Proliitto.fi uutiset: Järjestö/Pro
STTK: Sopimusjärjestelmää kehitettävä nykyjärjestelmän pohjalta, työehtojen vähimmäissuoja turvattava
Yleissitovuudesta ja paikallisesta sopimisesta on viime vuosien aikana käyty kiivastakin keskustelua. On selvää, että sopimusjärjestelmää on kehitettävä vastaamaan työmarkkinoiden ja työelämän muutoksia.
Työelämän pelisäännöt hukassa? Amisajokortti auttaa
Ammattiliitto Pron amisajokortin avulla opiskelija tutustuu urasuunnitteluun, työnhakutaitoihin ja työelämän pelisääntöihin. – Amisajokortti on verkko-opetuspaketti, joka tukee opettajien ja opinto-ohjaajien työtä. Oppilaitoksille materiaali on maksuton, Teittinen selventää.
PAM, Pro ja AKT: Lassila & Tikanoja urkki ay-jäsenmaksutietoja – toiminta loukkaa henkilöstön yksityisyydensuojaa
PAMin, AKT:n sekä Pron tietojen mukaan Lassila & Tikanoja käytti henkilöstön ay-jäsenmaksuihin liittyviä henkilötietoja vastoin tietosuojalainsäädäntöä.
Kaikilla on oikeus häirinnästä vapaaseen työelämään
Häirintäkokemuksista puhuminen on vaikeaa eikä niihin puututa riittävän aktiivisesti.
STTK selvitti: Enemmistö kansanedustajaehdokkaista edistäisi palkka-avoimuutta
Selkeä enemmistö STTK:n kyselyyn vastanneista kansanedustajaehdokkaista on palkka-avoimuuden kannalla. STTK:n mielestä palkka-avoimuutta lisäämällä edistetään sukupuolten välistä palkkatasa-arvoa, korjataan perusteettomia palkkaeroja ja edistetään myös paikallista palkoista sopimista.
Jos palkasta ei puhuta, syrjintä jää piiloon
Palkkaerot ovat sukupuoleen perustuvaa syrjintää, josta tulee päästä eroon. Erot syntyvät jo uran alussa ja kasvavat iän myötä. Tämä kaikki vaikuttaa myös eläkekertymään.
Liiton oikeusapu on jäsenelle maksutonta myös häviötilanteessa
Käräjäoikeus velvoitti työnantajan maksamaan perusteettomasti irtisanotulle jäsenelle korvauksia. Hovioikeus pyörsi päätöksen ja korvaus vaihtui vastapuolen oikeudenkäyntikulujen maksuun. – Prolaiselle ei kuitenkaan tule maksettavaa, sillä liiton oikeusapu on jäsenelle taloudellisesti riskitöntä, kertoo Pron lakiasianpäällikkö.
Minkälaiset ovat indonesialaiset työeväät?
ProTV:n Työeväät-sarjassa indonesialaisen metalliliiton varapuheenjohtaja Nani kertoo, kuinka valmistuu hänen lempiaamiaisensa nuudeli-kanakeitto.
Arjen juridiikkaa prolaisille
Miten teen edunvalvontavaltuutuksen, mitä pitää ottaa huomioon avioerossa tai testamenttia laadittaessa? Maaliskuussa alkava Arjen juridiikka -webinaarisarja on Pron jäsenille maksuton koulutus.
Ammattiliitto Pro on Sodankylän elokuvajuhlien yhteistyökumppani
Ammattiliitto Pro on Sodankylän elokuvajuhlien eli Midnight Sun Film Festivalin yhteistyökumppani. – Olemme iloisia siitä, että voimme tarjota tapahtumaan osallistujille tietoa työelämästä, kertoo puheenjohtaja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta.
Levi kutsuu keväthangille
Miltä kuulostaisi kevätloma rinteiden juurella Levillä? Saat 40 prosentin alennuksen huonehinnasta, kun yksi majoittujista kuuluu Prohon.
Pron jäsenpalveluissa ruuhkaa
Vuoden alku on ollut kiireistä aikaa Pron jäsenpalveluissa. Kahden liiton jäsenten useiden erilaisten jäsenrekisteritietojen yhdenmukaistaminen ottaa aikansa.
Ammattiliitto Pro on pro EU
Euroopan unionin on aktiivisemmin puolustettava eurooppalaista sosiaalista mallia, työntekijöiden oikeuksia, ympäristöä, tasa-arvoa ja kansalaisyhteiskuntaa, todetaan Pron EU-vaalilinjauksessa. Voit vaikuttaa äänestämällä vaaleissa.
Tehoduo tubettaa
Tehoduo Mirka ja Johanna tubettavat Pron Youtube-kanavalla elämästään. Tilaa Pron YouTube-kanava tästä.
Unelmatyöpaikkaan Pro Nosteen verkkovalmennuksen avulla
Työttömäksi jäänyt yli 50-vuotias finanssialan asiantuntija sai unelmatyöpaikan Pro Nosteen avulla. – Unelmani oli, että saisin uudessa työpaikassa uusia haasteita, siihen hyvän koulutuksen ja että voisin myös hyödyntää jo aiempaa laajaa osaamistani, kertoo Pirjo Watia.
Ota liiton sähköiset palvelut haltuun
Jäikö jäsenkirje saapumatta tai haluatko tietää lisää jäseneduista? Kokosimme vinkit, joiden avulla otat Pron sähköiset palvelut haltuun.
Yhdessä vahvempi – arjesta parempi
– Odotamme nykyaikaista ja ajassa kehittyvää ammattiliiton toimintaa, jossa on runsaasti vuorovaikutusta sekä hyvien toimintatapojen jakamista ja kehittämistä, kertoivat viikonloppuna Yhdistystoiminnan palvelut tutuksi -tilaisuuteen osallistuneet aktiivit. 
STTK: Kasvu ja työllisyys kestävyysvajeen sijaan talouspolitiikan ohjenuoraksi
Valtiovarainministeriö on julkaissut arvionsa tulevan vaalikauden talouskehityksestä ja haasteista. STTK:n mielestä on erittäin tärkeää arvioida ja käydä vuoropuhelua tulevan politiikan sisällöistä.
Viestintäalalla muutosvauhti ei näytä hidastuvan
Viestintäalan murros haastaa alan yritykset ja työntekijät sekä toimintatavat. Liittojen yhteistyö pehmentää muutoksen vaikutuksia ja auttaa kaikkia työpaikalla varautumaan haasteisiin.
Ay-liike voi olla heikko, mutta silti hellittämätön
​Nuoressa Myanmarissa versoo sinnikäs ay-liike, jonka juurtumista Ammattiliitto Pro tukee. Työ vaatii vahvoja ihmisiä. Kyi Kyi Tun ompeli ennen vaatteita tehtaassa, mutta sitten siitä ei vain enää tullut mitään.
Feed Fetched by RSS Dog.