Nieuws
Margreet in het revalidatiecentrum: 'We vergelijken zo min mogelijk, maar leven wel erg met elkaar mee'
Elk jaar worden er naar schatting van de Hartstichting ongeveer 40.000 mensen getroffen door een beroerte. Dat zijn er 110 per dag. Peter uit Soest is één van hen. Na zijn beroerte in februari en de daaropvolgende ziekenhuisopname, revalideert hij nu alweer maanden in het Militair Revalidatie Centrum (MRC) in Doorn.
Botsing met meerdere voertuigen in Amersfoort: 3 gewonden afgevoerd naar ziekenhuis
Vanmiddag rond 13.30 zijn op de Daam Fockemalaan in Amersfoort meerdere voertuigen op elkaar gebotst. Het gaat om drie personenauto's en een bestelbus. Bij het ongeval raakten drie mensen gewond, die allemaal naar het ziekenhuis zijn gebracht ter controle.
Lichtjesavond Leerdam kan niet doorgaan: 'Jammer en teleurstellend'
'Heel jammer en teleurstellend' noemt de organisatie het besluit om de Lichtjesavond in Leerdam dit jaar niet door te kunnen laten gaan. Jaarlijks wordt de avond op de tweede donderdag van december georganiseerd. "Er is vraag naar om met elkaar te gedenken, er is behoefte aan. Het is heel jammer maar we hebben nu eenmaal met de regels te maken en daar past dit niet in", vertelt Teus Meijdam van de Stichting Lichtjesavond Gemeente Vijfheerenlanden.
Grote rookwolken door brandend voertuig op de A12 bij knooppunt Lunetten
Op de A12 richting Arnhem bij knooppunt Lunetten staat een brandend voertuig stil. Rijkswaterstaat twittert beelden van donkergrijze rookwolken boven de snelweg. Het verkeer werd omgeleid via de parallelbaan.
Theologische Universiteit verhuist van Kampen naar Utrecht
Utrecht is vanaf 2022 een universiteit rijker. Dan verhuist de Theologische Universiteit namelijk vanuit het Overijsselse Kampen naar de Domstad. Vanaf september dat jaar biedt de universiteit haar lessen aan in een gehuurd gebouw aan de Plompetorengracht, in het universiteitskwartier.
Opnieuw overlast van 'hardnekkige drinkebroeders' bij Utrecht Centraal
Het was gisteravond opnieuw raak op Utrecht Centraal, waar een aantal 'hardnekkige drinkebroeders' al een week lang voor overlast zorgt. De politie moest, net als zondag en dinsdag, aanhoudingen verrichten om de orde te herstellen.
Nieuwe skatebaan Veenendaal komt er echt
Ruim drie jaar strijden Veenendaalse skaters om de skatebaan de vernieuwen. De huidige baan heeft geen goede waterafvoer en het asfalt zit vol scheuren, daarom moest er volgens hen een nieuwe baan komen. De plannen zijn inmiddels ondertekend, goedgekeurd én is het geld binnen, dus de nieuwe baan is echt in zicht.
Hevige mishandeling Smakkelaarshoek in Utrecht: alle 9 verdachten aangehouden
Vrijdagnacht heeft op de Smakkelaarshoek bij station Utrecht Centraal een vechtpartij plaatsgevonden tussen negen jongeren, een vrouw en een man. Daarbij werden de vrouw en de man hevig mishandeld, schrijft de politie op Instagram.
Celester uit Bilthoven in finale K2 zoekt K3: 'Het is mijn droom het nieuwe K3'tje te worden'
Al maanden is ze ermee bezig en vanavond wordt dan eindelijk duidelijk of haar droom uitkomt: Celester de Nijs uit Bilthoven staat in de finale van het televisieprogramma K2 zoekt K3. Uit ruim 22.000 aanmeldingen is zij samen met drie anderen overgebleven in de strijd om wie het nieuwe gezicht van de meidengroep wordt.
42 ouders doen aangifte van grafschennis tegen seancegroep en directeur Rusthof
Een groep van 42 ouders heeft gezamenlijk aangifte aangedaan van grafschennis na de seance op begraafplaats Rusthof in Leusden. De aangifte is gericht tegen de zes leden van de spirituele groep die de seance hielden en tegen de directeur van begraafplaats Rusthof die toestemming gaf voor het ritueel.
Jongen (17) uit Zeist die op sociale media opriep tot rellen krijgt 'online gebiedsverbod'
De 17-jarige jongen uit Zeist die werd gearresteerd vanwege opruiing, heeft van de gemeente Utrecht een 'online gebiedsverbod' gekregen. De jongen had opgeroepen om vrijdagavond met vuurwerk naar Utrecht te komen als protest tegen het coronabeleid en het vuurwerkverbod.
Busje komt zo (niet meer): chauffeurs nemen met tranen afscheid van 'dé' buurtbus van Vijfheerenlanden
Eigenlijk waren ze een soort maatschappelijk werkers, de vrijwillige chauffeurs van buurtbus 703. Bijna 40 jaar lang deelden ze lief en leed met de reizigers die in de kenmerkende kleine bus dwars door de kernen van het huidige Vijfheerenlanden zoefden. Deze vrijdag reden wij mee met de állerlaatste rit, want nummertje 703 stopt ermee. Te weinig animo én concurrentie van Qbuzz. "Sjonge, ik word er wel een beetje emotioneel van, merk ik.".
Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen
De nieuwe coronamaatregelen die het kabinet vrijdag heeft bekendgemaakt, gaan in op zondag 28 november om 05.00 uur en gelden in ieder geval tot en met 18 december. Op dinsdag 14 december bekijkt het kabinet wat het effect is geweest van de maatregelen en wat er verder moet gebeuren.
Geen opvang zedendelinquenten meer in kliniek waar moordenaar Anne Faber zat
In de forensische kliniek Utrecht in Den Dolder worden definitief geen zedendelinquenten (zoals verkrachters) meer geplaatst. Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat hij hiertoe heeft besloten, omdat hij rekening wil houden "met de impact en blijvende emoties bij de inwoners van Den Dolder na de ernstige gebeurtenissen in 2017".
Houtense tv-presentator in Zuid-Afrika verrast door vliegverbod
Tv-presentator Renze Klamer uit Houten is in Zuid-Afrika overvallen door het nieuws dat vluchten uit dat deel van de wereld verboden zijn. De maatregel is genomen omdat daar een nieuwe variant van het coronavirus is ontdekt.
Politie voorbereid op rellen, maar ziet nu nog geen concrete aanwijzingen
De Nationale Politie houdt rekening met onaangekondigde demonstraties, ongeregeldheden en mogelijk rellen na de persconferentie van vrijdagavond over een aanscherping van de coronamaatregelen. Een woordvoerder van de korpsleiding zegt dat de politie voorbereid is "op al dan niet aangekondigde demonstraties".
Koudweerregeling gaat in: 'Niet gezond om mensen buiten te laten slapen'
De gevoelstemperatuur zakt vannacht onder nul en dat betekent dat dak- en thuislozen gratis mogen overnachten in de noodopvang. De Stadsbrug in Utrecht vangt al tien jaar daklozen op als de koudweerregeling van kracht is en ook nu staan ze weer paraat.
Veenendaal mag geen lachgasverbod opleggen aan horeca
Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal mag de horeca in zijn gemeente geen lachgasverbod opleggen. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland. De uitbaters van cafés Het Dak van de Markt en de Heeren van Ruysdael hadden de zaak tegen de gemeente aan gespannen nadat ze geen lachgas meer mochten verkopen.
Houtense raad wil betere inspraak van cliënten bij Samen Veilig en Veilig Thuis
De voltallige gemeenteraad van Houten maakt zich zorgen over het functioneren van de cliëntenraad van Samen Veilig Midden Nederland. Een motie die het college oproept om de vinger aan de pols te houden, werd unaniem door de raad aangenomen. De zorgen zijn ontstaan nadat een groep ex-cliënten uit de cliëntenraad zijn gezet of zijn opgestapt. Zij beschuldigen Samen Veilig dat zij de wet te overtreden.
Jonge Utrechters jaar jeugdgevangenis in voor verwoestende plofkraak op juwelier Choorstraat
Twee Utrechters van 18 en 19 jaar oud gaan een jaar de jeugdgevangenis in voor de verwoestende plofkraak op juwelier Punte, begin maart in het centrum van Utrecht.
Alle ziekenhuizen stellen planbare zorg uit, kabinet wil ook mondkapjes op scholen
Zorgminister Hugo de Jonge heeft de zogeheten 'fase 2d' afgekondigd. Alle ziekenhuizen stellen planbare zorg uit en indien nodig en "medisch aanvaardbaar" worden ook kritieke planbare operaties langer uitgesteld dan eigenlijk de bedoeling is. Dit om handen vrij te spelen voor zorg voor Covid-patiënten en op de intensive cares. Ook wordt de hulp van Defensie ingeschakeld.
Meer aanhoudingen voor opruiing, 17-jarige jongen riep op tot vuurwerkprotest in Utrecht
De politie heeft in Zeist een 17-jarige jongen gearresteerd die mensen heeft opgeroepen om vanavond met vuurwerk naar Utrecht te komen. In de stad zou een protest tegen het coronabeleid en het vuurwerkverbod zijn georganiseerd.
Museum Catharijneconvent verwerft enorme Napolitaanse kerststal uit 18e eeuw: 'Uiterst zeldzaam'
Museum Catharijneconvent in Utrecht heeft een 18e-eeuwse Napolitaanse kerststal verworven met ruim zevenhonderd figuren. Er is nog wel een grootscheepse restauratie nodig om hem tentoon te kunnen stellen. Het museum is daarom een crowdfundingcampagne gestart.
Nieuwe cao academische ziekenhuizen eindelijk helemaal rond
De nieuwe cao voor het personeel van de academische ziekenhuizen is rond. De afgelopen tijd waren er meerdere stakingen voor meer loon en minder werkdruk, onder meer in het UMC Utrecht.
Vier arrestaties in Lopik voor opruiing, politie stuurt sms-bom
De politie heeft in Lopik vier verdachten opgepakt die mensen zouden hebben opgeroepen om onrust te stoken in het dorp. De arrestanten worden verdacht van opruiing en het aansporen tot geweld.
Gebouwen kleuren oranje in Stichtse Vecht vanwege geweld tegen vrouwen: 'Hij zette het mes op m'n keel'
Zestien dagen lang kleuren het gemeentekantoor, Goudestein en Boom en Bosch in Stichtse Vecht oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. In Nederland krijgt 45 procent van de vrouwen te maken met geweld, en net als veel andere gemeenten in de regio wil Stichtse Vecht dat kenbaar maken. Tessel ten Zweege (23) is een van die vrouwen. "Het mentale geweld was misschien nog wel erger dan het fysieke", vertelt ze.
Busbaan Utrechtse binnenstad weer open na ongeluk
Na een ongeluk op het Vredenburg rijden alle buslijnen sinds 09.50 uur weer de normale route door het centrum van Utrecht. Reizigers moeten nog wel rekening houden met enige vertraging, meldt vervoerder U-OV.
Woerden staat voor 'duivels dilemma': wel of geen trappetjes in water£
Doordat een man een paar weken geleden onwel werd en in het water viel, rijst in Woerden nu de vraag of er misschien trappetjes op de kade moeten komen. Wethouder Ad de Regt wil daar wel over nadenken maar staat tegelijkertijd voor een zelfverklaard 'duivels dilemma'; hij is bang dat trappetjes recreatief zwemmen in de hand werkt. Wat nu£.
Vist Partij voor de Dieren in Utrecht achter het net met hengelverbod£
Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, komt er zo snel mogelijk een verbod in Utrecht voor sportvissers. De partij realiseert zich echter dat zo'n verbod niet op een meerderheid in de Utrechtse raad kan rekenen en dus bedacht de PvdD een list. Fractievoorzitter Maarten van Heuven deed vandaag een voorstel om een onderzoek te doen. Daarmee moet bekeken worden hoe het vissen in de stad teruggedrongen kan worden 'het liefst tot nul'.
Politie roept op geen e-steps te geven met Sinterklaas: 'O-zo-snel en iets te stil'
Een toenemend aantal kinderen maakt gebruik van elektrische steps. De politie in Utrecht waarschuwt op Instagram dat ze verboden zijn en roept met een gedicht op om ze niet cadeau te geven voor Sinterklaas.
Utrechtse horeca wacht persconferentie gespannen af: 'Kom met een duidelijk plan'
De Utrechtse horeca wacht opnieuw in spanning af welke maatregelen er vanavond worden afgekondigd tijdens de persconferentie van het kabinet. Maar ondertussen lopen de reserveringen door, wordt het bier gewoon geleverd en liggen de boodschappen al in de koeling.
Hoeveel woningen, kantoren en winkels staan leeg in jouw gemeente£
Begin dit jaar stonden ruim 206.000 duizend huizen, kantoren en winkels in Nederland leeg. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.
Geen Black Friday, maar een groene: 'Voor elke verkoop planten we een boom'
Lange rijen, tassen vol spullen en korting op korting: Black Friday, het overgewaaide koopjesfeest uit Amerika, wordt dit jaar opnieuw gevierd in de regio. Maar niet alle ondernemers zitten te wachten op het stunten met prijzen. Twee Utrechtse ondernemers doen er daarom niet aan mee en gaan voor een groen alternatief.
Automobilist met blauw verlichte velgen van de weg gehaald
In Mijdrecht is een automobilist aan de kant gezet omdat hij zijn wagen had gepimpt met blauwe lampen. Dat is niet toegestaan.
Nieuwegein kijkt wat kansrijke opties zijn in de energietransitie, tien projecten in de running
Nieuwegein legt vanavond de routekaart voor een duurzame en aardgasvrije toekomst voor aan de raad. De gemeente gaat samen met inwoners per wijk, buurt of gebied kijken wat de beste en meest gedragen opties zijn voor deze transitie voor de lange termijn. De gemeente wil in 2040 klimaatneutraal zijn, maar kan dit niet zonder geld van het rijk, benadrukt de wethouder.
Ook kritieke planbare zorg afgeschaald, Utrechtse zorgverleners doen noodkreet: 'Help ons helpen'
Zorgverleners roepen mensen in een videoboodschap op zich beter aan de coronamaatregelen te houden. Er liggen steeds meer mensen met corona in het ziekenhuis waardoor de planbare zorg noodgedwongen afgeschaald wordt. Ook kan sommige kritieke planbare zorg niet meer worden geleverd.
Nienke en Jeroen maken tweede magazine over Abcoude: 'Er zijn echt thema's die hier een grotere rol spelen'
Honderd pagina's schrijven over Abcoude. Het lijkt een kleine uitdaging gezien de grootte van het dorp maar volgens Nienke Meek en Jeroen Dirks is niets minder waar. De twee hebben net als vijf jaar geleden weer een magazine gemaakt over hun dorp.
Laatste archeologisch onderzoek naar grafheuvels in Utrechtse Heuvelrug: 'Jammer dat we bijna klaar zijn'
Al sinds 2015 wordt er in de Utrechtse Heuvelrug archeologisch onderzoek gedaan naar prehistorische grafheuvels op verschillende plekken in de gemeente. Inmiddels zijn bijna alle heuvels binnen de gemeentegrenzen onderzocht en zijn de archeologen toegekomen aan het laatste booronderzoek.
Nieuwegein wil 28 bomen niet kappen en kiest voor verplaatsing
Nieuwegein verplaatst 28 bomen van het centrum naar het noorden van de stad. Een bijzondere logistieke operatie voor de tien jaar oude platanen.
GroenLinks: 'Mitros zet huiseigenaren in de kou'
De gemeente vindt het jammer dat huisbezitters in de Utrechtse wijk Pijlsweerd niet mee kunnen liften met het renoveren van de huizen in hun wijk. Die renovatie wordt gedaan door woningcorporatie Mitros. De corporatie bezit veel huizen in de wijk, maar heeft een deel daarvan in het verleden aan de bewoners verkocht. Die willen ook graag hun huis verduurzamen, maar Mitros houdt de boot af. En dat leidt tot vragen in de gemeenteraad.
Amersfoort sluit illegaal bordeel met vrouwen in badjassen
In een woonwijk in Hooglanderveen is illegale prostitutie geconstateerd in een woning. Burgemeester Bolsius heeft het huis aan Het Veld daarom per direct gesloten.
Verhit debat over sloop aan Utrechtse Croeselaan, maar doek valt toch voor ruim 100 woningen
De Utrechtse gemeenteraad praat vandaag over de ontwikkelingen in het Beurskwartier. Dat is het gebied tussen de Jaarbeurshallen en de Croeselaan. Dat is nu vooral nog een parkeerterrein. In de toekomst moeten hier ruim drieduizend woningen en werkruimtes komen. Maar de discussie over de ontwikkeling wordt gedomineerd door de sloop van ruim 100 woningen aan de Croeselaan ten behoeve van dit project.
Utrecht verplaatst kunstwerk Smakkelaarsveld naar Park de Watertoren in Overvecht
Het kunstwerk Zeelandschap, dat sinds eind jaren 80 op het Utrechtse Smakkelaarsveld staat, wordt verplaatst naar Park de Watertoren in Overvecht. Drie van de vier elementen van het keramische werk zijn er straks te zien.
Stewardessen zien baan in zorg toch niet zitten, De Rijnhoven zoekt opnieuw personeel
Het leek een goede match vorig jaar: ouderenzorgorganisatie De Rijnhoven in Harmelen wierf een groep KLM-stewardessen om zich te laten omscholen tot zorgmedewerker. Een succes werd het niet, de stewardessen hebben op één na allemaal hun koffer alweer gepakt. Personeel is nog steeds nodig, dus zoekt De Rijnhoven het nu bij kantoorpersoneel en bijvoorbeeld bouwvakkers. Voelen zij iets voor een baan in de zorg£ Maar wel met een waarschuwing: het is een heel pittig traject.
Milde straf voor Veenendaalse automobiliste die dodelijk ongeluk veroorzaakte
Een 68-jarige automobiliste die vorig jaar in Veenendaal een verkeersongeluk veroorzaakte waarbij een fietser fatale verwondingen opliep, is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een geldboete van 1000 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van twee maanden.
Demonstranten verstoren raadsvergadering in Utrecht
Een vergadering van de Utrechtse gemeenteraad is vanmiddag verstoord door een aantal demonstranten. Ze zijn tegen de sloop van ruim 100 woningen aan de Croeselaan.
Brand in pand van universiteit op Uithof in Utrecht geblust
De brand die uitbrak in een pand van de Universiteit Utrecht is geblust. Het vuur ontstond rond 14.45 uur in een zuurkast in het David de Wiedgebouw. Hier zit onder meer de faculteit Farmacie van de Universiteit Utrecht in.
GroenLinks stelt Kamervragen over polioresten in riool bij RIVM
De landelijke fractie van GroenLinks heeft Kamervragen gesteld over de vondst van resten van het poliovirus in het rioolwater in Bilthoven. Eerder deze maand bleek dat het rioolwater op het terrein van het RIVM resten van het virus bevatte en dat was bepaald niet de eerste keer.
'Probleemhuwelijk en nostalgie' dreven verdachte uit Lopik tot kinderporno
"Na een fantastisch leven vol avontuur belandde ik acht jaar geleden in een hel." Met die woorden probeerde een 40-jarige verdachte uit Lopik in de Utrechtse rechtbank vandaag uit te leggen waarom hij jaren geleden was begonnen met het downloaden van kinderporno.
Slachtoffer (28) van ongeluk op A28 overgebracht naar ziekenhuis, weg is weer vrij
Op de A28 bij Zeist is rond 13.00 uur een ongeluk gebeurd met een personenauto en een vrachtwagen. Een 28-jarige vrouw uit Soest reed tijdens het invoegen de berm in en schoot vervolgens op de weg waar ze in botsing kwam met de vrachtwagen.
Feed Fetched by RSS Dog.