Fetched by RSS Dog.