RTV Utrecht
Eemdijker Bart Hoolwerf winnaar op de Weissensee
EEMDIJK - Marathonschaatser Bart Hoolwerf heeft op de Oostenrijkse Weissensee de KPN Grand Prix gewonnen. De schaatser uit Eemdijk won op zijn verjaardag de sprint voor Crispijn Ariëns en Luc ter Haar.

Het was de vierde zege dit seizoen voor Hoolwerf. De wedstrijd bij de mannen werd volldig gecontroleerd door AB Vakwerk. Daardoor kon Bart Hoolwerf de hele wedstrijd in de luwte rijden.

"Ik heb niks hoeven doen", sprak Hoolwerf tegen schaatsen.nl nadat hij de zege had gevierd met zijn ploeggenoten. "De jongens hebben superwerk gedaan. Ik hoefde alleen te sprinten."

Woensdag wordt op de Weissensse de alternatieve Elfstedentocht gereden.LEES OOK
Ziekenboeg FC Utrecht loopt langzaam leeg
UTRECHT - De ziekenboeg FC Utrecht loopt langzaam leeg. Maandag verschenen Bart Ramselaar (zie foto), Adam Maher en Justin Lonwijk weer op het trainingsveld. Zij trainden volledig mee met de selectie van John van den Brom.

De drie waren de afgelopen weken afwezig met uiteenlopende blessures. Of zij zondag tegen VVV Venlo hun rentree kunnen maken, is nog onduidelijk.

Joris van Overeem was nog niet op het trainingsveld, net als de langdurig geblesseerden Willem Janssen en Maarten Paes.

VERVANGER JANSSEN
FC Utrecht is zich op de markt nog steeds aan het oriënteren op een mogelijke vervanger voor Willem Janssen, die dit seizoen niet meer in actie zal komen. Die vervanger moet uiterlijk vrijdag zijn vastgelegd.LEES OOK
Golazo neemt Halve van de Haar over, Loop van Leidsche Rijn met Pasen
UTRECHT - Het Utrechtse hardloopevenement De Halve van de Haar is overgenomen door organisatiebureau Golazo. Dat bedrijf, dat ook de Rotterdam Marathon organiseert, heeft daarmee nu drie grote Utrechtse loopevenementen in huis.

Golazo had al eerder de Singelloop en de Utrecht Science Park Marathon overgenomen. De eerste keer dat het bedrijf dat evenement organiseerde, ontaarde de loopwedstrijd in een chaos. Ook rond de Singelloop is niet iedereen positief over Golazo.

KRITIEK ZWAMA
Zo zei de Utrechtse atleet Paul Zwama in de aanloop naar de Singelloop dat dat veel te veel breedtesportevenement is geworden. "Je kunt het budget beter besteden aan toplopers", zei Zwama toen bij RTV Utrecht.

Nu heeft Golazo dus ook de Halve van de Haar, die dit jaar de zesde editie gaat beleven, overgenomen. "Ik ben voor een voldongen feit geplaatst, maar ik zeg er verder niets over", zegt Bert Eskens, die zes jaar geleden in samenwerking met Kasteel de Haar het initiatief nam voor het evenement.

De Halve van de Haar is onder de nieuwe leiding verplaatst op de atletiekkalender. Na vijf jaar te zijn afgewerkt op tweede Paasdag, vindt de loopwedstrijd dit jaar plaats in juni.

LOOP VAN LEIDSCHE RIJN
Dat maakt voor de Loop van Leidsche Rijn, ook georganiseerd door Bert Eskens, de weg vrij om te verhuizen naar tweede Paasdag. Daarmee blijft Pasen een moment waarop in Utrecht een hardloopevenement plaatsvindt.

Na de Paaspolderloop en de Utrecht Marathon volgde vijf jaar geleden de Halve van de Haar. Met ingang van dit jaar is Pasen het nieuwe moment voor de Loop van Leidsche Rijn.LEES OOK
Marathonschaatster Merkens vierde op Weissensee
UTRECHT - Jessica Merkens is bij de derde wedstrijd op de Weissensee als vierde geëindigd. De marathonschaatster uit Utrecht moest in de massasprint Manon Kamminga, Elsemieke van Maaren en Ineke Dedden voor laten.

Het tempo in de slechts 40 kilometer korte wedstrijd werd continu hooggehouden door de dames. Daardoor waren ontsnappingspogingen gedoemd te mislukken en was een massasprint onafwendbaar. Net als zaterdag was Manon Kamminga de beste sprintster.

Woensdag rijden de marathonschaatsers op de Weissensee de alternatieve Elfstedentocht.LEES OOK
Ploeg Budding dankzij Wild Card in Gold Race
VEENENDAAL - Martijn Budding komt dit jaar mogelijk in actie in de Amstel Gold Race. De nieuwe ploeg van de wielrenner uit Veenendaal, het Deense Riwal Readynez, heeft van de organisatie een wildcard gekregen.

Budding reed vorig seizoen voor BEAT Cycling Club. Daarvoor stond de nu 25-jarige Veenendaler twee jaar onder contract bij Roompot, en daarvoor was hij actief voor de opleidingsploeg van Rabo.

De Amstel Gold Race staat dit jaar gepland voor zondag 19 april.LEES OOK
Bondscoach heeft hoge verwachtingen voor WK: "Pieterse kan meedoen voor de titel"
PROVINCIE UTRECHT - Bondscoach Gerben de Knegt heeft hoge verwachtingen van Puck Pieterse, voor het WK veldrijden van komend weekend. De Amersfoortse kan in Zwitserland meestrijden voor de wereldtitel bij de junioren, denkt De Knegt.

Pieterse, die eerder jaar de Europese titel veroverde, is één van de zes Nederlandse juniores die komend weekend in actie komen in Dübendorf. Eén van haar grote concurrentes is landgenote Shirin van Anrooij, zo verwacht De Knegt.

In de race van de elite mannen, waarvoor Woudenberger Lars van der Haar is geselecteerd, is Mathieu van der Poel de grote favoriet. Behalve Van der Haar zijn ook Geerte Hoeke uit Maarn (elite vrouwen) en Kyle Agterberg uit Maartensdijk (mannen O23) geselecteerd.LEES OOK
Tweede goud voor baanwielrenner Van Schip
SCHALKWIJK - Baanwielrenners Jan-Willem van Schip uit Schalkwijk en Laurine van Riessen hebben op de slotdag van de wereldbeker in de Canadese stad Milton hun tweede gouden medaille gepakt.

Van Schip was met Yoeri Havik de beste op de koppelkoers. Van Riessen schreef het onderdeel keirin op haar naam.

De Schalkwijker won zaterdag al het omnium. De 25-jarige wielrenner was de meest constante op het nummer dat bestaat uit vier onderdelen. Van Schip won de temporace en eindigde als tweede op scratch, de afvalkoers en de puntenkoers.

Van Riessen (32) zegevierde zaterdag op de sprint. Ze versloeg in de finale de
Canadese Kelsey Mitchell over twee races. De wedstrijden in Milton vormden de afsluiting van de wereldbeker van dit seizoen. Eind volgende maand zijn de WK in Berlijn.LEES OOK
'Gouden' Van Schip geniet na: 'Ben er met mijn hart vol ingevlogen'
SCHALKWIJK - Baanwielrenner Jan-Willem van Schip heeft goud gepakt bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in het Canadese Milton. De Schalkwijker was de beste op het omnium.

[Audio:2461068|Jan Willem van Schip praat met RTV Utrecht over de gouden medaille]

Hij vloog er 'met zijn hart op goede manier in', vertelde Van Schip aan RTV Utrecht. "Uiteindelijk is de winst het belangrijkste, want daar gaat het om. Maar natuurlijk is het wel dubbel genieten, door de manier waarop ik het heb gedaan. Ik kijk er met heel veel genoegdoening op terug.'

Van Schip was in Milton het meest constant. Hij werd tweede op de scratch en won de tempo race. Met tweede plaatsen in de afvalkoers en de puntenrace kwam hij tot 150 punten en bleef daarmee de Pool Daniel Staniszewski en de Amerikaan Gavin Hoover voor. Europees kampioen Benjamin Thomas uit Frankrijk eindigde als vijfde.

De wereldbeker in Milton zit er nog niet op voor Van Schip. De Schalkwijker rijdt zondagavond samen met Yoeri Havik de koppelkoers.

[Tweet:https://twitter.com/UCI_Track/status/1221261915537727489][Image:2460957|Van Schip op podium in Milton]

LEES OOK
Prins houdt vertrouwen in wederopstanding: 'Er zal weer een strijdbaar Hoogland staan'
HOOGLAND - Twee razendsnelle tegentreffers deden Hoogland zondag de das om tegen EVV (0-2), zag ook trainer Raymond Prins. Zijn ploeg, die normaal bekend staat om zijn vechtlust, kwam de 0-2 achterstand niet meer te boven en verloor daardoor uiteindelijk met dezelfde cijfers.

[Audio:2461017|Raymond Prins in gesprek met Arnold Schenk]

Trainer Raymond Prins was uiteraard teleurgesteld over de nederlaag - de derde op rij alweer - maar had ergens ook begrip voor de reactie van zijn ploeg. "Ik denk dat je vandaag tot de zestigste minuut een uitstekend Hoogland hebt gezien", aldus Prins tegenover RTV Utrecht. Daarna gaat het in korte tijd helemaal mis, als EVV de 0-1 en 0-2 binnen een paar minuten scoort.

KWESTIE VAN VERTROUWEN
"Eerst geven we een hoekschop weg, bij een bal waarvan ik dacht dat we die ook nog wel op een andere manier konden wegwerken. Daar krijgen we dan een goal uit tegen en bij de 0-2 is het vervolgens Comedy Capers. Dan zitten wij op dit moment wel een beetje in de fase van de competitie dat we het ook niet meer even omdraaien. Ik begrijp wel dat het vertrouwen dan een beetje weg is."

[Quote:Raymond Prins|Het leek op een gegeven moment wel op Comedy Capers]

Ondanks de nieuwe tegenslag weigert Prins, die met Hoogland nu op plaats 16 staat, zich de put in te laten praten. "Dat heeft helemaal geen zin, want we weten zelf ook dat we in een lastige situatie zitten. In de eerste helft heb je een strijdbaar Hoogland gezien en dat zal er volgende week ook weer staan", besloot een hoopvol gestemde Prins in gesprek met Arnold Schenk.

Komende week is UNA de tegenstander van Hoogland in de Derde divisie B.

[Audio:2461020|Frank Voorwald (Hoogland): "Was erg knullig vandaag"]
Twisker mild na nederlaag Hercules: 'Kan mijn ploeg weinig verwijten'
UTRECHT - Jochem Twisker verweet zijn spelers weinig na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Dongen. De oefenmeester zag zijn elftal kans op kans creëren, maar dankzij een groot aantal gemiste kansen en een moment van onoplettendheid in de eigen defensie verliezen.

[Audio:2461009|Jochem Twisker: "Dit moet voldoende zijn om degradatie te ontlopen"]

"Je moet er haast bij geweest zijn, om het te geloven", vertelde de Hercules-trainer na afloop van het verloren duel. "We hebben nu drie wedstrijden gespeeld na de winterstop, waarin we onszelf tekort deden door niet of te weinig te scoren. Vandaag was dat nog eens in het kwadraat het geval", aldus een opvallend milde Twisker.

Tien minuten voor tijd kreeg Hercules de deksel op de neus, toen Dongen de 1-0 tegen de touwen schoot uit een hoekschop. Twisker gaf toe dat er misschien slecht gedekt werd, maar wilde daar niet te lang bij stil staan. "Zelfs daarna creëren we vrolijk nog door en koppen we zelfs in de laatste seconde nog net naast. Als dat niet lukt, houdt het echt op."

[Quote:Jochem Twisker|Hebben ons vandaag in het kwadraat tekort gedaan]

Hercules speelde naar behoren, vond Twisker, en speelde het spel dat hij zijn ploeg vaak zag spelen in aanloop naar het nieuwe seizoen, toen de verwachtingen nog hooggespannen waren. Dat Hercules die verwachtingen dit seizoen niet waarmaakt, komt voor een groot deel voor het missen van grote kansen. Toch is het niet zo dat Twisker - die aan het eind van het seizoen vertrekt bij Hercules - met tegenzin langs de lijn staat. "Even los van het resultaat is het nog altijd leuk om met deze groep te werken. Er zit voetbaltechnisch zoveel in; dat is heel erg genieten."

[Audio:2461015|Verslaggever Menno Schilder sprak ook nog met Tim Pieters (Hercules)]

De realiteit is echter dat Hercules na achttien wedstrijden op 18 punten staat en plaats 15 staat in de Derde divisie B en de handenvol heeft aan het veiligstellen van lijfsbehoud, erkende ook Twisker, die nog altijd denkt die klus te kunnen klaren. "Daar ga ik wel vanuit, ja", vertelde hij aan RTV Utrecht. "Normaal gesproken moet dit voldoende zijn om bij die onderste plekken weg te komen."

[Audio:2461004|Jeffrey Vlug (Hercules): "Het blijft leuk om in dit team te voetballen"]
Van der Haar sluit wereldbekerseizoen af met zesde plek
WOUDENBERG - Woudenberger Lars van der Haar is bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Hoogerheide als zesde over de streep gekomen. Landgenoot Mathieu van der Poel pakte de winst.

Toon Aerts werd met een achterstand van 38 seconden tweede, Eli Iserbyt kwam vijf seconden later als derde over de streep. Van der Haar had een achterstand van 50 seconden op winnaar Van der Poel. Aerts heeft het klassement van de wereldbeker op zijn naam geschreven. Van der Haar werd daarin vijfde.

[Audio:2461025|Lars van der Haar: "Tevreden over mijn vorm, maar niet over de uitslag"]

De Woudenberger was allerminst tevreden over die eindklassering, die gehoopt had op een vierde of vijfde plaats. "Op een gegeven moment zag ik Toon (Aerts, red.) er vandoor gaan, maar kon ik niet meteen meegaan en moest ik inhouden. Dat was balen."

[Audio:2461034|Verslaggever Robert Claus sprak ook nog Toon Aerts, die tweede werd]

Komende week wordt het WK veldrijden verreden, maar daar was Van der Haar nog niet mee bezig. "Nee, want ik probeerde gewoon een goede uitslag te rijden", aldus Van der Haar, die zelf vond dat hij in goede vorm steekt, maar dus ontevreden was over de daguitslag. "Ik heb me wel vermaakt, er was veel publiek en een zonnetje, maar het was wel verschrikkelijk afzien."

SEIZOEN
Sven Nys is de coach van Van der Haar bij Telenet Baloise Lions. De Belg denkt dat Van der Haar meer uit zijn seizoen had kunnen halen. "Ik vind hem conditioneel goed, maar door omstandigheden heeft hij vaak de aansluiting gemist. Een foutje hier, een foutje daar, ziek op het verkeerde moment, dat heeft hem wel soms een goede uitslag gekost", aldus de voormalig wielrenner. "Voor ons als team is hij echt een meerwaarde die goed in de groep ligt. Ik werk heel graag met hem samen."

[Audio:2461026|Sven Nys over Lars van der Haar]

LEES OOK
Onzuiver Hercules vergeet te scoren en lijdt pijnlijke nederlaag
UTRECHT - De voetballers van Hercules hebben een zeer pijnlijke nederlaag in de strijd tegen degradatie in de Derde divisie B. Het elftal van Jochem Twisker ging op bezoek bij Dongen, was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar verloor: 1-0.

[Audio:2461016|Verslaggever Menno Schilder over het duel]

Twisker moest het stellen zonder Tyron Fonville en Conner Blöte, die beiden ontbraken wegens blessures.

KANS OP KANS
Van meet af aan was er maar één ploeg die het spel dicteerde en dat waren de Utrechters. Dongen, voorafgaand aan het duel de nummer 5 van de ranglijst, moest lijdzaam toezien hoe Hercules kans op kans creëerde.

Onder anderen Tim Pieters en Gökhan Yasar kregen zowel in de eerste als tweede helft meerdere mogelijkheden om Hercules op voorsprong te brengen. Dat lukte - tot afgrijzen van trainer Twisker - keer op keer echter niet.

Richting de eindfase was het Hercules, met nog altijd de 0-0 tussenstand op het scorebord, dat steeds vaker moest toestaan dat Dongen zich voor het eerst liet zien en steeds vaker voor het duel verscheen. In minuut 80 leidde dat tot de voorsprong, toen Jan Gerrits jr. de 1-0 binnenschoot en zich daardoor tot matchwinner kroonde.

RANGLIJST
Een pijnlijke nederlaag voor Hercules, dat verzuimt op te klimmen op de ranglijst van de Derde divisie B. Het blijft steken op plaats 15.

80' Jan Gerrits Jr. [1-0]

Hoogland doet zichzelf de das om tegen EVV
HOOGLAND - Hoogland heeft wederom een nederlaag geleden in de Derde divisie B en wacht zo nog altijd op het eerste punt in 2020. EVV kwam op bezoek en won: 0-2.

[Audio:2461003|Verslaggever Arnold Schenk over het duel]

HEUS
Trainer Raymond Prins had niet de beschikking over Coen Heus. De 27-jarige aanvaller liep onlangs wederom een knieblessure op en vorige week werd bekend dat de ongelukkige Heus opnieuw kruisbandletsel had en lang uit de roulatie zal zijn.

Zoals wel vaker dit seizoen moest Hoogland toestaan dat de tegenstander de bal veelvuldig in bezit had en ook de beste kansen creëerde. Toch leidde dat in de eerste helft niet tot treffers en werd er met een 0-0 tussenstand op het scorebord gerust.

RAZENDSNELLE TREFFERS
Hoe anders was dat na rust, toen de bal binnen een mum van tijd twee keer in het netje lag. Doelman Sebastiaan Bruins werd eerst gepasseerd door Reno Kochanowski, die zijn ploeg daarmee op 0-1 zette.

Amper één minuut later was het alweer raak, toen aanvaller Bob Vankan vrijwel meteen na de aftrap profiteerde van onoplettendheid in de Hooglandse defensie en en de 0-2 voor zijn rekening te nemen.

Daarna was het gedaan met de vechtlust aan de kant van Hoogland, dat niet bij machte was de twee tegenslagen nog te boven te komen en voor de derde keer op rij verloor: 0-2.

RANGLIJST
Een tegenvaller voor Hoogland, dat ondanks een goede reeks voor de winterstop toch echt voor handhaving zal moeten spelen in de Derde divisie B. Op dit moment is het elftal van Prins de nummer 16 van de ranglijst.LEES OOK
Talentvolle Pieterse sluit in Hoogerheide wereldbekerseizoen af: 'Seizoen is geslaagd'
AMERSFOORT/MAARN - Veldrijdster Puck Pieterse sprak na de laatste wereldbekerwedstrijd van een geslaagd seizoen. De 17-jarige Amersfoortse werd bij de Elite 16e en denkt daarmee haar ticket voor het WK van volgend weekend te hebben veiliggesteld.

[Quote:Puck Pieterse|Het was een hectische race]

Bondscoach Gerben de Knegt was er in Hoogerheide en maakt deze week bekend wie er naar het WK in Zwitserland gaan. "Het WK-ticket is wel binnen. Ik was de tweede van de junioren. Ik kan lekker mee volgende week. Het seizoen is geslaagd voor mij als ik kijk naar hoe ik heb gereden en welke stappen ik heb gemaakt. Ik heb bijvoorbeeld bij de wereldbeker een aantal keer top 20 gereden, vorig jaar was dat niet gelukt."

[Audio:2460964|Puck Pieterse maakt zich geen zorgen over deelname aan het WK]

De winst in Hoogerheide ging naar Lucinda Brand. Pieterse werd met een achterstand van 49 seconden zestiende. "Het was een hectische race. Het was een hele grote kopgroep waardoor het een hele lang lint was in de bochten", aldus Pieterse die in een zonnig Hoogerheide reed. "Dat is ook wel lekker voor de verandering."

GEERTE HOEKE
De Maarnse Geerte Hoek kwam als 33e over de finish in Hoogerheide. Dat was ruim twee minuten na winnares Brand. "Ik had opzich een goede wedstrijd, maar mijn ketting vloog er al in de eerste ronde af", sprak een balende Hoeke na afloop. "Als je bedenkt dat ik helemaal van achteren ben begonnen dan is het een goede wedstrijd voor mij. "

Hoewel Pieterse zich geen zorgen maakt voor de WK-selectie, is dat voor Hoeke anders. "Ik maak mij wel een beetje zorgen. Het is voor mij nog even afwachten wat het gaat worden."

[Audio:2461001|Geerte Hoeke had in Hoogerheide te maken met een vroege tegenslag]

LEES OOK
Domper voor Hoogland: Mossink maandenlang uit de roulatie
HOOGLAND - Het tegen degradatie strijdende Hoogland heeft een nieuwe domper te verwerken gekregen. De Derde divisionist moet middenvelder Stijn Mossink voor enkele maanden missen.

De 27-jarige Mossink ondergaat binnenkort een rugoperatie omdat hij te kampen heeft met een hernia en zal daarna moeten revalideren. Onzeker is of Mossink dit seizoen überhaupt nog in actie komt namens de Hooglanders.

Mossink is al jaren een vaste waarde bij de Hooglanders, sinds hij in 2014 overkwam van Hooglanderveen. Met Mossink in gelederen promoveerde Hoogland een aantal keer en speelt het dit seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis in de Derde divisie. Daar vecht het voor lijfsbehoud.

Op dit moment komt Hoogland in actie tegen EVV. Dat duel is LIVE te volgen op Radio M Utrecht.LEES OOK
Agterberg blaast zichzelf op in Hoogerheide: 'Ik ging voor alles of niets'
MAARTENSDIJK - Veldrijder Kyle Agterberg is zondag bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Hoogerheide bij de beloften als 16e over de streep gekomen. De Maartensdijker begon goed, maar blies zichzelf uiteindelijk op. Hij kwam een minuut na landgenoot Ryan Kamp, die de winst pakte, over de streep.

[Quote:Kyle Agterberg|Mijn gevoel over de WK-selectie is goed]

"Op de start was niets aan te merken", begint Agterberg zijn verhaal tegenover RTV Utrecht. "Op een gegeven moment reed er een kopgroep weg en toen reed ik het gat dicht. Daarna heb ik mijzelf opgeblazen. Ik was iets te gretig. Ik wilde de WK-selectie halen dus ik ging voor alles of niets."

SELECTIE WK
Agterberg heeft bondscoach Gerben de Knegt inmiddels gesproken. "Hij was tevreden. We horen van de week of ik bij de selectie zit. Dat horen we van de week. Mijn gevoel erover is in ieder geval goed." Het WK veldrijden vindt volgend weekend plaats in Zwitserland.

ZENUWEN
Agterberg heeft voor zo'n wereldbekerwedstrijd te maken met een hoop zenuwen. "Die moet je niet laten zien want dat kan je breken. Ik praat er wel met het thuisfront over. Ik heb ook sinds kort een mental coach. Die geeft mij tips hoe ik het uit moet zetten, dat helpt wel."

[Audio:2460937|Kyle Agterberg hoopt volgend weekend in Zwitserland op het WK van start te gaan]

LEES OOK
Korfballers Dalto slaan gat in titelstrijd
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De korfballers van Dalto/Klaverblad Verzekeringen hebben goede zaken gedaan in de strijd om de titel in de Hoofdklasse B. De formatie uit Driebergen versloeg Oost-Arnhem in eigen huis met 29-27.

Dankzij de overwinning is Dalto nu al vier wedstrijden ongeslagen en heeft het als koploper nu een voorsprong van 2 punten op naaste achtervolger Oost-Arnhem.

Komende week gaat Dalto op bezoek bij DSC, de nummer 5 van de ranglijst.LEES OOK
Taurus tegen koploper kansloos onderuit
HOUTEN - De volleyballers van Taurus waren in de Eredivisie niet opgewassen tegen koploper Dynamo. De Houtenaren verloren het uitduel met 3-0 in sets.

Hoewel Taurus geen enkele set wist te veroveren waren de verschillen klein. De eerste set verloor de ploeg van Erik Gras met 25-21, de tweede met 25-23, de derde met 25-22.

Taurus is de nummer zeven van de Eredivisie met 15 punten.LEES OOK
Nieuw verlies voor Utrecht Cangeroes
UTRECHT - De basketbalsters van de Utrecht Cangeroes hebben in de Women's Basketbal League niet weten te winnen van Lekdetec.nl. De ploeg van coach Ramon Kuipers verloor op bezoek in Bemmel met 59-80.

RANGLIJST
De Utrechtse promovendus heeft in de competitie tot nu toe achttien duels gespeeld. Daarin werd twee keer gewonnen. Utrecht Cangeroes is op de ranglijst terug te vinden op de voorlaatste plaats met vier punten. Hekkensluiter Martini Sparks heeft twee punten.LEES OOK
KNZB Beker: ZPC Amersfoort en UZSC naar halve finale
UTRECHT/AMERSFOORT - De waterpoloërs van ZPC Amersfoort en UZSC hebben zich geplaatst voor de halve finale van de KNZB Beker. De Amersfoorters waren over twee duels te sterk voor De Zaan, de Utrechters bekeren verder ten koste van Polar Bears.

De return tussen ZPC Amersfoort en De Zaan eindigde zaterdag in een 8-8 gelijkspel. Mark Siewers was met twee doelpunten de Amersfoortse topscorer. Doordat ZPC Amersfoort vorige week met 11-17 wist te winnen heeft het zich geplaatst voor de volgende ronde.

UZSC won vorige week met 7-6 van Polars Bears. Zaterdagavond was het verschil groter. De ploeg van Roeland Spijker won het uitduel met 10-14. Topscorer bij de Utrechters was Benjamin Hoepelman met drie treffers.

De halve finales worden medio maart 2020 gespeeld.

Waterpolosters UZSC overtuigend langs ZPB
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben zaterdagavond een overtuigende overwinning geboekt op ZPB. De Utrechtse dames, die zonder een aantal internationals speelden, waren met 16-8 de baas.

Topscorer aan de zijde van UZSC was Marit van der Weijden. Zij wist vijfmaal het Barendrechtse doel te treffen.

UZSC staat in de Eredivisie op de derde plek met 25 punten. Koploper Het Ravijn heeft drie punten meer.LEES OOK
Rugby: Eerste winst URC in kampioenspoule, Eemdijk nog ongeslagen in degradatiepoule
UTRECHT/AMERSFOORT - De rugbyers van URC hebben in de kampioenspoule van de Ereklasse hun eerste overwinning geboekt ten koste van Haagsche. De Utrechters waren op eigen veld met 29-10 de baas.

URC blijft wel de hekkensluiter van de kampioenspoule van de Ereklasse. Na 9 wedstrijden hebben de Utrechters 6 punten verzameld. Haagsche staat voorlaatste met twee punten meer.

DEGRADATIEPOULE
Eemland uit Amersfoort doet het in de degradatiepoule tot nu toe foutloos. Alle acht de wedstrijden werden gewonnen. Zaterdag werd Oisterwijk Oysters met 77-10 aan de kant gezet. De Amersfoorters hebben 40 punten. Nummer twee Dukes heeft elf punten minder. De competitie duurt nog tot en met begin april.LEES OOK
Tom Menting per direct naar DOVO: 'Geen gemakkelijke klus'
VEENENDAAL - Tom Menting versterkt per direct de selectie van DOVO. De 25-jarige middenvelder komt over van FC Lienden en is in Veenendaal na Mitchell de Zwart de tweede aanwinst in deze winterstop.

Menting tekent bij DOVO, dat strijdt tegen degradatie in de Derde Divisie A, een contract voor anderhalf jaar. De oud-speler van Spakenburg maakte na aflopen seizoen de overstap naar FC Lienden. Daar speelde hij elk duel, maar toch besloot hij om te vertrekken.

[Audio:2460656|Tom Menting: "Het is geen gemakkelijke klus, maar ook zeker niet onmogelijk"]

"Ik had goed contact met Scott Calderwood", reageert Menting. "Hij benaderde mij vorige week, dus ik ben blij dat het snel aan de gang kon bij DOVO. Ik was niet klaar bij FC Lienden. Zij gaan aan het einde van het seizoen mee gaan stoppen, dus leek het mij een goede stap om richting DOVO te gaan."

DOVO maakte de transfer bekend tijdens de wedstrijd tegen ODIN'59. Die wedstrijd verloren de Veenendalers met 4-0. "Ik hoop dat ik nodig ben, maar 4-0 was iets vertekend. DOVO begon goed, maar daarna met 10 man doen ze het nog heel behoorlijk. Daarna werd het een lastige middag. We hebben vanmiddag alles rond gemaakt. Maandag zal ik nog wel met Calderwood spreken."

De degradatiestress is er nog niet in Veenendaal, maar penibel is de situatie wel. "Het is geen gemakkelijke klus, maar ook zeker niet onmogelijk. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in", aldus Menting.

[Tweet:https://twitter.com/vvDOVO/status/1221087113296457728]

LEES OOK
Derde zege op rij voor DHSC: 'Denk dat het te makkelijk ging'
UTRECHT - DHSC heeft zaterdag in de Hoofdklasse A de derde overwinning op rij geboekt. Na 's-Gravenzande en DUNO ging ook ARC over de knie. Het werd in Utrecht 2-1, al maakte DHSC het zichzelf moeilijk. "Ik denk dat het veel te makeklijk ging. Dat had niet met spanning te maken", reageert trainer John Vink.

[Audio:2460628|John Vink: "Het was onnodig spannend"]

"Het was onnodig spannend", doelt Vink op de slotfase, waarin DHSC een 2-1 achterstand moest verdedigen. "Beide ploegen waren niet in goede doen. Ik vond ons voetballend wel een stuk beter en we bleven geduldig. We kwamen na rust goed op 2-0, maar geven die 2-1 gewoon weg."

"We vergeten wel die wedstrijd in het slot te gooien, want we hebben geen kans meer weggegeven en zelf genoeg gekregen. Dat kan je de ploeg verwijten, dat we niet de 3-1 maken. Het was een lastige wedstrijd, maar voor mij tellen de drie heel belangrijke punten", vertelt de trainer.

"Ik denk dat het veel te makeklijk ging. Dat had niet met spanning te maken. Wij kregen heel veel ruimte om te voetballen, maar je wil ook geen risico nemen, want zij gokken op die ene foute pass. We zijn wel gedisciplineerd blijven spelen. Misschien niet leuk, maar ik ben wel blij met de drie punten."

TWEE GOALS GANDU
Aanvaller Christian Gandu tekende voor zijn negende en tiende goal van het seizoen. "Ik doe mijn best elke wedstrijd. Vorige week was het ook zo. Een kans, een goal. Nu twee kansen, twee goals. Ik ben eigenlijk buitenspeler en soms kom ik in de zestien", lacht Gandu.

[Audio:2460632|Christian Gandu: "Vorige week één kans, één goal. Nu twee kansen, twee goals."]

"Ik voelde geen spanning in het veld. Soms lijkt het makkelijk, maar voor onszelf doen wij ons ding. Van buiten lijkt het dan makkelijk en een beetje rond tikken. We moesten wel focussen, maar dat is gelukt en de drie punten zijn in Utrecht gebleven", geeft hij aan.LEES OOK
Eemdijk is ongeslagen reeks en koppostie kwijt: 'Extra zuur'
PROVINCIE UTRECHT - Eemdijk verloor zaterdag niet alleen de wedstrijd van ARC met 0-1, de ploeg van Willem Romp raakte ook de koppositie kwijt en daarnaast werd de ongeslagen reeks van twaalf duels verbroken. "Vooral de manier waarop is vervelend", sprak trainer Willem Romp na afloop.

[Quote:Willem Romp|Je verliest niet de competitie][Audio:2460626|Trainer Willem Romp reageert redelijk nuchter op de nederlaag]

"Wat moet ik erover zeggen? Het is zuur dat hij in de 80e minuut valt", vertelt aanvaller Jesper van Dalen na afloop. "Ze zaten er wel korter op dan wij. Vandaag was het als team gewoon niet goed genoeg. Ik speelde zelf ook niet goed." Trainer Romp zag dat ook. "We kregen heel weinig ruimte om te voetballen."

ONGESLAGEN REEKS
Eemdijk was bezig met aan een goede reeks. Het was 12 duels op rij ongeslagen. De laatste nederlaag was op 14 september tegen Genemuiden (2-0). "Het zat er een keer aan te komen, het maakt het wel extra zuur. Voor de spanning in de competitie is goed. We hadden natuurlijk het liefst een andere uitslag gezien."

Eemdijk is door de nederlaag de koppositie kwijt geraakt aan Staphorst. Het verschil tussen de nummer één en twee van de Derde divisie B is twee punten.

"Je moet je berusten op het feit dat je weer een keer verliest", spreekt Romp nuchter. "Je moet er niet te moeilijk om doen, je verliest namelijk niet de competitie. Ik vind het ook niet de minste ploeg. Het wordt nog een mooie competitie."

[Audio:2460637|Jesper van Dalen: "Waren als team niet goed genoeg"]

LEES OOK
Van den Houten na hectische Amsterdamse week: 'Voor mij geen lastige omschakeling'
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voor de spelers van Spakenburg was het een bijzondere week met twee duels in Amsterdam. Woensdag speelden ze voor 50.000 toeschouwers in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax (7-0), zaterdag voor zo'n 200 man op Sportpark Goed Genoeg tegen AFC (2-0). "Voor mij was dat geen lastige omschakeling", sprak verdediger Thomas van den Houten.

[Quote:Thomas van den Houten|Volgende week ben ik weer de simpele linksback van Spakenburg]

Van Houten heeft een verleden bij AFC en dat maakte deze week voor hem nog extra bijzonder. "Het resultaat is jammer, we hebben een goede tweede helft gespeeld. Het was een hele zware hectische week. Iedereen moest snel schakelen naar deze wedstrijd", vertelt Van den Houten. "Voor mij was het niet moeilijk omdat ik hier een historie heb." Hij speelde 70 duels in het shirt van AFC.

[Audio:2460623|Spakenburg-verdediger Thomas van den Houten beleefde een bijzondere week]

Trainer Eric Meijers kan zich vinden in de woorden van zijn verdediger. "Ik heb een strijdbaar Spakenburg gezien. We kwamen alleen niet tot echt goede kansen. Het eerste kwartier speelde het duel van woensdag nog wel mee, maar dat mag geen excuus zijn want er zitten twee dagen tussen."

SCHOENENINCIDENT
Van den Houten kwam deze week groot in het nieuws omdat hij zijn voetbalschoenen voor het duel met Ajax was vergeten. Er moesten in Amsterdam snel nieuwe worden geregeld. "Ik ben nu een bekende Zeeuw", lacht hij. "Ik heb nog steeds appjes die ik moet beantwoorden. Het is natuurlijk iets komisch. Mensen lachen erom en ik doe gezellig mee. Volgende week ben ik weer die simpele linksback van Spakenburg."

[Quote:Eric Meijers|Ik weet nog niet of Selimi terugkeert in selectie][Audio:2460619|Spakenburg-trainer Eric Meijers reageerde ook op de commotie rond De Graaf en Selimi]

DE GRAAF EN SELIMI
Na de nederlaag tegen Ajax kwam naar buiten dat assistent-trainer Chris de Graaf per direct stopte bij Spakenburg. "Hij heeft een aantal weken aan het grote werk geroken en dat vindt hij geweldig", doelt Meijers op het hoofdtrainerschap. "Voor hem is het nu de taak om zo snel mogelijk zijn diploma's te halen."

Argjend Selimi besloot ook op te stappen na het duel met Ajax omdat hij niet mocht invallen. Zaterdag kwam hij terug op deze beslissing. "Ik weet nog niet of hij terugkeert in mijn selectie. Ik heb van het bestuur gehoord dat er een gesprek is geweest. Zelf heb ik hem tot op heden nog niet gesproken. Ik maak mij na een 2-0 nederlaag liever druk om de gezonden en niet om de gewonden", besluit Meijers.LEES OOK
DHSC blijft koploper na krappe zege, Sportlust verslaat directe concurrent AZSV
UTRECHT/WOERDEN - In de Hoofdklasse A heeft koploper DHSC een krappe overwinning geboekt. Op eigen veld werd met 2-1 gewonnen van ARC. Sportlust'46 wist de directe strijd om de tweede plek te winnen van AZSV. In Woerden werd het 3-2.

GANDU GOUD WAARD VOOR DHSC
DHSC had de overhand in de beginfase van de wedstrijd. Na twintig minuten resulteerde dat in het openingsdoelpunt. Een schot van Lazic spatte uiteen op de lat, waarna spits en topscorer Christian Gandu attent reageerde en de 1-0 binnenkopte.

[Audio:2460631|Een korte samenvatting van DHSC - ARC (door Menno Schilder)]

De ploeg van trainer John Vink had geen kind aan ARC, dat toch de nummer vier was van de stand. De Alphenaren konden DHSC niet uitdagen, waardoor de Utrechters het rustig aan deden. Het klasseverschil was goed zichtbaar, maar bij rust was het 'slechts' 1-0.

[Image:2460611|DHSC - ARC]

Kort na rust was het wel snel raak voor DHSC, voor de tweede keer was spits Gandu de doelpuntenmaker. Maar ARC gaf zich niet gewonnen en deed iets terug via een kopbal van Tren Drexhage. Het spel van DHSC werd daarna slordiger, maar het bleef wel 2-1.

DHSC kreeg nog diverse kansen, maar wist niet te scoren. Desondanks trokken de Utrechters de zege over de streep. Daarmee wisten zij de koppositie in de Hoofdklasse A te behouden.

20' Christian Gandu [1-0]
49' Christian Gandu [2-0]
51' Tren Drexhage [2-1]

SPORTLUST MAAKT HET SPANNEND TEGEN AZSV
Op papier was Sportlust'46-AZSV een heuse topper in de Hoofdklasse A. Een duel tussen de twee achtervolgers van koploper DHSC. Na de ruime 4-1 nederlaag van vorige week tegen Jodan Boys had trainer Patrick Loenen wijzigingen aangekondigd ('Er gaan koppen rollen') en die kwamen er ook.

[Audio:2460634|Een korte samenvatting van Sportlust'46 - AZSV (door Bert Kous)]

De ploeg reageerde goed. Al na drie minuten wist de thuisploeg op voorsprong te komen. Linksback Martijn Jansen stoomde op en knalde de bal hard onder de vijandelijke keeper door: 1-0.

Sportlust verzuimde om de score uit te breiden. Loenen zag zijn ploeg meer en betere kansen hebben, maar die gingen er niet in. Hierdoor was de ruststand 1-0 op Sportpark Cromwijck. Ook in het tweede bedrijf had Sportlust weinig tegenstand. Rick Wils tekende vervolgens met zijn derde van het seizoen voor de 2-0.

[Image:2460593|Sportlust'46 - AZSV]

Even was het chaotisch, nadat Martijn Jansen een bal per ongeluk in eigen doel liep. Het betekende de aansluitingstreffer namens AZSV. Maar voordat de bezoekers aan de gelijkmaker konden denken was de marge alweer twee: Mark van der Weijden scoorde de 3-1.

Via Nick van Breugel werd het nog spannend, want vlak voor tijd maakte de invaller namens AZSV de 3-2 uit een corner. Daar bleef het echter bij in Woerden, waardoor Sportlust nu eenzaam op de tweede plaats staat, met drie punten voorsprong op AZSV. De achterstand op DHSC is ook drie punten.

3' Martijn Jansen [1-0]
64' Rick Wils [2-0]
76' Martijn Jansen, e.d. [2-1]
78' Mark van der Weijden [3-1]
88' Nick van Breugel [3-2]LEES OOK
Eemdijk verliest koppositie na nederlaag
EEMDIJK - Eemdijk is sinds zaterdag de koppositie van de Derde divisie B kwijt aan Staphorst. De ploeg van Willem Romp ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen ACV, terwijl titelconcurrent Staphorst met maar liefst 6-0 wist te winnen van Purmersteijn.

[Audio:2460638|Een korte samenvatting van Eemdijk - ACV (door Arnold Schenk)]

De bezoekers hadden de hele wedstrijd het veldoverwicht, maar het duurde wel even voordat dat werd uitgedrukt in een doelpunt. In de 80e minuut wist Matthijs Hardijk het laatste tikje te geven aan de bal en de 0-1 op het scorebord neer te zetten.

RANGLIJST
Eemdijk zakt van de eerste naar de tweede plek en heeft 33 punten uit 16 wedstrijden. Kersverse koploper Staphorst heeft twee punten meer. Nummer drie ACV heeft 31 punten.

80' Matthijs Hardijk [0-1]

[Tweet:https://twitter.com/VVEemdijk/status/1221091221310971904]

LEES OOK
Tiental DOVO kansloos onderuit tegen ODIN'59
VEENENDAAL - DOVO heeft in de Derde Divisie A een kansloze nederlaag geleden. Op het eigen Panhuis verloren de Veenendalers, die een uur lang met tien man speelden, met 4-0 van ODIN'59.

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen directe concurrent GOES moest DOVO zich op eigen veld herstellen, de tegenstander was nummer vier ODIN'59. Goed begon DOVO niet: Sietse Brandsma kon eenvoudig binnenschieten.

Na een half uur spelen moest de Veenendaalse ploeg ook nog met tien man verder, na een directe rode kaart voor Rick van Walsem. Net na de pauze leek het al een verloren wedstrijd voor DOVO, toen Brandsma uit een scrimmage voor zijn tweede van de middag tekende.

Via Ahmed al Mahdi en Lars Boekel liep ODIN'59 ook nog uit naar 4-0. De ploeg uit Heemskerk liet DOVO daarmee kansloos.

5' Sietse Brandsma [0-1]
48' Sietse Brandsma [0-2]
56' Ahmed al Mahdi [0-3]
66' Lars Boekel [0-4]

Bijz.
30' Directe rode kaart Rick van Walsem (DOVO)LEES OOK
Hoofdklasse zaal: Wisselvallige resultaten mannen SCHC en Kampong
UTRECHT/BILTHOVEN - In de hoofdklasse zaal hebben de hockeyers van SCHC en Kampong zaterdag zowel gewonnen als verloren. SCHC won van hdm, maar de Bilthovenaren verloren van Rotterdam. Kampong was de baas over Almere, maar tegen Amsterdam was het niet opgewassen.

HOOFDKLASSE A
SCHC kwam zaterdag eerst in actie tegen hdm en trok in dat duel de 7-4 winst naar zich toe. De volgende partij tegen Rotterdam ging met 7-3 verloren door de Bilthovense ploeg. SCHC staat met nog twee wedstrijden te gaan derde op de ranglijst.

HOOFDKLASSE B
Kampong begon de dag met een 5-4 nederlaag tegen Amsterdam. Het tweede duel ging de Utrechters een stuk beter af. Almere werd met 5-1 verslagen. Kampong staat in de Hoofdklasse B op de derde positie.LEES OOK
Spakenburg verliest opnieuw in Amsterdam
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft voor de tweede keer in vier dagen tijd verloren in Amsterdam. De ploeg van Eric Meijers ging zaterdag in de Tweede divisie met 2-0 onderuit bij AFC nadat het woensdag in de KNVB Beker met 7-0 verloor van Ajax.

[Audio:2460643|Een korte samenvatting van AFC - Spakenburg (door Mark Kloostra)]

Na vier minuten spelen beging Jasper Beekhuis een overtreding op Yordi Teijsse: strafschop. Milan Hoek faalde niet en zette de Amsterdammers razendsnel op 1-0 voorsprong. Vlak voor rust had de thuisploeg een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden, maar onder andere een poging van Kenny Teijsse belandde op de paal.

In de tweede helft bleef Spakenburg aandringen en dat leidde uiteindelijk in de 84e minuut tot de beslissing. Yordi Teijsse werkte de tweede Amsterdamse treffer binnen en bepaalde de eindstand op 2-0. Robin Schilder dacht vlak daarna de 3-0 te maken, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

RANGLIJST
Spakenburg staat in de middenmoot van de Tweede divisie. De Blauwen hebben tot nu toe 27 punten verzameld in 19 wedstrijden.

5' Milan Hoek [1-0, penalty]
84' Yordi Teijsse [2-0]

IJSSELMEERVOGELS EN GVVV
IJsselmeervogels en GVVV zouden aanvankelijk ook vandaag tegen elkaar spelen. Doordat De Vogels donderdag nog in de achtste finales van de KNVB Beker speelden tegen Go Ahead Eagles(verlies na strafschoppen) is het duel verplaatst naar 22 februari.LEES OOK
Open NK Marathon Weissensee: Engbers vierde, Wolffenbuttel zesde
PROVINCIE UTRECHT - Stefan Wolffenbuttel uit Nigtevecht is bij de Open NK Marathon op de Weissensee als zesde over de streep gekomen. Jouke Hoogeveen pakte in Oostenrijk solo de overwinning.

Robin Snoek uit Abcoude werd 26e. Eemdijker Willem Hoolwerf passeerde als nummer 28 de finish, en zijn neef Evert Hoolwerf werd 47e.

Afgelopen donderdag bracht Evert Hoolwerf het er bij de Aart Koopmans Memorial er een stuk beter af op de Weissensee. Hij werd toen derde. Zijn broer Bart kwam toen als vierde over de finish, gevolgd door nummer vijf Stefan Wolffenbuttel.

VIERDE PLEK VOOR ENGBERS
Bij de vrouwen wist de Utrechtse Emma Engbers vierde te worden op het Open NK Marathon. Zij behoorde tot een kopgroep van vier, maar wist als enige niet op het podium te eindigen. Het goud ging naar Manon Kamminga, voor Anne Tauber en Merel Bosma.LEES OOK
Balk in zomer van DOVO naar Sportlust'46
PROVINCIE UTRECHT - Verdediger Jordi Balk is vanaf komende zomer speler van Sportlust'46. De 25-jarige Cothenaar komt over van het Veenendaalse DOVO en tekent voor twee seizoenen in Woerden.

Trainer Patrick Loenen is blij met de defensieve versterking. "Met Jordi halen we een absolute topper in huis", zegt de oefenmeester. Eerder versterkte Sportlust'46 zich al met Wessel Meiring, Tijjani Noslin en Mitchell van der Veer.

[Kader:Zaterdag komt Sportlust'46 in de Hoofdklasse A in actie tegen AZSV. Dat duel is live te volgen via Radio M Utrecht.]

LEES OOK
Nog geen uitsluitsel over blessure Monteiro
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels-verdediger Sanny Monteiro heeft nog geen uitsluitsel over de ernst van zijn knieblessure. Monteiro viel donderdag in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles geblesseerd uit.

SECOND OPINION
"Ik ben gisteren bij de dokter geweest", zegt Monteiro zaterdag. "Maar die kon niks zien, omdat mijn knie nog dik is. Ik moet nu rust nemen totdat het vocht uit mijn knie is."

IJsselmeervogels gaat de verdediger nu in contact brengen met een sportarts. "Daar moet ik maandag naartoe, en die gaat mijn knie bekijken en een paar dingen uitsluiten."

GOEDE HOOP
Monteiro heeft ondertussen goede hoop. "De medische staf van de club heeft de beelden bekeken en gezien hoe ik ben geland. Daar bevoelden ze mijn knie. Zij denken niet dat mijn kruisband kapot is."

Zelf denkt Monteiro ook dat het meevalt. "Donderdag deed het echt pijn, nu loop ik normaler. Als ik op mijn eigen lichaam mag vertrouwen is mijn kruisband nog heel."LEES OOK
Argjend Selimi blijft toch bij Spakenburg
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Argjend Selimi heeft zijn beslissing om per direct op te stappen bij Spakenburg herzien. De aanvaller van de tweededivisionist leverde woensdag boos zijn spullen in, omdat hij niet had mogen invallen in de bekerwedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA.

Donderdag volgde een gesprek tussen de speler en de club, waarna Selemi tot zaterdagochtend de tijd kreeg om een beslissing te nemen. Hij heeft de club inmiddels laten weten te willen blijven.

"Het is nu aan de trainer om te bepalen hoe hier verder mee om te gaan en of hij een straf krijgt", zegt bestuurslid Peter Kroonenberg. "Argjend zal het gesprek moeten aangaan met Eric Meijers, en dan horen we wel wat er verder gebeurt."

Selimi zit in elk geval niet bij de selectie voor de competitiewedstrijd tegen AFC van zaterdagmiddag.LEES OOK
Urby Emanuelson: "We hebben het vandaag echt met zijn allen gedaan"
UTRECHT - FC Utrecht speelde tegen ADO Den Haag als herboren. Aan de hand van Kristoffer Peterson, Urby Emanuelson en Sean Klaiber won het met 4-0 van ADO.

"Ik had wat recht te zetten, hè?" gniffelde Emanuelson na afloop. De middenvelder, die weer kon rekenen op een basisplaats stond aan de basis van de 1-0. "Mooi om te zien hoe belangrijker Kristoffer nu al is. Hij is gretig. Ik zag hem vrij staan en hij schoot hem mooi binnen."

[Audio:2460394|Urby Emanuelson: "Ik had wat recht te zetten"]

Het was een bewogen week na de moeizame zege in de beker op FC Eindhoven. "Het was niet goed, maar we hebben wel gewonnen", wijst Sander van de Streek nog even op het resultaat, "Vandaag stonden we heel gecontroleerd en geconcentreerd te spelen en ja ADO was ook wel zwak. Het was een wisselwerking.

[Audio:2460395|Sander van de Streek: "Ik denk dat er nooit een lek is geweest"]

Is het lek nu boven na mindere optredens tegen PEC Zwolle en FC Eindhoven? "Ik denk dat er nooit een lek is geweest", reageert Van de Streek veelzeggend.

[Image:2460559|Sander van de Streek kan lachen][Audio:2460397|John van den Brom: "Geen opluchting, wel bevestiging"]

Trainer John van den Brom is niet opgelucht. "Het is meer een bevestiging dat we goed bezig zijn. Sean Klaiber scoort twee keer. Dat kon niet uitblijven als je ziet hoe hij er elke training mee bezig is." FC Utrecht creëerde legio aan kansen en gaf nagenoeg niks weg. "Ook dat is een bevestiging."

Adriàn Dalmau kwam niet aan spelen toe. "Die is gewoon nog niet honderd procent. Dan moet je geen risico nemen", legt Van den Brom uit. De trainer was blij met het optreden van Emanuelson. "Ik heb met Urby gesproken over die eerste helft tegen Eindhoven. Toen vond ik hem echt slecht. Natuurlijk was hij het daar niet mee eens, dat zou ik als speler ook niet zijn. Maar hij heeft het fantastisch opgepakt. Ik heb de oude Urby gezien en die kan fantastisch voetballen."LEES OOK
René Hake: terechte nederlaag Jong FC Utrecht tegen Cambuur
UTRECHT - De beloften van FC Utrecht hebben in de Eerste divisie de uitwedstrijd tegen SC Cambuur verloren. In Leeuwarden werd het na een 1-1 ruststand 3-1 voor de Friezen, die door de zege de koppositie overnemen van Jong Ajax.

Cambuur kwam na een klein half uur spelen op voorsprong door Robin Maulun, maar Giovanni de la Vega maakte kort voor rust gelijk voor Jong FC Utrecht, dat wordt getraind door voormalig Cambuur-trainer René Hake.

In de tweede helft bracht Ragnar Oratmangoen de thuisploeg op 2-1, waarna Robert Mühren de eindstand negen minuten voor tijd op 3-1 bepaalde.

De nederlaag was terecht, oordeelde René Hake: "Uiteindelijk hebben we terecht verloren, Cambuur was totalitair gewoon de betere ploeg."

Jong FC Utrecht staat op de elfde plaats in de Eerste divisie, met 31 punten uit 23 duels.LEES OOK
FC Utrecht moeiteloos langs ADO Den Haag
UTRECHT - FC Utrecht heeft de eerste competitiezege van 2020 binnen. In de eigen Galgenwaard werd zonder veel moeite gewonnen van een tam ADO Den Haag. Het werd 4-0.

[Audio:2460385|De Highlights van FC Utrecht - ADO Den Haag]

Binnen het kwartier kwam FC Utrecht op voorsprong toen Urby Emanuelson met een fraaie voetbeweging Kristoffer Peterson vrij zette voor de keeper. De Zweed was meedogenloos en scoorde zijn eerste goal sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht.

Utrecht en ADO gingen rusten met 1-0, daarmee deed de thuisploeg zichzelf tekort. In het tweede bedrijf werd het al gauw 2-0 toen Sean Klaiber van ruim twintig meter keeper Koopmans verraste. Niet veel later zette de ingevallen Bahebeck Gyrano Kerk ineens vrij voor de keeper, die 3-0 maakte.

[Image:2460561|Jeroen Zoet stopt de penalty van John Goossens]

In de slotfase maakte Klaiber zijn tweede goal van de wedstrijd, toen hij met rechts de 4-0 binnenschoot. Zoet stopte in slotfase een strafschop van ADO. FC Utrecht heeft nu 33 punten uit 20 wedstrijden en staat zevende in de eredivisie.

14' Kristoffer Peterson [1-0]
53' Sean Klaiber [2-0]
74' Gyrano Kerk [3-0]
84' Sean Klaiber [4-0]

[Image:2460558]

LEES OOK
LIVEBLOG: FC Utrecht maakt korte metten met ADO
UTRECHT - De kruitdampen van de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven zijn amper gaan liggen als FC Utrecht alweer de volgende uitdaging wacht. In speelronde 20 van de eredivisie komt ADO Den Haag op bezoek in de Galgenwaard. Trainer John van den Brom wacht een lastige taak om de lang geblesseerde aanvoerder Willem Janssen op een goede manier te vervangen. FC Utrecht - ADO Den Haag is LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1FM.

EINDSTAND: 4-0
Scheidsrechter: Nijhuis

90'+4 En dan is het klaar. FC Utrecht boekt de eerste competitiezege van 2020.

[Audio:2460389|Zoet stopt een penalty]

90'+2 Zoet pakt de penalty! Goossens schiet hard en strak in de rechterhoek maar Zoet zit er fantastisch bij.

90'+2 Penalty voor ADO zegt Nijhuis. St. Jago hield Immers vast.

90' Klaiber wordt man of the match. Nog nooit scoorde de verdediger twee keer in een wedstrijd.

90' Vrije trap net buiten de zestien. Koopmans zet de muur in de linkerhoek. Bahebeck! Op de paal! Koopmans stond als aan de grond genageld.

89' GEEL: Pinas, na een tackle op Bahebeck net buiten de zestien.

86' WISSEL FC Utrecht: Tommy St. Jago mag dan toch zijn debuut maken. Hij vervangt Emanuelson.

[Audio:2460386|Klaiber maakt 4-0]

84' GOAL! 4-0 Klaiber met zijn tweede!. Niet denken maar gewoon schieten. Snoeihard in de verre hoek met rechts.

80' Tien minuten nog en FC Utrecht kan drie punten bijschrijven.

75' WISSEL FC Utrecht: Cerny voor Kerk.

[Audio:2460384|Kerk maakt er 3-0 van]

74' GOAL! Kerk rond af na een magistrale pass over dertig meter van Bahebeck tussen twee Hagenaren door.

68' WISSEL FC Utrecht: Bahebeck voor Peterson.

68' WISSEL ADO: Van Buren voor Bakker.

60' GEEL: Baluta zaagt Gustafson door op de enkels. De ADO-speler komt goed weg met geel.

58' Zoet oefent de ultrakorte uittrap. Tot twee keer toe levensgevaarlijk. Hij kan daar maar beter mee stoppen.

56' Bakker duikelt. Geen penalty zegt Nijhuis. Prima scheidsrechter.

[Audio:2460382|Klaiber pegelt de 2-0 binnen]

53' GOAL! Klaiber met een pegel van ruim twintig meter. Koopmans ziet er niet goed uit, maar wat kan ons dat schelen. 2-0, loon na werken.

50' Van de Streek wordt getorpedeerd. Het mag allemaal van Nijhuis.

49' ADO begint met aanvallende intenties. Immers lijkt te gaan koppen, maar Zoet plukt de bal voor zijn neus weg.

46' WISSEL ADO: Falkenburg heeft het overgenomen van Summerville.

46' De tweede helft is begonnen!

45' Het wordt rust als Giovanni de la Vega Jong FC Utrecht op 1-1 brengt in Leeuwarden tegen CAmbuur.

44' FC Utrecht lijkt de 1-0 naar de rust te brengen. Eén goal is eigenlijk te weinig.

41' ADO dringt wat meer aan.

38' ADO komt sporadisch op de helft van Utrecht, maar echte serieuze kansen levert dat vooralsnog niet op.

36' In Leeuwarden staat Jong FC Utrecht 1-0 achter tegen Cambuur. Robin Maulun scoort in de 29e minuut.

33' Kristoffer Peterson is een verademing aan de linkerkant bij FC Utrecht.

32' Peterson stuurt half ADO het bos in. Een wanhoopsblok voorkomt een doelpunt. Corner FC Utrecht.

27' Summerville gaat neer. Hij heeft een tik op het hoofd gehad, maar kan al snel weer verder.

24' Kerk en Klaiber zetten op rechts een 1-2 op. Voorzet van Kerk bij de tweede paal, verdedigt door ADO.

[Audio:2460377|Peterson schiet FC Utrecht op voorsprong]

21' In Leeuwarden bij Cambuur tegen Jong FC Utrecht staat het overigens nog 0-0.

18' Emanuelson en Peterson zijn een goed koppel. Daar gaan ze weer. De middenvelder vindt de aanvaller feilloos. Dit keer schiet de Zweed net over de kruising.

14' GOAL! Emanuelson onderschept en stuurt Peterson ineens diep. De Zweed is foutloos en maakt zijn eerste goal voor FC Utrecht sinds zijn terugkeer.

12' Kerk haalt de achterlijn. De aanvaller trekt voor. Abass met het overstapje en Gustafson eindigt de aanval met een slap schot.

9' Het gevaar komt over links. Peterson stuurt Guwara weg, de Duitser geeft voor, maar niemand is goed meegelopen.

8' ADO komt er niet uit in de Galgenwaard.

8' Emanuelson schiet over alles en iedereen heen.

7' Hoekschop nummer 2 voor FC Utrecht.

5' Van der Maarel is de vervanger van Willem Janssen. Simon Gustafson draagt echter de aanvoerdersband.

4' Guwara vindt Abass. Die lepelt de bal over! Eerst mogelijkheidje voor FC Utrecht.

3' De eerste hoekschop is binnen voor FC Utrecht. Kort genomen door Gustafson. Levert niets op. Utrecht houdt wel balbezit.

1' Van de Streek heeft afgetrapt. We zijn begonnen!

[Tweet:https://twitter.com/RTVUtrechtSport/status/1220605905365913606]

- Willem Janssen wordt vervangen door Mark van der Maarel. Jeugdspeler Tommy St. Jago moet dus nog even wachten op zijn debuut.

- Eerder dit seizoen won FC Utrecht in Den Haag met 2-4. Dankzij twee eigen goals van ADO kwam FC Utrecht terug van een 2-0 achterstand.

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: Zoet; Klaiber, v.d.Maarel, Hoogma, Guwara; v.d.Streek, Gustafson, Emanuelson; Kerk, Abass, Peterson.

ADO Den Haag: Koopmans; Malone, Stubbs, Pinas, De Bock; Baluta, Goossens, Bakker, Thomas; Immers, Summerville.LEES OOK
Football Makes It Happen in Aan de tap met Ap: 'Voetbalcollectibles veilen voor het goede doel'
UTRECHT - Appie Boonen voorzag de spelers van FC Utrecht jarenlang van een hapje en een drankje. Wekelijks haalt hij in Club Dito herinneringen op met een (oud)-speler of -medewerker van de club. Het is een vast onderdeel van het TV-programma Een Berg Sport. Omdat we daarin niet het hele gesprek kwijt kunnen is op rtvutrecht.nl de ongesneden versie te zien. Deze week Danitsja Eissens van Football Makes It Happen. Een organisatie die voetbalcollectibles veilt om geld op te halen voor zieke kinderen.

[Video:2452723|Aan de tap met Ap over Football Makes it Happen]

LEES OOK
Gert Kruys in Een Berg Sport: 'Ik verwacht dat Tommy St. Jago speelt'
UTRECHT - Gert Kruys verwacht dat Tommy St. Jago vrijdagavond bij FC Utrecht in de basis zal starten als vervanger van de geblesseerde Willem Janssen. Dat zei de analist in het programma Een Berg Sport. Korneel Evers pleitte in zijn wekelijkse Ode zelfs hardop voor St. Jago.

[Video:2460151|De ode van Korneel]

Tommy St. Jago debuteerde halverwege vorig seizoen vanuit de O19 in Jong FC Utrecht en speelde in totaal al 20 keer in de Eerste divisie. Bij het eerste zat hij dit seizoen een paar op de bank, tot een debuut kwam het nog niet.

[Image:2412600|Tommie St. Jago heeft gescoord voor Jong FC Utrecht]

FC Utrecht speelt vrijdag in de Galgenwaard tegen ADO Den Haag. Behalve voor Janssen moet John van den Brom ook vervangers opstellen voor de geblesseerden Bart Ramselaar, Adam Maher, Maarten Paes en Joris van Overeem.

[Video:2460155|Appie voorspelt een zege voor FC Utrecht]

VERVANGER
Over het antwoord op de vraag of FC Utrecht een vervanger moet halen voor Janssen, die zes tot negen maanden langs de kant zal staan, bestond aan de tafel, waar ook Spakenburg-trainer Eric Meijers was aangeschoven om terug te blikken op het avontuur tegen Ajax, weinig twijfel. "Ja", klonk het eensgezind.

[Video:2460139|De deskundigen zouden kiezen voor St. Jago]

Mogelijke vervangers bedenken was wat ingewikkelder. De twee meest genoemde namen lijken onhaalbaar. Ajax zal Per Schuurs niet willen verhuren en oud-FC Utrechter Mike van den Hoorn is bij Swansea City niet alleen basisspeler maar ook nog eens aanvoerder.LEES OOK
Bekerduel Go Ahead - FC Utrecht op donderdag 13 februari
UTRECHT - De kwartfinalewedstrijd in de beker tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht wordt gespeeld op donderdag 13 februari. Het aanvangstijdstip is nog onbekend. Dat hangt af van de uitslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - Feyenoord.

Dat duel werd afgelopen dinsdag na een uur gestaakt vanwege de mist. Het stond toen 1-1. Komende dinsdag wordt de wedstrijd afgemaakt. Als Fortuna doorgaat, dan begint Go Ahead Eagles - FC Utrecht om 20.45 uur. Als Feyenoord wint, begint FC Utrecht om 18.30 uur.

COMPETITIEWEDSTRIJD VERPLAATST
Vanwege het bekerduel wordt de competitiewedstrijd tussen Willem II en FC Utrecht, die op vrijdag 14 februari gepland stond, verplaatst. De nieuwe datum is zondag 16 februari: er wordt dan om 16.45 uur afgetrapt.

Go Ahead, de huidige nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie, plaatste zich gisteravond voor de kwartfinale van de beker door na strafschoppen te winnen van IJsselmeervogels. FC Utrecht rekende dinsdag na verlenging af met FC Eindhoven (1-2).

Mocht FC Utrecht de ploeg uit Deventer verslaan, dan wacht in de halve finale een thuisduel tegen Vitesse of Ajax.LEES OOK
Dafne Schippers slaat indoorseizoen over
UTRECHT - Atlete Dafne Schippers slaat het indoorseizoen over. De 27-jarige Utrechtse heeft naar eigen zeggen nog niet de topvorm die ze wil hebben. "Zoals altijd wil ik er absoluut klaar voor zijn om te kunnen knallen en ik heb daar nog wat meer tijd voor nodig", schrijft Schippers op Instagram, op de laatste dag van haar trainingskamp in Zuid-Afrika.

De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter bereidde zich de afgelopen weken onder de Zuid-Afrikaanse zon voor op het nieuwe seizoen. "In dit trainingskamp zaten goede dingen, maar ook wat kleine tegenvallers. Ik moet nog wat stappen maken. Omdat ik in topvorm wil zijn, hebben we besloten om het seizoen niet indoor te beginnen. Ik zorg ervoor dat ik klaar ben voor het outdoorseizoen. Geen zorgen, het heeft gewoon wat tijd nodig."

Schippers zou op 4 februari in de Duitse stad Düsseldorf aan de start verschijnen van de 60 meter. Ze had ook een indoorwedstrijd in Berlijn (14 februari) op haar programma staan.LEES OOK
Assistent-trainer De Graaf stapt per direct op bij Spakenburg
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Chris de Graaf is per direct opgestapt als assistent-trainer van Spakenburg. De geboren Spakenburg meldt op de website van de club dat hij zich niet langer kan schikken in de rol van assistent-trainer. "Het is een moeilijke beslissing geweest, maar ik kan het niet meer opbrengen om mezelf honderd procent te geven in de rol van assistent-trainer."

De Graaf was de afgelopen seizoenen assistent van John de Wolf, en nam na diens vertrek naar Feyenoord drie wedstrijden de rol van hoofdtrainer waar. Na de komst van Eric Meijers werd De Graaf, ook oud-speler van de Blauwen, weer assistent.

Hoewel de officiële lezing is dat De Graaf zich niet kan schikken in de rol van assistent, is het in Bunschoten-Spakenburg publiek geheim dat hij zich niet kan vinden in de volgens hem volstrekt achterhaalde werkwijze van Meijers.

Op de website ontkent De Graaf dat verhaal. "Mijn keuze staat los van de spelersgroep, die fantastisch is en ook los van hoofdtrainer Eric Meijers."LEES OOK
Van de Zandschulp uitgeschakeld in Thailand
VEENENDAAL - Botic van de Zandschulp is thijdens het ATP Challengertoernooi in Bangkok uitgeschakeld. De Veenendaler verloor in de Thaise hoofdstad in de achtste finale in drie sets van de Tsjech Jan Vesely.

Van de Zandschulp was in Bangkok als 16e geplaatst, maar trof in Vesely de nummer één van de plaatsingslijst. Vesely won de eerste set met 6-3, Van de Zandschulp pareerde met een 6-3 zege in de tweede set. De beslissende set ging met 6-4 naar de Tsjech.

Eerder plaatste Robin Haase zich wel voor de kwartfinale.LEES OOK
Philip Ties ook volgend seizoen GVVV-er
VEENENDAAL - Philip Ties heeft zijn aflopende contract bij GVVV met een jaar verlengd. De aanvallende middenvelder tekende een overeenkomst tot medio 2021.

Ties kwam afgelopen zomer van Spakenburg naar GVVV, waar hij, mede door een blessure, tot nu toe pas twaalf wedstrijden speelde. Daarin scoorde hij vijf keer en leverde twee assists af.

Ties is de elfde speler van wie nu al zeker dat hij volgend seizoen voor de Veenendaalse tweede divisionist speelt. GVVV trok Joshua Patrick en Joël van Wijk aan en verlengde de contracten met Corné Davelaar, Patrick-Prosper Fini, Tom Oostinjen, Mart de Jong en Johan Jansen.

Robin Mulder, Jeremy de Graaf en Laurens van der Voort hebben nog een doorlopend contract tot medio 2021.LEES OOK
Kruisband Willem Janssen toch gescheurd: 'Enorme domper'
UTRECHT - De kruisband van FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen is toch gescheurd. Dat heeft onderzoedk in het ziekenhuis uitgewezen. Janssen liep de knieblessure dinsdag op in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven.

"Ik ben in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven verkeerd neergekomen na een luchtduel. Ik ben na deze actie gewisseld, omdat ik voelde dat het niet goed zat", vertelt Willem Janssen daar zelf over op de clubsite.

DOMPER
Donderdag was Janssen in het ziekenhuis, waar de ernst van de blessure werd vastgesteld. "Dit betekent dat ik in elk geval lange tijd uit de running ben. Een enorme domper! De komende periode ga ik keihard aan de slag om goed te herstellen, ik ben vastbesloten om weer helemaal op mijn oude niveau terug te komen en weer wedstrijden te kunnen gaan spelen."

De blessure van de aanvoerder betekent dat FC Utrecht met spoed op zoek moet naar een nieuwe centrumverdediger. "We kunnen dat niet binnen de eigen selectie oplossen", zegt trainer John van den Brom daarover. Ook het terughalen van de verhuurde spelers Dario Dumic en Emil Bergström is voor de Utrecht-trainer geen optie.

FC Utrecht heeft nog een week om een vervanger voor Janssen aan te trekken. Op 31 januari sluit het winterse transferwindow.LEES OOK
Feed Fetched by RSS Dog.