RTV Utrecht
Sneijder denkt na over terugkeer bij FC Utrecht na supportersactie: 'Ik heb al met de directeur gesproken'
UTRECHT - Met vuurwerk, fakkels en gezang probeerden supporters uit de harde kern van FC Utrecht vanavond om Wesley Sneijder over te halen zijn voetbalschoenen weer aan te trekken. Het shirt met Sneijder en nummer 10 werd alvast overhandigd. "Ik heb met Jordy al gesproken", zei Sneijder, die daarmee de hoop op een terugkeer alleen maar verder aanwakkerde. Jordy Zuidam is technisch directeur bij de club en gaat onder meer over de spelerscontracten. "Ik ga er zeker over nadenken", voegde Sneijder nog toe.

[Video:2610246|Sneijder: 'Ik heb met Jordy al gesproken']

Sneijder werd bij 'zijn' DHSC in het Utrechtse Ondiep verrast door een groep van zo'n 75 supporters. Hij ondertekende alvast een oefencontractje, waarin onder meer staat de hij de rest van zijn leven FC Utrecht supporter is. "Je werd vroeger uitgescholden door ons", zegt een supporter als hij het contract overhandigt, "maar nu is het de tijd om je onsterfelijk te maken. Het is aan jou wat je er mee doet, maar denk er over na." In het publiek roept iemand: "Kom op dan! Tekenen!" Gejuich.

De actie werd georganiseerd door supportersgroepen 030 en Utrecht Ultras. André, onder supporters bekend als Hypa, zegt: "Wij hopen, heel Utrecht hoopt denk ik, dat hij het weer gaat proberen. Drie maandjes fit worden en dan aansluiten bij de selectie." De geruchten dat Sneijder contact heeft met directeur Zuidam hebben ook de supporters bereikt. "Vandaar dat we hier ook zijn."

[Image:2610252|'Vlammen in je stadsie!']

Roberto weet zeker dat Sneijder de eredivisie nog aan kan. "Hij kan sowieso fit worden. Hij heeft zestien, zeventien jaar op topniveau gepresteerd, dus hij kan sowieso fit worden." En het niveau van de Eredivisie moet ook geen probleem zijn, zegt André. "Een vrije bal of zeven per seizoen moeten er wel in."

Wesley Sneijder wilde in de kantine van DHSC verder niet reageren op een mogelijke terugkeer. "Ik wil het hierbij laten."

FC Utrecht verkoopt Rico Strieder aan PEC Zwolle
UTRECHT - FC Utrecht heeft Rico Strieder verkocht aan PEC Zwolle. De 27-jarige Duitser werd afgelopen seizoen al verhuurd aan Zwolle en maakt nu defnitief de overstap.

Rico Strieder kwam in de zomer van 2015 met toenmalig trainer Erik ten Hag mee van Bayern München, waar hij in het tweede elftal speelde. De middenvelder kwam in totaal tot 108 officiële wedstrijden voor FC Utrecht.

Technisch Directeur Jordy Zuidam kon Strieder komend seizoen geen garanties geven over speeltijd en dus kwam een vertrek aan de orde. Zuidam: "Rico gaf aan, met die wetenschap, elders voor zijn kans te willen gaan. Met PEC Zwolle hebben we overeenstemming bereikt over de transfer van Rico, die we willen bedanken voor zijn jarenlange inzet voor FC Utrecht en veel succes wensen in het verdere vervolg van zijn carrière."LEES OOK
FC Utrecht 50 jaar, 'maar zonder Frans van Seumeren hadden we niet meer bestaan'
UTRECHT - FC Utrecht viert haar 50e verjaardag, maar zonder Frans van Seumeren had de club niet meer bestaan. Dat zegt voorzitter Teun den Hartog van de supportersvereniging van FC Utrecht in één van de twee extra afleveringen van Een Berg Sport, die RTV Utrecht ter gelegenheid van het jubileum van de club maakte.

Van Seumeren werd twaalf jaar geleden eigenaar van de club, en heeft daar nooit spijt van gehad. "Nou ja, ik heb één keer gedacht ik stop ermee", bekent Van Seumeren. "Toen de supporters die verschrikkelijke antisemitische liedjes zongen, wilde ik er niet meer bij horen. Teun heeft me toen overgehaald om te blijven", bedankt hij de supportersvoorzitter.

[Quote:Frans van Seumeren|Toen de supporters die verschrikkelijke antisemitische liedjes zongen, wilde ik er niet meer bij horen.]

Van Seumeren herhaalde zijn uitspraak dat hij met de club de top drie aan wil gaan vallen, en gaf ook aan dat de onderhandelingen over de aankoop van het stadion goed lopen.

[Video:2608142|De uitzending met Frans van Seumeren en Teun den Hartog]

Aanvoerders

In de andere aflevering zaten de aanvoerder van het eerste uur, Ed van Stijn, en de huidige aanvoerder Willem Janssen aan tafel. "Toen ik bij Roda JC en FC Twente speelde vond ik FC Utrecht altijd een rauwe club, waar altijd wat de hand was", zegt Willem Janssen. "En er is ook altijd wel iets aan de hand, maar dit is vooral een warme, familiaire club."

Ed van Stijn benadrukt de kracht van het Utrechtse voetbal. "Er moet meer gedaan worden aan karaktervorming. Voetballen kunnen ze wel als ze hier komen, we moeten van onze talenten persoonlijkheden maken."

[Video:2599757|De uitzending met Willem Janssen en Ed van Stijn]

LEES OOK
Van Ede over 50 jaar FC Utrecht: 'Als het stil was rond de club moest je je zorgen maken'
UTRECHT - Algemeen beschouwd wordt Leo van Veen nog altijd gezien als Mister FC Utrecht, maar Jan Willem van Ede heeft misschien wel meer recht op die titel. De doelman speelde met afstand de meeste wedstrijden voor FC Utrecht en wordt samen met Van Veen en Jean-Paul de Jong gezien als een van de 'grote drie' van de club.

[Image:2608052|Jan Willem van Ede in de jaren '90 in het keepersshirt van FC Utrecht]

Appie Boonen blikt in een speciale Aan de tap met Ap met Van Ede terug op 50 jaar FC Utrecht.

[Video:2608093|Aan de tap met Ap jubileumeditie]

LEES OOK
T-Mobile nieuwe hoofdsponsor FC Utrecht
UTRECHT - T-Mobile wordt de nieuwe hoofdsponsor van FC Utrecht. Het telecombedrijf prijkt met ingang van het nieuwe seizoen op de shirts van FC Utrecht. De overeenkomst geldt voor drie seizoenen.

De club maakte het nieuws bekend op de vijftigste verjaardag van de club.

T-Mobile is ook al hoofdsponsor van Bayern München. Het nieuwe shirt met de naam van de nieuwe sponsor lijkt op het allereerste shirt van FC Utrecht in 1970: wit met rode mouwen.Top 3

In de jublieumuitzending bij FOX toonde Frans van Seumeren zich ambitieus. "We willen de top drie aanvallen", zei de grootaandeelhouder, die overigens zo'n 40 procent van zijn aandelen heeft verkocht. "Daar heb ik een goeie partij voor gevonden. Wie dat zijn, zeg ik niet. Die mensen willen anoniem blijven."

Van Seumeren gaf ook aan dat de onderhandelingen over de aankoop van het stadion goed lopen. "Als dat lukt gaan we dit gebied omturnen tot sportcampus, inclusief hotel", zegt algemeen directeur Thijs Otto van Es.LEES OOK
Di Tommaso Trofee voor Gyrano Kerk
UTRECHT - Gyrano Kerk is door de supporters van FC Utrecht uitgeroepen tot beste speler van het afgelopen seizoen. De aanvaller krijgt daarvoor de Di Tommaso Trofee, de prijs die sinds 2006 jaarlijks wordt uitgereikt.

Kerk speelde in het afgelopen seizoen 30 duels in de hoofdmacht van FC Utrecht. Daarin scoorde hij elf keer. Bovendien gaf hij twaalf assists.

Jean-Paul de Jong was in 2006 de eerste speler die de naar de in 2005 overleden David di Tommaso vernoemde prijs in ontvangst mocht nemen.

2006 Jean Paul de Jong
2007 Michel Vorm
2008 Gregoor van Dijk
2009 Michael Silberbauer
2010 Dries Mertens
2011 Nana Asare
2012 Edouard Duplan
2013 Mike van der Hoorn
2014 Robbin Ruiter
2015 Sebastien haller
2016 Timo Letschert
2017 Giovanni Troupée
2018 Mark van der Maarel
2019 Willem Janssen
2020 Gyrano KerkLEES OOK
Tusveld bergknecht Kelderman en Oomen in Giro
UTRECHT - Martijn Tusveld start komend najaar in de Giro d'Italia namens Team Sunweb. De Utrechtse wielrenner is opgesteld om de kopmannen Wilco Kelderman en Sam Oomen in de bergen te ondersteunen.

Het team van Iwan Spekenbrink mikt vol op het klassement in de Ronde van Italië, maar hoopt met Michael Matthews ook dagsuccessen te boeken.

Kelderman en Oomen zijn aangewezen om hoog te eindigen in het klassement. Beiden slaagden daar al eens in. Kelderman werd in 2014 zevende, Oomen eindigde in 2018 als negende.

Behalve van Tusveld krijgt het duo in de bergen ook steun van Nico Denz en Chris Hamilton.LEES OOK
Indeling hoofdklassen definitief, DHSC en Eemdijk niet in dezelfde poule
UTRECHT/EEMDIJK - Het Utrechtse DHSC en Eemdijk uit Bunschoten-Spakenburg zitten volgend seizoen niet samen in een poule van de zaterdaghoofdklasse. Dat blijkt uit de indeling die de KNVB bekend heeft gemaakt.

DHSC speelt, net als afgelopen seizoen, in de hoofdklasse A. Daarin treft de ploeg van trainer Gert Kruys voornamelijk tegenstanders uit Zuid Holland. De tegenstanders van Eemdijk komen, net als afgelopen seizoen, vooral uit het noorden, het oosten en uit Noord Holland. De Diekers treffen met NSC Nijkerk en SDC Putten twee streekgenoten.Hoofdklasse A

Achilles'29 (Groesbeek), Achilles Veen, Jodan Boys (Gouda), FC 's Gravenzande, Rijnvogels (Katwijk), SC Feyenoord (Rotterdam), Scherpenzeel, ARC (Alphen aan den Rijn), sv Poortugaal, vv Capelle, DHSC (Utrecht), DUNO (Doorwerth), Rijsoord (Ridderkerk), Smitshoek (Barendrecht), Spijkenisse, Zwaluwen (Vlaardingen).Hoofdklasse B

De Dijk (Amsterdam), Swift (Amsterdam), AZSV, DETO (Vriezenveen), Flevo Boys (Emmeloord), HZVV (Hoogeveen), Noordscheschut, NSC Nijkerk, ONS Sneek, RKAV Volendam, SC Genemuiden, SDC Putten, Urk, vv Berkum, vv, Buitenpost, vv Eemdijk (Bunschoten).

In de zondaghoofdklasse spelen geen clubs uit de provincie Utrecht.

FC Utrecht 50 jaar: vuurwerkfestijn bij Galgenwaard en Wesley Sneijder kwam ook even langs
UTRECHT - Bij stadion Galgenwaard is vannacht de aftrap gegeven van het jubileumjaar van FC Utrecht. De club, ontstaan uit een fusie tussen DOS, Elinkwijk en Velox, bestaat vandaag vijftig jaar. Supporters staken vannacht om 00.00 uur vuurwerk af bij stadion Galgenwaard, waarbij de 1,5 meterregel even vergeten werd.

Ook Wesley Sneijder deelde in de feestvreugde. De Utrechtse recordinternational ging op de foto met supporters en een spandoek van de FC.

[FacebookPost:https://www.facebook.com/supportersverenigingfcu/posts/3047452805310587]

"Dit is natuurlijk wel een mijlpaal. FC Utrecht is heel belangrijk voor de supporters, het is een onderdeel van hun leven", zegt Teun den Hartog, voorzitter van de Supportersvereniging. De aanhang biedt de club vandaag een cadeau aan. Wat het is, houdt Den Hartog nog even geheim. "Het straalt in ieder geval goed die 50 jaar historie uit."

[Video:2607490|50 jaar FC Utrecht: supporters vieren feest bij Galgenwaard]

Goede herinneringen

Den Hartog beleefde de afgelopen decennia zelf veel hoogte- en dieptepunten is fervent supporter. "Als kleine jongen heb ik de eerste bekerwinst meegemaakt in 1985. Dat blijft je bij. Net als dat we in 1996 maar net degradatie wisten te voorkomen bij FC Twente, waar we met 52 bussen naartoe waren gereisd. Verder bewaar ik goede herinneringen aan het Europese seizoen met Liverpool, Napoli en Steaua Boekarest in de poulefase."

Sommige spelers hebben een speciaal plekje in het hart van de voorzitter, zoals de inmiddels overleden doelman Blagoje Istatov uit het voormalige Joegoslavië. Hij kwam tussen 1976 en 1978 uit voor FC Utrecht. "Istatov had gitzwart haar en was ook vaak helemaal in het zwart gekleed. Wat ik me altijd ben blijven herinneren is dat hij na een botsing een bloedende hoofdwond had. Hij kreeg een tulband om een keepte weer verder. Dat maakte indruk op mij."

[Audio:2606739|Interview met Teun den Hartog van de Supportersvereniging]

FC Utrecht staat vandaag uitgebreid stil bij haar verjaardag. Om 12.00 uur is er een live tv-uitzending vanuit de Galgenwaard. Presentator Kees Jansma en zijn sidekick Hans Kraay jr. ontvangen onder anderen eigenaar Frans van Seumeren, trainer John van den Brom, aanvoerder Willem Janssen, algemeen directeur Thijs van Es en technisch directeur Jordy Zuidam. De club presenteert ook het nieuwe shirt en jubileumlogo.

Het programma 'Talkshow 50 jaar FC Utrecht' wordt uitgezonden op YouTube en is te bekijken via RTV Utrecht. Om 17.10 uur is er een extra uitzending van Een Berg Sport, waarin we met betrokkenen terugblikken op een halve eeuw FC Utrecht.

De club zelf heeft ook een clip gemaakt over 50 jaar FC Utrecht

[Tweet:https://twitter.com/fcutrecht/status/1278206703117336576]

LEES OOK
Houtenaar Van Leer van Ajax naar Sparta
HOUTEN - Houtenaar Benjamin van Leer speelt de komende twee seizoenen voor Sparta Rotterdam heeft De 28-jarige doelman komt over van Ajax.

Van Leer, die in de jeugd bij SV Houten en Elinkwijk speelde, debuteerde in 2014 als doelman in de eredivisie bij Roda JC. Voor die club speelde hij 70 wedstrijden op het hoogste niveau.

In 2017 stapte hij over naar Ajax, maar voor de Amsterdammers speelde hij maar één officiële wedstrijd. Dat was de met 5-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen tweede divisionist Scheveningen.

In het seizoen 2018-2019 werd hij verhuurd aan NAC. Daar speelde hij 32 wedstrijden. Bij Sparta voelt hij de vacature op die ontstond door het vertrek van Ariel Harush en de blessure van Tim Coremans.LEES OOK
Door de Lens van Ankie: morgen wordt het beter!
PROVINCIE UTRECHT - Morgen kunnen we weer sporten! Binnen en buiten, jong en oud, recreatief en wedstrijden: het mag weer. Op de kop af honderd dagen nadat onze premier de intelligente lockdown aankondigde en de hekken en deuren van alle sportverenigingen hermetisch werden gesloten, mogen ze morgen eindelijk weer open. Voor iedereen!

Niet alleen voor een ieder die zijn spierkracht, uithoudingsvermogen of tactisch inzicht wel weer eens wil testen met zichzelf of met zijn opponenten, maar ook voor mij en mijn collega's: de sportfotografen. Hoewel ik mezelf gezegend voel dat ik terwijl ik, net als velen met mij, doelloos thuiszat tenminste nog kon genieten van de herinneringen met de sportfoto's die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, gaat het toch wel steeds meer kriebelen.Diepe indruk

Ook ik sta als een trappelend paard te wachten tot de staldeur weer open gaat. Mijn puberzoon zei het afgelopen week heel beeldend. Met een zorgelijke blik in zijn ogen keek hij op van zijn huiswerk en vertelde me dat hij later vast zo'n vader wordt die zijn kinderen steeds streng gaat vertellen dat ze niet zo moeten zeuren; dat híj maandenlang thuis moest zitten en niet naar school toe kon tijdens de beruchte pandemie in 2020.

Het heeft gewoon allemaal diepe indruk gemaakt, op iedereen. En dat doet het nog steeds.
Bij mij drong het allemaal geloof ik pas echt goed tot me door toen ik in maart op een zonnige, zondagmiddag voor het dichte hek van de Utrechtse Rugby Club stond. Een prachtig hek trouwens. Dat was me nog niet eerder opgevallen.Hekken open

Normaal staat het natuurlijk ook altijd open. Bijna zonde. Er hing een wit A-4tje opgeplakt: een beetje scheef, goed verpakt in plastic, stevig vastgeplakt met Ducktape. Alsof de maker ervan vermoedde dat het de tand des tijd voorlopig wel even zou moeten doorstaan.
Het lijkt een eeuwigheid geleden dat ik daar stond. De trainingen zijn een paar weken geleden voorzichtig weer opgestart, maar morgen mogen de hekken weer helemaal open.

En nee, het is nog niet voorbij allemaal: zeker niet. Maar we kunnen stapje voor stapje weer beginnen met het maken van nieuwe sportherinneringen. De A-4tjes kunnen er overal weer af. Morgen wordt het beter.

[Image:2066384]

LEES OOK
Justin Hoogma ook volgend seizoen bij FC Utrecht
UTRECHT - Justin Hoogma speelt ook volgend seizoen voor FC Utrecht. De verdediger wordt voor nog een jaar gehuurd van het Duitse Hoffenheim.

Hoogma kwam begin vorig seizoen naar de Galgenwaard en debuteerde op 11 augustus in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle. In totaal speelde hij 28 duels voor FC Utrecht. Hij miste alleen de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, nadat hij de week ervoor tegen Feyenoord rood had gekregen.

Hoogma begon zijn profloopbaan bij Heracles. Dat verkocht hem aan Hoffenheim. Die club verhuurde hem eerst aan St. Pauli, en nu dus voor het tweede jaar op rij aan FC Utrecht.

"Justin was afgelopen seizoen een vaste waarde in het elftal. Hij heeft laten zien een meerwaarde te zijn met zijn voetballend vermogen, coaching en verdedigende kwaliteiten", aldus technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht.

[Tweet:https://twitter.com/fcutrecht/status/1277667735703601152]

LEES OOK
FC Utrecht verlengt contract Zweedse verdediger Bergström
UTRECHT - Verdediger Emil Bergström heeft bij FC Utrecht zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. De 27-jarige Zweed is nu tot medio 2022 aan de eredivisieclub verbonden. Zijn oude contract in de Domstad liep in de zomer van 2021 af.

Bergström maakte in september op huurbasis de overstap van FC Utrecht naar FC Basel, waarvoor de Zweed inmiddels is uitgekomen in de Europa League, de Zwitserse Super League en het bekertoernooi van Zwitserland. Hij keert per direct terug, waardoor hij zich bij het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan aansluiten bij de selectie van trainer John van den Brom.

"Met zijn specifieke verdedigende kwaliteiten, zijn karakter en de bijbehorende winnaarsmentaliteit past hij goed bij de club en voegt hij extra waarde toe aan de selectie. We zijn blij dat de samenwerking met een jaar is verlengd en we hem weer mogen verwelkomen in Utrecht", liet technisch directeur Jordy Zuidam weten.LEES OOK
Utrecht toneel eerste internationale sporttoernooi in Nederland sinds coronacrisis
UTRECHT - Op het Jaarbeursplein in Utrecht vindt van 9 tot en met 12 september het King of the Court beachvolleybaltoernooi plaats. Het is het eerste internationale sporttoernooi dat in Nederland wordt gehouden sinds de coronacrisis. Aan het toernooi doen wereldtoppers uit binnen- en buitenland mee, onder wie Nieuwegeiner Robert Meeuwsen en Madelein Meppelink uit Rhenen.King of the Court

King of the Court is een nieuwe spelvorm in beachvolleybal, waarbij vijf in plaats twee teams tegelijk aan het spelen zijn. Eén team is de serverende partij, een tweede team is de scorende partij. Drie andere teams staan in de 'wachtkamer.'

[Image:2604801|Sfeerimpressie van wedstrijd in stadion]

Als de scorende partij de rally wint, krijgt dat team een punt. Als de serverende partij de rally wint, worden zij de scorende partij. De vorige scorende partij sluit achteraan aan in de wachtkamer en het eerste team uit de wachtrij gaat serveren.

Een wedstrijd duurt drie kwartier en het team dat aan het eind de meeste punten heeft, is winnaar.Madelein Meppelink

"Het is heel dynamisch. Het is voor mezelf ook heel chaotisch", zegt topspeelster Madelein Meppelink uit Rhenen. "Je staat steeds naar de klok te kijken en je af te vragen of je al genoeg punten hebt. Het is vooral heel spectaculair, ook voor het publiek."

[Image:1693244|Madelein Meppelink: 'Je staat steeds naar de klok te kijken']

Organisator Wilco Nijland denkt dat King of the Court voor het beachvolleybal kan worden wat het dubbelspel bij het tennis is: een tweede toernooi binnen een evenement. Bij tennis heb je ook echte dubbelspecialisten. "In het begin denk ik dat je die voor King of the Court niet zal krijgen", zegt Meppelink. "Maar het is heel wel anders. Het is wat fysieker, je hebt heel weinig rust.

[Audio:2604762|Madelein Meppelink over King of the Court]

Corona-proof

Het fenomeen King of the Court komt uit de koker van de Utrechtse sportorganistor Wilco Nijland, die ook de eredivisie beachvolleybal organiseert. Hij maakte, samen met Nevobo-directeur Michel Everaert uit De Bilt, van een trainingsvorm voor beachvolleyballers een wedstrijdvorm. Het eerste King of the Court, in 2018 in Utrecht, was al direct een succes.

[Image:2604794|Wilco Nijland: 'We kunnen nu 425 toeschouwers per wedstrijd kwijt']

Voor de editie van 2020 heeft Nijland te maken met een hele grote beperking: de anderhalvemeterregel. "Toen we dit toernooi bedachten, gingen we uit van 30.000 toeschouwers over vijf dagen", vertelt Nijland. De coronacrisis dwong hem tot aanpassingen. "We bouwen een stadion dat bestaat uit allemaal skyboxen. Per skybox zitten twee tot tien mensen die geen anderhalve meter afstand hoeven te bewaren. We kunnen 425 mensen met wedstrijd kwijt."

Het totaal aantal toeschouwers dat daardoor in september naar het Jaarbeursplein kan komen blijft daardoor beperkt tot 4.250.

[Audio:2604763|Organistor Wilco Nijland over King of the Court]

Olympisch

De internationale volleybalbond heeft al laten weten erg enthousiast te zijn over de Utrechtse variant op beachvolleybal. King of the Court zal op afzienbare tijd aan enkele internationale toernooien worden toegevoegd. Nevobo-baas Michael Everaert denkt dat dat nog maar een eerste stap is.

[Image:2604795|Bondsdirecteur Michel Everaert: 'In 2028 Olympisch']

"Deze sport kan in 2028 al Olympisch zijn", denkt Everaert. "Het IOC hoeft geen extra spelers toe te laten tot het Olympisch dorp. Je gaat met evenveel mensen voor meer medailles strijden.

[Audio:2604764|Nevobo-directeur Michael Everaert over King of the Court]

LEES OOK
UZSC heeft selectie compleet met aantrekken Jeroen Rouwenhorst
UTRECHT - UZSC heeft zich voor komend seizoen versterkt met Jeroen Rouwenhorst. De 20-jarige midvoor komt over van BZC Schuurman.

Rouwenhorst gaat studeren in Utrecht en kiest daarom voor de eredivisionist uit de Domstad. Hij speelde in verschillende leeftijdsgroepen van Jong Oranje en is recent ook toegevoegd aan de selectie van bondscoach Harry van de Meer.

UZSC-coach Roeland Spijker is blij met de komst van Rouwenhorst. "Het verbreedt onze selectie en zo kunnen we meer tactische spelconcepten spelen. Wij hebben onze selectie nu volledig op orde en kunnen als gehele groep ons voorbereiden op het nieuwe seizoen."LEES OOK
Amateurvoetballers vanaf 29 augustus weer aan de bak
PROVINCIE UTRECHT - De KNVB heeft de data bekend gemaakt rondom de start van het amateurvoetbal. In het weekend van 5 en 6 september start de nieuwe competitie van de tweede divisie, derde divisie en de hoofdklasse.

Een week eerder, op 29 en 30 augustus komen de amateurs uit de derde divisie en de hoofdklasse al in actie in de eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker. Clubs uit de tweede divisie stromen pas één ronde later in.

In het nieuwe programma is besloten om voor de tweede- en derde divisie een aantal midweekse inhaalmomenten vast te leggen. Het gaat dan om 25-27 oktober, 17-19 november en 8-10 december. Voor de hoofdklasse is besloten om het oorspronkelijke inhaalweekend van 14 en 15 november te gebruiken als normale speelronde.

De winterstop voor de tweede- en derde divisie loopt van 13 december tot 9 januari 2021. Voor de hoofdklasse is deze vastgesteld tussen 20 december en 15 januari 2021. De laatste speelrondes staan gepland voor 22 en 24 mei 2021.LEES OOK
Biografie Wesley Sneijder: 'Als ik nu alles in kan leveren om mijn anonimiteit terug te krijgen, dan doe ik dat met liefde'
UTRECHT - Of hij de beste Utrechtse voetballer ooit is, daar kan discussie over zijn. Sommigen zullen zeggen van wel, anderen kiezen toch voor Marco van Basten en de oude generatie zal Tonny van der Linden de beste vinden. Maar Wesley Sneijder is ontegenzeggelijk de meest succesvolle. En hij heeft nu ook wat Van Basten en Van der Linden al hadden: een biografie.

Schrijver van het boek is journalist en voormalig perschef van het Nederlands elftal Kees Jansma. Jansma maakte ook die andere Utrechtse topper, Marco van Basten, van dichtbij mee. Toch schreef hij geen boek over hem. "Wesley vroeg me, Marco niet." Over de verschillen tussen die twee zegt de journalist: "Marco is wat meer in zichzelf gekeerd. Wesley is heel open, wil meer contact."

EXTRA HOOFDSTUK
Sneijder is pas 36, en er verschijnt nu al een biografie. "Of dat vroeg is£", zegt Sneijder. "Wanneer is dan het juiste moment£ Het moet gaan over voetbal, als er nu nog hoofdstukken bij komen, gaan die over andere dingen dan voetbal. Dus hoef ik niet tien jaar te wachten."

[Image:2603584|Wesley Sneijder is gesprek met RTV Utrecht]

Schrijver Kees Jansma kan nog wel een hoofdstuk bedenken. "Ik hoop dat er dan een hoofdstuk aan toegevoegd wordt dat hij als trainer ergens aan de slag gaat. Daar moet hij voor bijleren, tact, geduld. Maar wat hij niet hoeft bij te leren is enorme kennis van het spel. Hij kan leren aan jonge, talentvolle voetballers wat ze wel en niet moeten doen."

"Trainer is heel anders, dat is een andere ervaring", reageert Sneijder daarop. "Ik wil me in dit boek focussen op voetbal, en dat niet combineren met trainer zijn."

ONDIEP
Sneijders leven en loopbaan is al sinds hij in het eerste van Ajax debuteerde publiek. Iedereen weet alles van hem. Toch leerde Jansma ook een nieuwe kant kennen. "Ik ken hem als voetballer, maar uit Ondiep kende ik hem natuurlijk niet. Het op en neer reizen naar Ajax, met zijn broers en met zijn vader en moeder, dat leven kende ik helemaal niet. En dat vond ik hartstikke leuk om te horen."

[Audio:2603605|Wesley Sneijder en Kees Jansma over 'Sneijder']

Het mooie, zo vindt Jansma, is dat Wesley Sneijder in Ondiep, de Utrechtse wijk waar hij geboren werd en opgroeide, gewoon Wesley is. "Er wordt heel veel gezegd nu, dat hij iets tegen Ajax zou hebben bijvoorbeeld. Onzin! Het past gewoon bij hem dat hij terug is in Utrecht. Daar heeft hij geen kapsones, daar vinden ze hem niet vervelend. Daar is hij gewoon zichzelf."

Een van de redenen waarom Sneijder het bij Ajax-fans verbruid heeft, is het feit dat hij openlijk FC Utrecht-supporter is geworden. Daarover, en over het feit dat hij twee jaar geleden bijna speler van de FC was, gaat het niet of nauwelijks in het boek. "Dat heb ik er bewust uitgelaten", zegt Sneijder daarover. "Dat is een veel te lang verhaal, en het is heel lastig om daar iets over te melden. Het was ook maar een hele korte periode."

[Quote:Wesley Sneijder|Ze moeten vooral weten dat het leven van een profvoetballer veel verder gaat dan trainen, trainen, wedstrijdje klaar]

LEERBOEK
Het boek is niet bedoeld als leerboek, maar profvoetballers in spé kunnen er wel degelijk iets van opsteken, denkt de recordinternational. "Ze moeten vooral weten dat het leven van een profvoetballer veel verder gaat dan trainen, trainen, wedstrijdje klaar", zegt Sneijder. "Het gaat over keuzes maken. Ga je stappen met je vriendjes, hoe ga je om met de aandacht van de meisjes. En wat er komt er kijken bij de keuze voor een buitenlandse transfer."

En dan is daar nog het aspect van de bekendheid, een publiek figuur zijn. "Ik heb vaak gezegd als ik nu alles in kan leveren om mijn anonimiteit terug te krijgen, dan doe ik dat met liefde. Maar dat gaat niet", stelt Sneijder. "En zeker sinds de komst van social media wordt alles publiekelijk, en in mijn geval ook nog wereldwijd. Dat is best pittig. Dan denk je, waarom kan ik nou nooit meer eens anoniem over straat£"

Beachvolleybalster Meppelink kiest voorlopig voor haar sport
RHENEN - Voor beachvolleybalster Madelein Meppelink volgt op 1 juli een nieuwe stap richting normaal sporten. In Nederland wordt competitie weer mogelijk, maar internationaal ligt haar sport nog wel even stil. De 30-jarige tweevoudig Europees kampioene heeft de afgelopen toernooiloze maanden moeten interen op haar spaargeld.

"En dat zal nog wel even duren, want ik verwacht voor half november nog geen internationale wedstrijden", vertelt de Rhenense, die volgende week op het zand in ieder geval verlost is van de beperkende 1,5 meterregel.

[Quote:Madelein Meppelink|Tactisch waren de trainingen door de beperkingen erg interessant]

STIP AAN DE HORIZON
Vol ambitie wilde ze in maart het seizoen beginnen. Samen met Sanne Keizer, haar beachpartner sinds 2017, leefde Meppelink toe naar de Olympische Spelen. Een achtste plaats op de olympische kwalificatielijst maakte hun deelname vrijwel zeker. "Wij moeten wel heel erg 'onderpresteren' en anderen moeten zich juist heel erg verbeteren", is ook voor volgend jaar het goede perspectief. Als er dan wel Spelen zijn in Japan. "Tokio is mijn stip op de horizon."

[Image:1693494|Samen met Sanne Keizer werd Meppelink in 2018 Europees kampioen]

Meppelink zag de sportwereld door het coronavirus stilvallen, hield haar fysieke conditie zo goed mogelijk op peil en kon vanaf half mei onder strikte voorwaarden in ieder geval weer trainen in de Haagse Sportcampus Zuiderpark. "Met beperkingen, blokkeren was bijvoorbeeld taboe. Dan moet je je dus terugtrekken van het net en is de uitdaging de bal toch in het spel te houden. Tactisch waren het interessante trainingen."
Vanaf 1 juli vallen de beperkingen weg en wordt ook competitie weer mogelijk. "Nationaal verwacht ik dat dat snel wordt opgepikt. Internationaal mag er voor de WorldTour en olympische kwalificatie pas weer worden gespeeld als iedereen mee kan doen. Maar voorlopig denk ik dat er voor sporters uit bijvoorbeeld Brazilië nog reisbeperkingen zijn."

[Quote:Madelein Meppelink|Of de Spelen doorgaan heb je niet in de hand]

BACHELOR FARMACIE
In de wedstrijdloze tijd verdiende ze een zakcentje bij met het geven van clinics. Mogelijkheden om iets met haar opleiding te doen - ze heeft een bachelor farmacie op zak - zag ze niet. "Niet direct, nee. Het is ook even geleden dat ik die studie heb afgerond. Maar pas als onze sport nog veel langer op zijn gat zou blijven liggen zou ik misschien andere keuzes moeten maken." Voorlopig wordt Meppelink als A-sporter ook nog financieel ondersteund door sportkoepel NOC*NSF.

[Image:1689894|Madelein Meppelink]

TOKIO
Ze blijft dromen van Tokio, waar ze voor de derde keer aan de Spelen wil deelnemen. Twee keer strandde ze in de achtste finales; in 2012 in Londen met Sophie van Gestel, vier jaar later in Rio met Marleen van Iersel. "Londen was een mooie ervaring, we hadden ons pas twee weken voor de Spelen gekwalificeerd. Rio was bitter, een tegenvaller. In Tokio ga ik voor een hele mooie ervaring. Als het doorgaat natuurlijk. Maar dat heb ik niet in de hand. Je weet niet hoe het zich ontwikkelt. Je hebt ook met de psyche te maken. Als er nog veel angst heerst, weet ik niet of de wereld er open voor staat."

Meppelink denkt mee over besteding steunfonds FIVB
RHENEN - Toen wereldvolleybalbond FIVB in mei aankondigde met een steunfonds te komen voor volleyballers in financiële nood was Madelein Meppelink een van de boegbeelden om de boodschap uit te dragen. De Rhenense is lid van de atletencommissie en weet dat er inmiddels honderden verzoeken uit heel de wereld zijn binnengekomen.

"Het gaat om ondersteuning voor de directe basisbehoeften zoals eten en huur. Maar ook kan het een bijdrage zijn bij het opstarten richting toernooien. Zeker bij beachvolleybal is er meestal sprake van individuele coaches die betaald moeten worden."

Samen met medewerkers van de FIVB en leden van de atletencommissie bekijkt de beachvolleybalster alle aanvragen. "Er zijn ook wel wat beperkingen. Het geldt alleen voor sporters die op topniveau hebben deelgenomen en de behoeften worden met elkaar vergeleken. Waar de nood het hoogst is zal de steun in eerste instantie naartoe gaan. Maar er volgt wellicht een tweede ronde nu door het uitblijven van toernooien het inkomstenverlies doorgaat."LEES OOK
Handbal Houten komt met extra versterking
HOUTEN - Lars van Driel maakt de overstap van de Heren A van HV Kras Volendam naar de selectie van The Dome/Handbal Houten. De negentienjarige is met zijn lengte van 1.93 en zijn goede schot een gevaarlijke schutter vanaf de opbouwpositie.

De rechtshandige Volendammer heeft er erg veel zin in om bij Houten aan de slag te gaan: "Het verhaal van Houten - om met een jonge groep jongens een team te vormen dat op termijn bovenin in de Eredivisie mee kan draaien - spreekt mij erg aan. Daarnaast verwacht ik heel veel te kunnen leren bij Handbal Houten en mezelf zo kan ontwikkelen dat ik een vaste kracht van het eerste team kan worden. Ik heb er in ieder geval super veel zin in."

Trainer/coach Freek Gielen is erg blij met de aanwinst: "Ik heb Lars vaker zien spelen en zie hem als een talent met veel potentie. Aan mij de uitdaging om dat er uit te halen. Ook krachttrainer Michael Groen zal een belangrijke schakel in zijn ontwikkeling worden. Gezamenlijk zullen we hem laten groeien. Wat ik mooi vind om te zien is de drive van Lars om beter te worden. Fijn dat hij er op vertrouwt dat dit bij Handbal Houten gaat lukken."LEES OOK
KNVB heeft voetbalkalender rond: geen winterstop en topduels later in het seizoen
ZEIST - De KNVB heeft de speeldagenkalender voor het seizoen 2020/2021 in de eredivisie en eerste divisie afgerond. Er komt geen echte winterstop in de eredivisie, er zijn geen duels op zondagavond en de play-offs worden ingekort.

Iedere ronde in de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie bestaat nu uit enkele duels in plaats van een uit- en een thuiswedstrijd. De play-offs worden tussen 17 en 23 mei 2021 gespeeld.

ZONDAGAVOND
De KNVB liet bij de presentatie van de nieuwe speeldagenkalender ook weten dat er vooralsnog op zondagavond 20.00 uur geen wedstrijden worden gepland. De clubs hebben er wel over gesproken om dat als vast aanvangstijdstip op te nemen in het competitieschema, maar de voetbalfans zien wedstrijden op zondagavond niet zitten en daar wordt nu ook van afgezien. Clubs die op een donderdag in de Europa League spelen, kunnen ook komend seizoen wel het verzoek indienen om de zondag daarop om 20.00 uur te spelen.

TOPDUELS
De voetbalbond kiest er volgens de NOS ook voor om de belangrijkste wedstrijden later in het seizoen te organiseren. De hoop is dat er tegen die tijd weer in volle stadions kan worden gespeeld. Volgens de KNVB kunnen clubs aangeven wat voor hen twee mooie tegenstanders zijn voor uit- en thuisduels. Deze wedstrijden worden dan - net als de derby's en de wedstrijden die het afgelopen seizoen niet zijn gespeeld - zoveel mogelijk richting het einde van het programma geplaatst.

FLEXIBILITEIT
De KNVB streeft als gevolg van de coronacrisis en een mogelijke tweede golf aan besmettingen "maximale flexibiliteit" na met de speeldagenkalender. De competitie moet op tijd zijn afgerond omdat in juni 2021 het EK begint. De eredivisie start op 12 september, na twee interlands van het Nederlands elftal. Er zijn vier midweekse speelrondes in het programma opgenomen, de eerste vlak voor kerst op dinsdag 22 en woensdag 23 december.

Van een echte winterstop is komend eredivisieseizoen geen sprake. De eredivisie wordt hervat met een midweekse speelronde op 12, 13 en 14 januari. Eventuele afgelaste wedstrijden uit de eerste seizoenshelft moeten in de kerstvakantie worden ingehaald. De andere midweekse speelrondes zijn op 26/27/28 januari en op Hemelvaartsdag, 13 mei. Drie dagen daarna, op 16 mei, is de laatste speelronde.

INHALEN
"Corona heeft ons geleerd dat we in een nieuwe realiteit en met nieuwe onzekerheden leven", zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal bij de KNVB. "Ook bij onverwachte onderbrekingen willen we de competitie kunnen uitspelen. Hiervoor hebben we extra momenten ingebouwd waarop wedstrijden kunnen worden ingehaald. We hebben bovendien de mogelijkheid gecreëerd om uit te kunnen wijken naar andere regios in Nederland, mochten ergens regionale beperkingen gelden."

De bond wil dat iedere club aan het einde van de eerste seizoenshelft minimaal veertien wedstrijden heeft gespeeld, om het competitieverloop zo eerlijk mogelijk te houden. In de eredivisie wordt voornamelijk op zaterdag en zondag gespeeld. Op verzoek van de clubs en uitzendgemachtigde FOX Sports beginnen de wedstrijden op zaterdagavond om 18.45, 20.00 en 21.00 uur. Mogelijk komen er ook wedstrijden die op zaterdag om 16.30 uur beginnen, wat nieuw zou zijn. De KNVB verwacht in de tweede helft van juli het speelschema te kunnen presenteren.

EERSTE DIVISIE
De eerste divisie start al eerder op vrijdag 28 augustus. Op verzoek van de clubs voetballen ze in de eerste periode van het seizoen wekelijks op vrijdag tot en met dinsdag. Het is de bedoeling dat later in het seizoen vrijdagavond weer de vaste speeldag wordt in de Keuken Kampioen Divisie.

De competitie op het tweede niveau in Nederland ligt vanaf 18 december twee weken stil, op zondag 3 januari begint het tweede deel van het seizoen. Op Tweede Paasdag, maandag 5 april, staat ook een speelronde op het programma. De laatste speelronde is op vrijdag 14 mei, een week later zijn de play-offs om promotie/degradatie. Daar doen de vier periodekampioenen, de nummer 16 van de eredivisie en de twee hoogst geklasseerde clubs zonder periodetitel na de tweede gepromoveerde ploegen aan mee.

GEEN JOHAN CRUIJF SCHAAL
De traditionele openingswedstrijd van het voetbalseizoen om de Johan Cruijff Schaal wordt dit jaar niet gespeeld. De KNVB heeft dit duel geschrapt, omdat er geen kampioen en ook geen bekerwinnaar is. Normaal gesproken treffen de nummer 1 van de eredivisie en de winnaar van de KNVB-beker elkaar een week voor de start van de competitie.LEES OOK
Ruud Boymans duikt op in tweede divisie
PROVINCIE UTRECHT - De voormalige FC Utrecht-spits Ruud Boymans speelt volgend seizoen in de tweede divisie, waar hij onder meer tegenstander wordt van GVVV, IJsselmeervogels en Spakenburg. Boymans, die de afgelopen seizoen onder contract stond bij Almere City, heeft een contract getekend voor het Katwijkse Quick Boys.

De 31-jarige Boymans speelde tussen 2014 en 2016 28 duels voor FC Utrecht waarin hij 19 keer scoorde. De Brabantse spits werd met zijn motto 'Kale koppen, niet te stoppen' razend populair bij de fans.

In 2018 keerde hij voor één seizoen terug in Utrecht, maar trainde alleen maar mee.

Transferoverzicht tophockey in Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De zomerstop is de periode van de transfers, ook in het tophockey. RTV Utrecht houdt de transfers van en naar de hoogst spelende Utrechtse clubs bij, in de hoofdklasse en de promotieklasse. Van de spelers waar een (£) achter de naam staat, is niet bij ons bekend waar zij volgend seizoen zullen spelen.Kampong (mannen)

Nieuw
-

Weg
Casper Roelofs (Voordaan)
David Wolff (£)Kampong (vrouwen)

Nieuw
Pieter Bos (coach, was assistent)
Julia van den Heuvel (Den Bosch)
Ina Stravasius (Voordaan)

[Image:2567286|Julia van den Heuvel, komt van Den Bosch naar Kampong]

Weg
Ingeborg Dijkstra (£)
Lisa Gerritsen (£)
Elsie Nix (Pinoké)
Anna van der Putten (£)
Tessa Schoenaker (£)
Michiel van der Struijk (coach, Cartouche)
Marieke van der Vis (£)SCHC (vrouwen)

Nieuw
Klaartje de Bruin (Laren)
Lucas Judge (coach, was assistent)
Mascha Sterk (hdm)

[Image:2552287|Onder Lucas Judge moet SCHC eindelijk eens landskampioen worden]

Weg
Carlien Dirkse van den Heuvel (stopt)
Sarah Jaspers (stopt)
Nettie Van Maasakker (coach, stopt)Schaerweijde (mannen)

Nieuw
Bas van Dedem (Voordaan)
Casper Horn
Tim Oudenaller (coach, Qui Vive)
Jelle Westendorp (Qui Vive)

Weg
Fareed Ahmad (£)
IJsse Dubbeldam (£)
Erik Hemesath (Voordaan)
Koen Merckx (£)
Simon Mobach (£)

[Image:2507330|Tim Oudenaller, de nieuwe coach van Schaerweijde]

SCHC mannen

Nieuw
Daan Arends (eigen jeugd)
Bob Cleophas (Pinoké A1)
Daan Schooleman (Kampong A1)
Floris Steenman (Qui Vive)
Tim Tieleman (Groningen)
Bram Weers (Pinoké)

Weg
Bas Appels (stopt)
Thomas Herwijn (buitenland)
Douwe Lankhout (Were Di)Voordaan mannen

Nieuw
Thomas van Battum (USHC)
Tom Frohn (Qui Vive)
Daan 't Gilde (Nijmegen)
Erik Hemesath (Schaerweijde)
Guido Leliveld (Nijmegen)
Casper Roelofs (Kampong)
Dylan Vermeij (Qui Vive)
Ivo Visser (Kampong A1)

Weg
Justus Cardinaal (Huizen)
Bas van Dedem (Schaerweijde)
Paul Koot (Leiden)
Joachim Lowenthal (HIC)
Stijn Molcenboer (IJsseloever)
Junior Schilte (Gooische)
Wouter Stijl (Voordaan 2)

Majid Ghaddari, laatbloeier op zoek naar club
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Anderhalf jaar maakte hij deel uit van de A-selectie van Spakenburg. Maar die club wilde na dit seizoen niet met hem verder. En nu zit middenvelder Majid Ghaddari (30) zonder club. Het is de zoektocht van een laatbloeier.

HOOGTEPUNT
Het was zo'n mooi verhaal. Majid Ghaddari, die in het verleden voor SO Soest en Hoogland speelde, stapte op zijn 28e over naar Spakenburg en belandde daar in het tweede. Daar deed hij het zo goed dat toenmalig trainer John de Wolf hem bij de A-selectie haalde, en zo debuteerde hij aan het einde van het seizoen 2018-2019 in de tweede divisie.

Het afgelopen seizoen begon Ghaddari bij de A-selectie en startte regelmatig in de basis. Ook na het vertrek van De Wolf en de komst van Eric Meijers bleef hij een vaste waarde. Het hoogtepunt volgde begin dit jaar: Ghaddari speelde in een uitverkochte Johan Cruijff Arena het bekerduel tegen Ajax.

[Image:2457256|Majid Ghaddari duelleert met Ryan Babel in de bekerwedstrijd tegen Ajax]

Hoewel hij vaste waarde was, ging de club niet met hem verder. "Dat was een keuze van de club", zegt Ghaddari. "We kwamen er financieel niet uit en toen hebben zij de onderhandelingen stopgezet."

GVVV
Ghaddari had bij Spakenburg geen KNVB-contract en was dus gebonden aan de overschrijvingsperiode voor amateurvoetballers, die op 15 juni sloot. "Ik had het niet in de gaten", is de middenvelder eerlijk. "Ik wilde clubs benaderen, maar het kwam er niet van."

Even leek de Soester over te stappen naar GVVV. "Dat was nog voor corona. Ik zag het wel zitten, zij probeerden iets te regelen met sponsoren", vertelt Ghaddari. "Maar toen kwam corona en haakten die af. Daarna heb ik niets meer gehoord."

[Quote:Majid Ghaddari|Het niveau waarop ik speel is belangrijker dan de afstand die ik moet rijden]

ZONDAG
Dus moet Ghaddari nu hopen op een zondagclub. "Mijn baas wil heel graag dat ik weer op zaterdag ga werken, dus die toestemming is hoop wel ik te regelen." Maar die club moet ambitieus zijn en op niveau spelen. Want nu hij geproefd heeft van de tweede divisie, wil Ghaddari minimaal in de derde divisie spelen.

"Het niveau waarop ik speel is belangrijker dan de afstand die ik moet rijden", zegt Ghaddari daarover. "In de derde divisie spelen JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam en Unitas uit Gorcum, dat is vanuit Soest goed aan te rijden. Maar ik vind het ook prima om voor een leuke club nog wat langer in de auto te zitten."LEES OOK
Transferoverzicht 2e divisie t/m hoofdklasse
PROVINCIE UTRECHT - De amateurvoetbalcompetities liggen stil, maar de 'transfermarkt' voor amateurs niet. RTV Utrecht houdt de transfers van en naar de hoogst spelende Utrechtse clubs bij, in de tweede divisie, de derde divisie en de hoofdklasse. Van de spelers waar een (£) achter de naam staat, is nog niet bekend waar zij volgend seizoen zullen spelen.GVVV

Nieuw
Jan Evers (AWC)
Melvin van der Haar (eigen jeugd)
Hicham Haouat (Jong NEC)
Joshua Patrick (DVS'33)
Justin Spies (eigen jeugd)
Steven Theunissen (Jong PSV)
Jochem Twisker/trainer (Hercules)
Jan van Wijk (DTS'35 Ede)

[Image:2592053|Steven Theunissen komt van Jong PSV naar GVVV]

Weg
Martin van Eck (Kampong)
Wesley Goeman (£)
Wilco den Hartog (DUNO)
Soufiane Laghmouchi (TEC Tiel)
Nick van der Linden (SDVB)
Jesse van Nieuwkerk (Sparta Nijkerk)
Niek Oosterlee/trainer (£)
Damiano Schet (Sportlust'46)Spakenburg

Nieuw
Menno Heus (FC Lienden)
Nico Kroonenberg (eigen jeugd)
Floris van der Linden (Koninklijke HFC)
Luc Ruizendaal (eigen jeugd)
Frank Schilder (OFC)
Wimilio Vink (TEC)
Robin Zwartjens (Jong ADO Den Haag)

[Image:1571020|Spakenburg-captain Barry Beijer stapt over naar DOVO]

Weg
Barry Beijer (DOVO)
Jordi Deckers (Veensche Boys)
Jan van Diermen (Eemdijk, verhuurd)
Majid Ghaddari (£)
Tom van der Neut (TEC)
Marvin Renfurm (Hoogland)
Kevin Sterling (TEC)
Marlon Versteeg (De Treffers)
Mike Vreekamp (TEC)
Nathaniel Will (Lelystad'67)IJsselmeervogels


Nieuw
Mike van den Ban (Katwijk)
Dylan Chiazor (De Graafschap)
Bjorn van Gorcom (Hercules)
Adil Haian (eigen jeugd)
Timo Kozjak (eigen jeugd)
Joey Lieshout (De Graafschap)
Huib Oversloot (Noordwijk)
Julian Prinsen (eigen jeugd)
Steff van Rooijen (Hercules)
Arwin van Soest (LRC Leerdam)
Berry Smit/trainer (Jong Volendam)
Gerry Vlak (Volendam)

[Image:2355084|IJsselmeervogels lijft Hercules-talent Steff van Rooijen in]

Weg
Ali Akla (DVS'33)
Rick Blokhuis (Eemdijk)
Yannick Cortie (SteDoCo)
Lammert-Geert Heek (Eemdijk)
Gert Kruys/trainer (DHSC)
Wesley Mink (Eemdijk)
Achraf Nejmi (Eemdijk)
Gwaeron Stout (Kozakken Boys)
Quincy Veenhof (DVS'33)DOVO

Nieuw
Barry Beijer (Spakenburg)
Nick de Bondt (HHC Hardenberg)
Shannon Carmelia (FC Lienden)
Gino Dix (SVW)
Bo van Essen (De Treffers)
Félino Helderton (FC Den Bosch)
Maarten van Ginkel (eigen jeugd)
Youri Roseboom (FC Eindhoven)
Niels Willems (DUNO)

[Image:878021|DOVO-aanvoerder Roy Bakkenes vertrekt naar Sparta Nijkerk]

Weg
Roy Bakkenes (Sparta Nijkerk)
Jordi Balk (Sportlust'46)
Pernelly Biya (VVOG)
Jordi ter Borgh (DHSC)
Kesley den Haag (Sportlust'46)
Lars Middelwijk (Ajax ama.)
Kevin Schmidt (£)
Sebastiaan van der Sman (stopt)
Muhamed Vegalic (NSC Nijkerk)
Rick van Walsem (SDVB)Sportlust'46


Nieuw
Romero Antonioli (Argon)
Jordi Balk (DOVO)
Marley Berkvens (DHSC)
Byron Burgering (FC Eindhoven)
Kesley den Haag (DOVO)
Thijs Hessling (eigen jeugd)
Wessel Meiring (Alphense Boys)
Abdel Metalsi (SKF Sered)
Damiano Schet (GVVV)
Mitchell van der Veer (Roda'46)
Daniel van Warven (DVS'33)
Bas van Zoest (Alphense Boys)

[Image:2355179|Sportlust'46 versterkt zich met Damiano Schet (ex-GVVV)]

Evert Brouwers (Zeist)
Deen van Embriqs (£)
Mauro Franken (SDC Putten)
Glenn Geefshuijsen (Maarssen)
Abdelmalek el Hasnaoui (OFC)
Patrick Lopes Martins de Veiga (RVVH)
Terence Manschot (Loosdrecht)
Luke Molkenboer (£)
Youness Ouaali (£)
Sjoerd Vlasman (£)Hercules

Nieuw
Hamza Azouagh (Kampong)
Rogier Benschop (Almere City)
Emanuel Davies (Zuidvogels)
Michiel van Doggenaar (SteDoCo)
Mats Grotenbreg (DUNO)
Nick Hak (TEC Tiel)
Niek Hoogveld (NEC)
René van der Kooy/trainer (SO Soest)
Jorn van Lunteren (Jodan Boys)
Enrico Patrick (DVS'33)
Tannay Uzan (FC Lienden)
Mitchell Zwart (SO Soest)

[Image:2505287|Mitchell Zwart volgt trainer René van der Kooij van SO Soest naar Hercules]

Weg
Colin Broers (Kampong)
Floris Burgers (JOS Watergraafsmeer)
Derek van Duren (lager elftal)
Bjorn van Gorcom (IJsselmeervogels)
Dave Hensbergen (FC Breukelen)
Ralph Hovestad (stopt)
Achraf Lamhamdi (NSC Nijkerk)
Tijani Noslin (DHSC)
Tim Pieters (FC Utrecht)
Steff van Rooijen (IJsselmeervogels)
Jochem Twisker/trainer (GVVV)
Gökhan Yasar (DHSC)
Jeffrey Vlug (stopt)Hoogland

Nieuw
Jefta van den Broek (SDC Putten)
Frank Heus (Sparta Nijkerk)
Harrie Kersten (VVOG)
Cas Mocking (eigen jeugd)
Noah Moghaddasian (B-selectie)
Abou Ouaddou (Loosdrecht)
Marvin Renfurm (Spakenburg)
Amin Said (Loosdrecht)
Roy Versluis/trainer (Loosdrecht)
Bas Wobbes (VVOG)

[Image:1883783|Bas Wobbes keert na een jaar VVOG terug bij Hoogland]

Weg
Surainy Carolus (SDO)
Fouad Dahmani (Loosdrecht)
Dave Dekker (stopt)
Erwin Hermsen (stopt)
Raymond Prins/trainer (sabattical)DHSC

Nieuw
Jordi ter Borgh (DOVO)
Gert Kruys/trainer (IJsselmeervogels)
Soufian Moro (DVS'33)
Tijani Noslin (Hercules)
Nick Turksma (FC Breukelen)
Gökhan Yasar (Hercules)

[Image:2453754|DHSC haalde topscorer Gökhan Yasar weg bij stadgenoot Hercules]

Weg
Marley Berkvens (Sportlust'46)
Thom Buis (Zeist)
Ryan de Jong (FC Hilversum)
Vlatko Lazic (Jodan Boys)
Gennaro Snijders (FC Abcoude)
John Vink/trainer (FC De Bilt)
Mitch van der Vlist (Maarssen)Eemdijk

Nieuw
Rick Blokhuis (IJsselmeervogels)
Jan van Diermen (Spakenburg/gehuurd)
Lammert-Geert Heek (IJsselmeervogels)
Wesley Mink (IJsselmeervogels)
Achraf Nejmi (IJsselmeervogels)
Nigel van Zelst (Roda'46)

[Image:2355128|Achraf Nejmi, volgend seizoen Eemdijk in plaats van IJsselmeervogels]

Weg
Niels Beekhuis (Spakenburg 2)
Wouter Beukers (Sparta Nijkerk)
Renco van Eeken (stopt)
Jan de Graaf (lager elftal)
Klaas de Graaf (stopt)
Thim de Graaf (lager elftal)
Wouter de Graaf (IJsselmeervogels 2)
David van de Groep (Spakenburg 2)
Tim van Halteren (Spakenburg 2)
Rafik el Hamdi (VVOG)
Rick Muijs (Spakenburg 2)
Dominique Wallet (lager elftal)
Jan Vedder (IJsselmeervogels 2)Overige

Tenslotte zijn er ook nog spelers van lager spelende Utrechtse clubs, die naar een club in de 2e of 3e divisie of een hoofdklasser buiten de provincie overstappen.

Dylan Timber van Kampong naar Sparta Nijkerk
Yassine el Hanouti van LRC Leerdam naar VVOG

Feed Fetched by RSS Dog.