Nieuws
Bekende drugsgebruikster leidt politie naar vermeende dealer in Amersfoort
De politie heeft gistermiddag in de Amersfoortse wijk Soesterkwartier een 23-jarige man aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. De agenten kwamen de man op het spoor dankzij een voor hen bekende drugsgebruikster.
Park Paardenveld wordt groter, Roost verdwijnt (voorlopig£)
Utrecht wil park Paardenveld een make-over geven. Het park wordt groter ten koste van een straat, en het gemeentebestuur zet in op 'vergroening en gezelligheid'. Voor horecazaak Roost aan de Singel lijkt geen plek meer.
50 jaar Theater Kikker in Utrecht: 'Het leven zonder cultuur is armoede'
Theater Kikker aan de Ganzenmarkt in de binnenstad van Utrecht blaast dit weekend vijftig kaarsjes uit. Dat laat het theater niet onopgemerkt voorbij gaan: vijftig uur lang worden er voorstellingen gespeeld. En er wordt niet alleen teruggeblikt, maar ook vooruit.
Flitsbezorger Flink mag in afwachting van rechtszaak nog steeds niet open aan Amsterdamsestraatweg
Flitsbezorger Flink mag niet terugkeren in het pand aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. De online supermarkt heeft al meerdere keren tegen de gedwongen sluiting geprocedeerd, maar de Raad van State heeft de gemeente Utrecht – in ieder geval voorlopig – opnieuw in het gelijk gesteld.
Schrijver, arts, hoogleraar en Bilthovenaar Ivan Wolffers overleden
Ivan Wolffers, de huisarts die gezondheidsactivist werd, is op 74-jarige leeftijd overleden. Hij had al twintig jaar prostaatkanker. Vandaag is hij te midden van zijn familie in zijn woonplaats Bilthoven overleden.
Raadsleden uit Marokko nemen de benen na werkbezoek aan Zeist
Twee Marokkaanse raadsleden uit Berkane die half september een bezoek hebben gebracht aan Zeist zijn ondergedoken. Al 18 jaar bestaat er een vriendschapsband tussen Berkane en Zeist, het bezoek vond plaats in het kader van dat partnerschap. De raadsleden zijn vooralsnog zoek, een van hen heeft wel een statement geplaatst op zijn Facebook-pagina: “We hadden geen andere keuze dan vrijheid en gerechtigheid buiten het vaderland te zoeken.”.
Verdwenen Amersfoortse kampcommandant blijkt een van de grootste oorlogsmisdadigers van Nederland
Hij was verantwoordelijk voor tenminste 625 slachtoffers. Walter Heinrich, grondlegger van het beruchte Kamp Amersfoort. Nieuw onderzoek stelt vast dat de Duitse nazi-commandant daarmee een van de grootste oorlogsmisdadigers van Nederland is. In de podcast De Verdwenen SS'er proberen de makers erachter te komen hoe deze massamoordenaar na de oorlog zo makkelijk van de radar kon verdwijnen en daarmee zijn straf ontliep.
Politie houdt jongen (17) aan die gewond raakte bij ontploffing in Leidsche Rijn
De jongen die gisteren zwaargewond raakte bij een ontploffing in Leidsche Rijn, is aangehouden. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij diezelfde ontploffing.
Nieuwegein ligt financieel 'op koers' maar houdt rekening met onzekere tijden
Nieuwegein blijft de komende jaren flink investeren in betaalbare woningen, vergroening, maatschappelijke voorzieningen, duurzame mobiliteit en veiligheid en leefbaarheid van buurten.
'FC Utrecht moet tegen AZ spelen zoals AZ tegen Ajax speelde, op de rand van het toelaatbare'
FC Utrecht ontvangt zondag in de eigen Galgenwaard de verrassende eredivisiekoploper AZ. De Alkmaarders zijn niet alleen koploper in de eredivisie, ze wonnen ook van Ajax, en haalden in de Conference League de maximale score van 9 punten uit drie duels.
Stadsmuseum roept Lego-bouwwerk van skyline uit tot 'Voorwerp van Woerden'
Een Lego-bouwsel van de skyline van Woerden is verkozen tot 'Voorwerp van Woerden 2022'. Het Stadsmuseum was op zoek naar het symbool dat de stad het beste representeert. Dit vanwege de viering van 650 jaar stadsrechten.
Bouw 200 woningen voor Oekraïners in Soest gaat voorlopig niet door vanwege das
Er komen komen voorlopig geen tijdelijke woningen voor Oekraïense vluchtelingen in een weiland bij de Insingerstraat en de Den Blieklaan in Soest. Er zit een das en dat is een beschermde diersoort. De gemeente heeft meer tijd nodig voor ecologisch onderzoek. Ook wil de lokale politiek dat de opvanglocatie kleiner wordt dan eerder het plan was.
Brand in woonkamer flat bij Hoog Catharijne in Utrecht is onder controle
De brand die vanochtend uitbrak op de zeventiende verdieping van een appartementencomplex aan de Stationsstraat, boven Hoog Catharijne in Utrecht, is onder controle. In de woning was niemand aanwezig. De brand ontstond in de woonkamer.
Stroomstoring in Baarn en Eemnes
Delen van Eemnes en Baarn hebben vanochtend enige tijd zonder stroom gezeten. In Baarn ging het volgens netbeheerder Stedin om zo'n 1300 klanten en in Eemnes waren dat er 80.
Mag het licht uit£ Graag, zeggen inwoners en gemeenten
De verwarming een graadje lager, kort douchen en een extra dikke trui aan. Iedereen is bezig met besparen. Minister Rob Jetten kwam deze week met het plan om huishoudens te helpen met de energierekening, ook roept hij op gemeenten te laten kijken naar de openbare ruimte. Dat is niet aan dovemansoren gericht: meerdere gemeenten zijn er al mee aan de slag, blijkt na een rondvraag van RTV Utrecht.
Dienstregeling NS mogelijk nog verder ingeperkt
NS-directeur Bert Groenewegen heeft zijn medewerkers gewaarschuwd dat de dienstregeling mogelijk verder ingeperkt moet worden. De reden is het personeelstekort. Hij zegt in een interne videoboodschap dat "de rek eruit is".
Rechtszaak over opvang Oekraïners in Baarn: 'Gemeente zet vluchtelingen in als politieke speelbal'
Staat een afspraak met een honderd jaar geleden gestorven dame de opvang van Oekraïners in Baarn in de weg£ De gemeente wil bij het medisch centrum in het dorp ruimte maken voor 24 vluchtelingen. Inwoners van Baarn zien een opmaat tot woningbouw in het Maarschalksbos en stappen naar de rechter. "De vluchtelingen worden ingezet als een politieke speelbal.".
GroenLinks Utrecht: ‘De stad moet vasthouden aan meer asfalt’
GroenLinks vindt dat de gemeente Utrecht moet vasthouden aan het plan om meer straten in de stad te asfalteren. Dat blijkt uit een debat in een commissie van de Utrechtse gemeenteraad over de Weerdsingel Oostzijde. Een pleidooi voor een klimaatbestendiger variant in de vorm van klinkers werd door GroenLinks-raadslid Fred Dekkers afgeraden, volgens hem is asfalteren ‘het bestaande beleid’ en daar moet niet aan getornd worden.
Open, toch weer dicht en nu weer open: nieuwe Baarnse Plus geplaagd door internetstoring
Gisteren een grootse opening en vandaag meteen getroffen door een internetstoring, waardoor zo ongeveer alles het niet deed. Het overkwam supermarktmanager Wilco den Braber van de Plus Supermarkt vandaag aan de Hoofdstraat in Baarn. "Het was wel even een domper. Maar het is techniek en daar kun je helemaal niks aan doen.".
'Of ik een piekbelaster ben£ Ik heb geen idee'
Vijf- tot zeshonderd piekbelasters moeten binnen een jaar worden opgekocht. Dat concludeerde stikstofbemiddelaar Johan Remkes gisteren. Maar wie of wat een piekbelaster nou precies is, staat in het rapport eigenlijk niet vermeld. "Ik denk niet dat wij onteigend worden, maar zeker weten doe ik het niet", zegt Dick de Koning uit Woudenberg erover.
A28 bij Den Dolder is weer vrij, nog wel vertraging
De A28 richting Amersfoort bij Den Dolder is weer vrijgegeven nadat deze aan het begin van de avond bijna helemaal afgesloten was door een ongeluk. Weggebruikers moeten voorlopig nog wel rekening houden met vertraging.
Baarn vraagt geen belasting voor Oekraïense hond
De gemeente Baarn gaat belastingen kwijtschelden aan inwoners die vluchtelingen uit Oekraïne in huis hebben genomen. De gastgezinnen kunnen door de opvang voor extra kosten komen te staan en dat is niet de bedoeling, zegt wethouder Hugo Prakke.
Utrechtse wake voor Iran op het Domplein: 'Toon solidariteit met je Iraanse buren en kom even langs'
Dansen, lachen en jezelf zijn. Het zijn drie heel simpele dingen in het leven maar voor de vrouwen in Iran is het allesbehalve dat. De laatste weken staan ze op tegen het islamitische regime in het land om daar verandering in te brengen. Ze strijden voor vrijheid, azadi, maar doen dat met gevaar voor hun eigen leven. Om de Iraanse vrouwen een hart onder de riem te steken wordt er vanavond een wake gehouden op het Utrechtse Domplein en dat is hard nodig volgens de mensen die de bijeenkomst in de binnenstad organiseren.
Drietal aangehouden na oplichting van honderden slachtoffers via malafide webshops
Twee mannen uit Utrecht en een man uit Hoef en Haag worden ervan verdacht honderden mensen te hebben opgelicht. Ze zouden allerlei producten via webshops hebben verkocht maar die daarna niet hebben geleverd.
Gekte op huizenmarkt voorbij: prijzen regio Utrecht fors gedaald
De verkoopprijs van woningen is de afgelopen maanden flink omlaag gegaan ten opzichte van het vorige kwartaal. In de regio Utrecht is sprake van een daling van ruim 6 procent. Volgens makelaarsvereniging NVM is "de gekte uit de markt" door de gestegen hypotheekrente, de torenhoge energiekosten en inflatie.
Extra jonge vluchtelingen in kazerne bij paleis Soestdijk
In de voormalige marechausseekazerne op het landgoed van Paleis Soestdijk komen achttien extra opvangplekken voor minderjarige vluchtelingen. Het pand doet sinds de zomer al dienst als opvang. Er verblijven vijftig minderjarige vluchtelingen tussen de 14 en 17 jaar.
'Tientallen klachten over misbruik en mishandeling in jeugddorp De Glind'
Meerdere oud-pleegkinderen die in Jeugddorp De Glind bij Barneveld woonden, zeggen lichamelijk of geestelijk te zijn mishandeld. Enkelen vertellen over seksueel misbruik. Terwijl sommige klachten bekend waren bij de directie van De Glind, werd zelden aangifte gedaan. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland.
Vrachtwagen met te hoge kraan trekt bovenleiding kapot in Leerdam, treinverkeer plat
In Leerdam is de bovenleiding van het spoor zwaar beschadigd geraakt. Volgens ProRail is een vrachtwagen met een te hoge kraan er dwars doorheen gereden. Dat gebeurde bij de Spoorstraat.
Utrecht wil meer te zeggen krijgen over komst nieuwe scholen
De gemeente Utrecht wil een grotere rol bij nieuwe onderwijsinitiatieven. Om het aanbod te verbreden en te moderniseren kan in principe iedereen sinds vorig jaar een school proberen te stichten. Dit kan ongewenste concurrentie in de hand werken, terwijl Utrecht juist samenwerking wil stimuleren. Ook kan het volgens onderzoekers tot segregatie leiden, het verschijnsel dat bepaalde culturele of etnische groepen bij elkaar gaan wonen.
Groot politieonderzoek in Leidsche Rijn: 17-jarige jongen gewond na explosie
In het Utrechtse Leidsche Rijn is vannacht een jongen (17) uit Almere gewond geraakt door een explosie in de omgeving van de Tweede Westerparklaan. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Denk ook eens aan tweedehands tijdens duurzame modeweek: 'Wat voor de een een miskoop is, is voor jou misschien een unieke vondst'
"Vandaag draag ik tweedehands sneakers en oorbellen van mijn oma." Stylist Victorien van Duuren uit Baambrugge weet: duurzaam en trendy kan prima hand in hand gaan. Vandaag begint de Dutch Sustainable Fashionweek, die zich richt op het zichtbaar maken van duurzame mode-ontwikkelingen in Nederland en daarbuiten. "Dat is hard nodig", vindt de styliste.
Hooibalen in brand bij boerderij, rook trekt richting Renswoude
Bij een boerderij tussen Renswoude en Scherpenzeel is vanavond brand uitgebroken in ongeveer veertig hooibalen. Er zijn flinke vlammen en er komt veel rook vrij. Die waait richting de bebouwde kom van Renswoude.
Man die iemand bedreigde in Utrecht zit nog vast; hij wordt onder meer verdacht van verboden wapenbezit
De 36-jarige Utrechter die is gearresteerd op de Kanaalweg in Utrecht nadat hij iemand had bedreigd, zit nog vast.
Olifantenexpert Marjo Hoedemaker ontvangt 'Lifetime Achievement Award'
Marjo Hoedemaker heeft in Portugal een prijs ontvangen voor zijn jarenlange inzet voor bedreigde dieren in binnen- en buitenland. Het bekende gezicht van DierenPark Amersfoort ontving daarvoor de zogeheten Lifetime Achievement Award. "Deze prijs is een erg mooie waardering voor het werk dat ik al ruim zestig jaar doe.".
Inflatie hakt erin bij Loenense oliebollenbakkers: 'De olie was vorig jaar 980 euro, nu 2680'
Wie geen zin had tot Oud en Nieuw te wachten op oliebollen kon vandaag en gisteren terecht in Loenen. Daar vond de 84ste editie van de jaarlijkse oliebollenactie plaats. De energie- en inflatiecrisis ging helaas niet aan de Loenense bakkers voorbij, toch kon het evenement gelukkig weer doorgaan.
Weer landelijke ophokplicht pluimvee vanwege opleving vogelgriep
Er komt opnieuw een landelijke ophokplicht voor pluimvee vanwege de opleving van vogelgriep. Dat heeft de kersverse landbouwminister Piet Adema zojuist bekendgemaakt. Niet alleen commerciële houders moeten hun pluimvee binnenhouden, maar ook hobbyhouders.
Handjevol piekbelasters in provincie Utrecht: 'Heel erg benieuwd wat het Rijk doet met dit stikstofadvies'
Ook in de provincie Utrecht zitten piekbelasters, veehouderijen die veel stikstofneerslag in de natuur veroorzaken. Bemiddelaar Johan Remkes wil 500 tot 600 van deze bedrijven binnen een jaar laten stoppen door ze uit te kopen. Liefst vrijwillig, anders gedwongen. De compensatie moet "zo ruimhartig mogelijk" worden. Wat dit betekent voor boerenbedrijven in onze regio, kan gedeputeerde Mirjam Sterk nog niet zeggen.
Minister bezoekt basisschool in Utrecht om leraren in het zonnetje te zetten: 'Het mooiste vak dat er is'
Hoog bezoek vandaag bij de Da Costaschool in de Utrechtse wijk Hoograven: Onderwijs-minister Dennis Wiersma kwam kinderen uit groep 3 voorlezen in het kader van de Dag van de Leraar. Het vak van juf of meester kan wel wat positieve aandacht gebruiken, vindt de VVD-minister.
Ingrijpende keuzes door oplopende prijzen: 'Over de rand van de beschaving heen'
Veel Nederlanders worden hard geraakt door de hoge prijzen van de laatste tijd en passen hun gedrag daarop aan. Zo stelt bijna een kwart van de jongeren het krijgen van kinderen uit, terwijl een derde van de bijstandsgerechtigden maaltijden zou overslaan om kosten te besparen. Dat concludeert vakbond FNV na onderzoek onder ruim 28.000 leden. De bond zelf noemt de uitkomst "schokkend".
Vrouw beroofd in Utrecht, politie is op zoek naar de overvaller
Een bewoonster in de Utrechtse wijk Overvecht is vandaag op klaarlichte dag beroofd. De overvaller gebruikte vanmiddag rond 15.15 een babbeltruc om het slachtoffer te bestelen. De politie is op zoek naar de verdachte, die er met een onbekende buit vandoor is gegaan.
Getraumatiseerde beer die twee jaar nauwelijks daglicht zag nu opgevangen in Rhenen
Een ongeveer 7 jaar oude beer uit Bosnië en Herzegovina is vanochtend gearriveerd in het Berenbos in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De vrouwtjesbeer, die Mila heet, werd twee jaar geleden ontdekt bij iemand thuis. Particulier bezit van een beer is in Bosnië verboden. Mila is de vierde beer die de stichting Bears in Mind dit jaar naar Nederland heeft gehaald.
Vrijspraak voor van grensoverschrijdend gedrag beschuldigde BSO-medewerker
Een voormalig BSO-medewerker die werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij een 12-jarig meisje op een Utrechtse basisschool is door de rechter vrijgesproken. Volgens de rechter is er onvoldoende bewijs. Hiermee komt er een einde aan de zaak uit 2019 die het Openbaar Ministerie eerder niet wilde doorzetten, maar nu toch voor de rechtbank kwam.
Steun voor stikstofadviezen Remkes, maar boeren in onzekerheid: 'We weten nog steeds niets'
De aanbevelingen van stikstofbemiddelaar Johan Remkes zijn met gemengde gevoelens ontvangen. Politici spreken van een glashelder advies en een kans op een nieuwe start. Maar uit de agrarische sector klinkt gemor. Ook natuurorganisaties zijn nog altijd bezorgd.
Organisaties zoeken op 'hackaton' in Utrecht oplossing voor verspilling in de zorg
Plastic handschoenen, mondkapjes en enorme gebouwen; de zorgsector is verantwoordelijk voor ongeveer 7 procent van de totale CO2-uitstoot. Op de Uithof in Utrecht wordt daarom vandaag een zogenoemde 'hackaton' georganiseerd om verspilling in de zorg tegen te gaan. "Het moet sneller dan het nu gaat.".
Stikstofbemiddelaar Remkes: honderden piekbelasters opkopen, in sommige gevallen uitstel
Het kabinet moet "de staat van de natuur" meer centraal gaan stellen in plaats van vooral naar stikstofcijfers te kijken, vindt bemiddelaar Johan Remkes. Wat hem betreft moet wel worden vastgehouden aan de stikstofdoelen voor 2030, maar moet het in sommige gevallen ook mogelijk zijn om meer tijd te nemen.
Faalangst, paniekaanvallen en blackouts: Jordan Lyceum Zeist helpt gestreste leerlingen met trainingen
Een groeiend aantal jongeren staat stijf van de stress en kampt met depressieve gevoelens. Sommigen willen zelfs niet meer naar school. Dat de mentale gezondheid van de jeugd achteruit gaat, merkt ook het Jordan Montessori Lyceum in Zeist. De school voor havo en vwo speelt erop in met cursussen zoals faalangstreductietraining, mindfulness, hartcoherentie en leren leren. Mentoren voeren daarnaast veel gesprekken met de leerlingen om een vinger aan de pols te houden. Als het de verkeerde kant opgaat, komt de orthopedagoog in beeld.
De een kan wel janken, de ander is blij: gemengde reacties op plannen voor vervallen flats Nieuwegein
Bewoners van de vier flats aan het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein zijn verdeeld over de plannen voor hun huurwoningen. De flats verkeren in slechte staat. Drie flats zouden volgens woningbouwcorporatie Mitros daarom groot onderhoud moeten krijgen; één flat wordt gesloopt voor nieuwbouw. Van blijdschap tot angst: alle reacties kwamen gisteren voorbij op een informatieavond.
Bilthovens bedrijf ontwikkelt gonorroevaccin in de vorm van een neusspray
Vaccinontwikkelaar Intravacc uit Bilthoven gaat een vaccin tegen de geslachtsziekte gonorroe ontwikkelen. Daarvoor heeft het een contract van 14,6 miljoen dollar gekregen van het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases.
NS kiest volgens reizigersorganisatie te makkelijk voor schrappen treinen
De NS kiest te makkelijk voor het schrappen van treinen om de problemen door het personeelstekort op te lossen. Dat zegt de Amersfoortse reizigersorganisatie Rover over de plannen van de NS om in 2023 flink te snijden in het treinaanbod. De dienstverlening zakt daarmee volgens Rover tot een "onacceptabel niveau".
Extra camera's bij station Overvecht en Drakenplein in Utrecht moeten overlast tegengaan
Er komt extra cameratoezicht bij station Overvecht in Utrecht. Er hing in dat gebied al een camera, maar daar komen er nu twee bij. Dit omdat het volgens de gemeente Utrecht een populaire plek is voor fietsendieven, autokrakers en mogelijk ook drugsdealers. Ook op het Drakenplein in Rivierenwijk komen drie camera's vanwege jongerenoverlast.
Feed Fetched by RSS Dog.