Proliitto.fi uutiset: Järjestö/Pro
Opiskelija satsaa kierrätykseen
Muuttaessa uuden irtaimiston hankintalista voi olla pitkä. Aina ei kuitenkaan tarvitse ostaa uutta. Vanhan tavaran kierrättäminen on sekä taloudellinen että ekologinen teko. Kun Justiina Jokinen muutti Tampereelle kaksi vuotta sitten opiskelemaan, lähes kaikki mitä hän vei mukanaan uuteen kotiin, oli käytettyä.
Johtajien, esimiesten ja asiantuntijoiden tulospalkkiot nousevat, toimihenkilöiden laskevat
Tulospalkkioiden osuus kokonaisansioista on suurin rahoitusalalla, kertoo rahoitusalan tuore raportti. Palvelualoista vain vakuutusalalla tulospalkkaus on rahoitusalaa yleisempää.
Maksuton webinaari yrittäjän somemarkkinoinnista 21.5.
Kiinnostaako yrittäjyys? ProSoolo järjestää Pron jäsenille ja ProSoolo-palvelun käyttäjille maksuttoman webinaarin 21. toukokuuta kello 12–13. Ilmoittaudu mukaan 20.5. mennessä.
Hyvinvointia Pro Nosteen ja lintujen siivittämänä
Toukokuun alussa 90 innokasta prolaista lintuystävää vahvisti hyvinvointiaan Pro Noste Muuttolintujen matkassa -hyvinvointitapahtumassa Haapsalussa. Luonnossa olo vahvistaa tutkitusti hyvinvointia, samoin lintujen tarkkailu.
Pron tasa-arvopalkinto 2019 – ehdota palkinnonsaajaa!
Pro palkitsee naisten ja miesten välistä tasa-arvoa työelämässä edistävän teon tai tahon marraskuussa 2019. Ehdota palkittavaa 16. syyskuuta mennessä.
Pro hakee määräaikaista tiedottajaa
Ammattiliitto Pro hakee tiedottajaa määräaikaiseen työsuhteeseen Helsingin Ruoholahden toimipisteeseen ajalle 1.9.2019 – 31.5.2020. Määräaikaisuuden perusteena on sijaisuus.
EU-vaalien ennakkoäänestys alkoi tänään
Pro uskoo, että Euroopan tuleva suunta on kansalaisten käsissä. Siksi vain äänestämällä EU-vaaleissa voit vaikuttaa. Ennakkoäänestys alkoi tänään.
Kolumbialaisten ay-aktiivien henkeä uhataan – suomalainen ay-liike vaatii puuttumista asiaan
Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASKin kumppanijärjestön rahastonhoitaja Kolumbiassa on saanut tappouhkauksen. Uhka on todellinen, sillä kuluneen vuoden aikana maassa on murhattu jo 145 kansalaisyhteiskunta-aktiivia. Ammattiliitto Pro vetoaa yhdessä muun suomalaisen ay-liikkeen kanssa Kolumbian valtioon, jotta se puuttuisi toistuviin ihmisoikeusloukkauksiin
Liiton talous hyvällä mallilla
Pron vuosibudjetti oli viime vuonna noin 26 miljoonaa euroa. Kojamon listautuminen näkyi tuloslaskelmassa merkittävänä kertaluonteisena eränä.
Vuoden luottamusmiehelle henkilöstön edustaminen on arvo itsessään
Ammattiliitto Pron edustajisto on palkinnut tänään perjantaina pitämässään kokouksessaan prolaisia jäseniä ja jäsenyhdistyksiä. Vuoden luottamusmieheksi valittiin Santasalolla työhyvinvoinnin kehittäjänä toimiva Kari Luhanko. Jäsenyhdistyksistä edustajisto palkitsi Tampereen Seudun Pro ry:n sekä Turun Seudun Teknologia- ja Suunnittelutoimihenkilöt Pro ry:n.
Etkot Jyväskylän yliopistolla
– Pron tavoitteena on, että yliopistojen hallinnollinen työ ja tukipalvelut tuotetaan oppilaitoksissa riittävällä ammattilais- ja asiantuntijahenkilökunnalla, totesi puheenjohtaja Jorma Malinen vierailulla Jyväskylän yliopistolla. Vierailun yhteyteen henkilöstöyhdistys Jyhy päätti järjestää merkkivuotensa kunniaksi 75-vuotisjuhlien etkot.
Pro kysyy jäsenten mielipidettä sopimustavoitteista
Viime viikolla prolaiset saivat sähköposteihinsa kyselyn, jossa selvitettiin mielipiteitä työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluissa neuvoteltavista asioista.
Eikä tikkuakaan mene hukkaan
1 000 työntekijää, 500 urakoitsijaa, 180 kesätyöntekijää. Satoja kilometrejä putkea, tuhansia kilometrejä johtoa. Kaukaan tehdasalue Lappeenrannassa on valtava.
Hiljainen hetki rakennustyömailla tänään
Rakennustyömaat hiljenevät tänään kello 12 kunnioittamaan rakennustöissä menehtyneitä. 
Yhdistystoiminta sytyttää kipinän
Yli 200 yhdistysten puheenjohtajaa tapaa ja oppii toisiltaan uutta tänä viikonloppuna Ruoholahdessa ja Silja Europalla. Käynnissä ovat neljännet puheenjohtajapäivät.
Vakuutus on turvanasi matkalla
Ilman matkustajavakuutusta reissaaminen voi tulla todella kalliiksi. Jos ulkomaanmatkalla sairastuu tai joutuu tapaturmaan, kustannukset voivat olla järkytys suomalaiseen terveydenhoitojärjestelmään tottuneelle.
Kuka teki mun vaatteet?
Kuusi vuotta sitten Rana Plazan vaatetehtaan sortuminen Bangladeshissa herätti monet kysymään, mistä vaatteemme tulevat.
Pron motoristit kurvaavat heinäkuussa Hattulaan
Pron motoristit kurvailevat tänä kesänä perinteiseen kokoontumisajoonsa 27.–28. heinäkuuta Lepaan kartanon kauniisiin maisemiin Hattulaan. Ilmoittaudu huhtikuun loppuun mennessä!
Kaksi prolaista eduskuntaan, kolme varalla
Antti Rinne ja Vilhelm Junnila valittiin eilen kansanedustajiksi. Matias Mäkynen, Raisa Ranta ja Joona Räsänen ovat varasijoilla.
Tutustu prolaisiin eduskuntavaaliehdokkaisiin
Suomalaisista äänioikeutetuista 1,2 miljoonaa on äänestänyt ennakkoon eduskuntavaaleissa. Jos et ole vielä valinnut omaa ehdokastasi, tutustu prolaisiin ehdokkaisiin.
Feed Fetched by RSS Dog.