RTV Utrecht
'Succescoach' Kalezic wil met Jong FC Utrecht DNA van de club uitdragen
UTRECHT - Jong FC Utrecht-trainer Darije Kalezic geniet van de opmars van zijn ploeg, al vindt hij de titel 'succescoach' nog overdreven. Na zeven speelrondes staan de Utrechtse beloften tweede in de eerste divisie.

[Quote:Darije Kalezic, hoofdtrainer Jong FC Utrecht|We willen de identiteit van de club uitdragen op het veld]

Vrijdag was Jong FC Utrecht met 0-3 te sterk voor Helmond Sport. Hierdoor zijn de Utrechtse beloften geklommen naar de tweede plek van de eerste divisie. In Namen en Rugnummers werd Kalezic na de vierde winst op rij de titel 'succescoach' toegeschoven. "Daarmee overdrijf je wel een beetje. Maar het is wel begrijpelijk dat je zo denkt want het is een unieke prestatie. We zijn pas net begonnen met ons proces. We hebben een hele jonge ploeg en nu zit het mee", aldus Kalezic.

Maar wat is dan het geheim achter het succes£. "De rode draad is dat we de identiteit van de club willen uitdragen op het veld. Het DNA moet zichtbaar zijn in de ploeg, zeker bij Jong. Want ze staan voor de laatste stap."Gewilde speelwijze steeds meer zichtbaar

De laatste weken scoorde Venema veelvuldig voor Jong FC Utrecht, Tegen Helmond Sport maakten Sylian Mokono, Rayan el Azrak en Djevencio van de Kust de Utrechtse treffer, "Het hangt niet alleen maar van Nick Venema af. Dat is ook belangrijk", aldus de oefenmeester."Week in week uit leren spelen steeds beter hoe we willen spelen. Daar leren de jongens ook mee om te gaan en daardoor gaan ook andere spelers scoren."

Met het succes van Jong FC Utrecht spelen de Utrechtse beloften zich ook in de kijker van het eerste elftal. "Ik zou de meeste trotse trainer zijn als René Hake zoveel mogelijk spelers meeneemt van Jong. Dat is mijn doelstelling als coach. Dat is ook het moeilijke van een beloftenelftal. Je hebt minder stabiliteit", aldus Kalezic.

Volgende week vrijdag is De Graafschap de tegenstander van Jong FC Utrecht. Die week erop wacht degradant FC Emmen. "Dat worden geweldige tests", besluit Kalezic.

[Audio:3164817|Darije Kalezic sprak in Namen en Rugnummers over het succes van Jong FC Utrecht]

LEES OOK
Derde divisie B: UNA altijd lastig voor Hercules, Hoogland wacht nog op eerste zege
UTRECHT/HOOGLAND - In de derde divisie B speelt Hercules zondag opnieuw een topper. De Utrechtse nummer 5 van de ranglijst ontvangt nummer 3 UNA. Nummer 15 Hoogland hoopt thuis tegen EVV de eerste zege van het seizoen te boeken.Hercules - UNA, duel tussen de topscorers

UNA heeft twee punten meer dan Hercules, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. De formatie uit Veldhoven boekte tot dusver drie zeges en verloor één keer. Hercules won twee keer en speelde één keer gelijk.

Tegen UNA heeft Hercules geen goede conduitestaat. Van de negen duels die beide ploegen in de topklasse en de derde divisie tegen elkaar speelden, won Hercules er slechts één. In april 2018 werd het 3-0, door treffers van Stokkers, Belarbi en Van Logtestijn. UNA won vier keer.

Hercules - UNA is ook het duel tussen de topscorers van de derde divisie B. Hercules-spits Tyrone Fonville maakte er al zes. Serhat Koç van UNA, die een verleden heeft bij DOVO, staat op vijf.

Bij Hercules ontbreken de geblesseerden Omar el Ghazouani en Mikde Beer. Aanvoerder Niek Hoogveld is zeer twijfelachtig.Hoogland wil nu wel eens winnen

Hoogland moet het tegen EVV doen zonder Jordan Kemp en Stijn Mossink. Coach Roy Versluis kan wel weer beschikken over Tieme Leunissen.

Hoogland haalde uit de eerste vier duels twee punten. De laatste twee wedstrijden werden verloren. De ploeg heeft voor eigen publiek iets recht te zetten na de 0-4 nederlaag bij Westlandia.

Hoogland en EVV speelden twee keer eerder tegen elkaar. EVV won één keer, één keer werd het gelijk.

[Kader:Beide duels zijn zondag vanaf 14.00 uur live te volgen in Namen & Rugnummers, bij Radio M Utrecht.]
Hockeyers Kampong boeken grote overwinning, SCHC gaat met 4-1 onderuit
UTRECHT/BILTHOVEN - Kampong heeft in de hoofdklasse hockey een grote zege geboekt. De Utrechtse mannen wonnen in en tegen Tilburg met 7-0.

Bij rust leidde Kampong al met 4-0. Derck de Vilder was met twee treffers topscorer van Kampong, dat nu koploper is in de hoofdklasse.SCHC

SCHC verraste vorige week met een gelijkspel tegen Amsterdam maar wist tegen Oranje Rood niet te stunten. In Eindhoven was het bij rust al 3-0. Na rust scoorde Cédric Terwel de 3-1, waarna Oranje Rood nog op 4-1 kwam. SCHC is nu tiende.

Zondag speelt Kampong uit tegen Hurley. SCHC ontvangt HGC. Dat laatste duel is live te volgen op Radio M Utrecht in het programma Namen & Rugnummers.

Oud FC Utrecht-directeur voelt zich goed bij NEC: 'Als je je thuis voelt bij een club, gaat die club in je zitten'
UTRECHT - Wilco van Schaik was van 2011 tot 2017 directeur van FC Utrecht. In zijn nieuwjaarstoespraak van 2017 kondigde hij zijn vertrek aan. Een half jaar later werd hij directeur bij NEC, dat net uit de eredivisie gedegradeerd was. Inmiddels is de club uit Nijmegen terug op het hoogste niveau, en is komende woensdag tegenstander van FC Utrecht. Vrijdag was hij te gast bij Een Berg Sport.

De reden voopr Van Schaiks vertrek uit de Galgenwaard was simpel: hij kon niet goed overweg met de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen, Paul Verhoef. "Er kwamen toen een aantal mensen in de RvC die supersuccesvol waren geweest in het bedrijfsleven, en die mensen wilden alles omgooien. Daar zijn keuzes gemaakt, zowel van hun kant als van mijn kant. Ik ben nog een half jaar doorgegaan en ik kijk toch terug op een hele mooie tijd."

[Video:3164200|"Er zijn toen keuzes gemaakt"]

Van Schaik, getogen in Breukelen en jarenlang voetballer bij VV Maarssen en Nijenrodes is een clubman. FC Utrecht was zijn club. Maar inmiddels heeft hij dat gevoel ook bij NEC. "Als je voor een club gaat werken en je voelt je er thuis, gaat die club in je zitten. Dus als ze wat over je club zeggen, dan raakt dat je. Wat ze over mij persoonlijk zeggen, daar ben ik inmiddels wel aan gewend."

[Video:3164204|"Als je je thuis voelt bij een club, gaat die club in je zitten"]

De inwoner van Breukelen weet echter ook dat hij niet bij NEC had gezeten als Frans van Seumeren hem destijds niet naar FC Utrecht had gehaald. "Ik heb daar de kans gekregen om in het voetbal te werken. Ik ben heel moeilijk begonnen. We stonden twaalfde en en er waren veel schulden. Ik heb veel geleerd avn de samenwerking met Frans en ik heb het voetbal leren kennen."

[Video:3164199|"Ik heb veel geleerd bij FC Utrecht"]

LEES OOK
FC Utrecht - RKC: Van Overeem vervanger zieke Timber
UTRECHT - Quinten Timber ontbreekt zaterdag in de selectie van FC Utrecht, voor de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De middenvelder liet vrijdag de training aan zich voorbij gaan. "Ziek", luidde de korte maar krachtige uitleg van trainer René Hake. Afgaande op de vrijdagtraining is Joris van Overeem zijn vervanger.De komende drie wedstrijden veel punten halen

FC Utrecht heeft tegen RKC Waalwijk iets te recht te zetten, na de 1-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen FC Twente. "Totaal onnodig dat je die verliest. Maar met 0-0 had je ook een katerig gevoel gehad, omdat je beter voor de dag wilt komen", zegt Willem Janssen daarover. Ondanks die nederlaag staat FC Utrecht nog altijd derde. "We zijn vier wedstrijden onderweg, dus naar de stand kijken heeft nog niet zoveel nut", aldus de aanvoerder.

[Video:3164075|Willem Janssen: "We beseffen dat we de komende drie wedstrijden veel punten moeten halen"]

Het moet mogelijk zijn dat FC Utrecht na de komende week, waarin het drie keer in actie komt, nog steeds derde staat. De ploeg speelt achtereenvolgens tegen RKC Waalwijk, NEC en PEC Zwolle. "We beseffen dat we de komende wedstrijden veel punten moeten halen", weet Willem Janssen. "Maar negen punten kun je alleen maar halen als je de eerste wedstrijd wint, dus je moet nu alleen maar kijken naar RKC", vult trainer René Hake zijn aanvoerder aan.RKC is geen makkie

En dan moet het beter dan vorige week, vindt de trainer. "Uiteindelijk moeten wij zorgen dat we ons beter laten zien als tegen Twente, dus meer zoals tegen Feyenoord en Sparta", stelt Hake, die hoopt dat zijn spelers het nodige opgestoken hebben van de nederlaag. "Het begint met de dag na de wedstrijd de wedstrijd nabespreken. Waar hebben we het laten liggen, waar hadden we andere keuzes moet maken. Daar kwam uit dat we te snel de lange bal gingen spelen terwijl we wel de vrije mensen hadden."

[Video:3164073|René Hake waarschuwt voor de lengte van RKC]

Niet alleen de volgers, ook René Hake vindt dat FC Utrecht gezien de kwaliteit van de selectie moet winnen van de Waalwijkers. Maar hij waarschuwt ook, want RKC is geen makkie. "RKC is een ploeg die al een paar jaar laat zien dat ze verzorgd voetbal proberen te spelen. Bovendien hebben ze lengte in de ploeg, waardoor ze opportunistisch kunnen spelen maar ook gevaarlijk zijn in dode spelmomenten."De visie van Kruys

Analist Gert Kruys weet hoe RKC aangepakt moet worden. "De sleutel is om via de zijkanten RKC kapot te spelen. En Utrecht heeft Sander van de Streek achter de hand, die altijd goed is voor een paar goals." Maar hij wijst ook op de sterke punten van de Brabanders. "Michiel Kramer is een gevaarlijke spits en ze willen altijd voetballen, opbouwend van achteruit."

[Video:3164206|Gert Kruys: 'Uitkijken voor Kramer']

LEES OOK
Han (53) uit Linschoten doet elke maand een triatlon om gehandicapte kinderen te helpen
WOERDEN - De 53-jarige Han Poppema uit Linschoten doet elke maand een triatlon en dat een jaar lang. Hij zwemt 3,8 kilometer, fietst er vervolgens honderdtachtig en sluit af met het rennen van een marathon van ruim 42 kilometer. Twaalf hele triatlons, in twaalf provincies, in twaalf maanden. De reden£ Een briefje dat hij vond in zijn sportbroek.

[Video:3164147|Han (53) uit Linschoten doet elke maand een triatlon voor het goede doel.]

Han deed twee jaar geleden mee aan een triatlon in Italië. Bij de start moest hij op een briefje schrijven wat zijn ergste nachtmerrie is. 'Not being able to sport', schreef hij op; nooit meer kunnen sporten. Bij de finish moest hij dat briefje in een vuur gooien, waarmee hij symbolisch zou breken met die angst. In alle euforie vergat Han dat waardoor het briefje onopgemerkt mee terug reisde naar Nederland.

Eenmaal thuis aangekomen ontdekte Han dat hij voor een triatlon in Noorwegen, waarvoor hij zich al jaren probeert in te schrijven, weer was uitgeschreven. Balend pakte hij zijn sportkleding uit. Bij het leeghalen van de zakken van zijn sportbroek vond hij het briefje uit Italië in zijn zak. Han: "Toen dacht ik: ik begin mijn eigen extreme triatlon en daar koppel ik een goed doel aan."Sport toegankelijker maken voor mindervalide kinderen

Dat goede doel werd Stichting Het Gehandicapte Kind. Met het opgebrachte geld wil Han zogeheten 'frame runners' kopen. Dat is een soort driewieler zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich dan voortbewegen door te lopen of te rennen.

"Wat ik die kinderen wil geven is de mogelijkheid om te ervaren wat sport is", vertelt Han. Zelf sport hij elke dag, wordt zelfs onrustig als dat een keer niet kan. "Dat is ook de reden dat ik dit doel kies: het lijkt mij verschrikkelijk als je niet kunt sporten. Voor de valide mens is sporten heel toegankelijk, voor mindervaliden niet. In mijn ideale wereld kan iedereen op eigen niveau sporten."'Daar kan geen energiedrankje tegenop'

Er zitten nu acht triatlons op, vanmorgen om 5 uur begon hij met nummer negen. Hij start altijd in Woerden met het zwemonderdeel, fietst vervolgens naar een provincie in Nederland en sluit daar af met een marathon.

Een favoriet onderdeel heeft hij niet. Han: "Als je dat hebt, betekent het dat je de andere twee wat minder vindt. Dan is een triatlon moeilijk vol te houden. Ik heb dus drie favoriete onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen. Die laatste is wel het moeilijkst vol te houden."

Tijdens eerdere triatlons kreeg Han soms wat mentale hulp bij het rennen. Groepen mindervalide kinderen stonden met hun frame runner klaar op de atletiekbaan om een stuk met hem mee te rennen. "Soms gaan ze harder dan ik, dan moet ik mijn best doen ze bij te houden. Maar als je die kinderen ziet genieten: daar kan echt geen energiedrankje tegenop", aldus Han.

[Kader:Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met RPL Woerden.]
Oranje Leeuwinnen spelen gelijk in WK-kwalificatie
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De Nederlandse voetbalsters zijn de kwalificatiereeks voor het WK van 2023 begonnen met een gelijkspel. Tegen Tsjechië kwam Oranje in Groningen niet verder dan 1-1.

Kort na rust kwam Tsjechië op voorsprong dankzij Andrea Staskova. Pas in de 83e minuut kwam Oranje langszij, door een goal van topscorer Vivianne Miedema.

Shanice van de Sanden uit IJsselstein begon in de basis en werd na ruim een uur gewisseld. De Nieuwegeinse keepster Sari van Veenendaal speelde als aanvoerder de hele wedstrijd.

[Tweet:https://twitter.com/oranjevrouwen/status/1438965161121964037]

Het was de eerste wedstrijd van Oranje onder leiding van Mark Parsons. De Engelsman volgde deze zomer de succesvolle Sarina Wiegman op als bondscoach.

De WK-eindronde wordt in 2023 gespeeld in Nieuw-Zeeland en Australië. De volgende wedstrijd in de reeks van Oranje is tegen IJsland, komende dinsdag. Nederland is al geplaatst voor het Europees kampioenschap, dat volgend jaar in Engeland wordt gehouden.LEES OOK
Jong FC Utrecht wint tegen Helmond Sport voor de vierde keer op rij
UTRECHT - Jong FC Utrecht blijft uitstekend presteren in de eerste divisie. Tegen Helmond Sport wonnen de Utrechters voor de vierde keer op rij. In Helmond werd het 0-3 voor de ploeg van Darije Kalezic.

Lees ook: 'Succescoach' Kalezic wil met Jong FC Utrecht DNA van de club uitdragen

Sylian Mokono scoorde vlak voor rust voor het eerste doelpunt. De opgekomen rechtsback schoot diagonaal raak. Vlak na rust vond ook Rayan El Azrak het net. De aanvallende middenvelder nam de bal vanaf een meter of 20 in één keer op zijn slof en zorgde daarmee voor het hoogtepunt van de wedstrijd.

Helmond wist daarna de druk op te voeren, maar de ploeg van trainer Dezarije Kalic hield knap stand. Ook het slotakkoord was daarna voor Jong FC Utrecht. In de 90ste minuut maakte Djevencio van der Kust de 0-3 op aangeven van de ingevallen Gabriël Culhaci.

Door de winst is Jong FC Utrecht de nieuwe nummer twee van de eerste divisie. Volgende week wacht het duel met De Graafschap.LEES OOK
Tweede plaatsen voor Groenewegen en Mackaij
VINKEVEEN - Wielrenner Dylan Groenewegen uit Vinkeveen is vrijdag tweede geworden in het Kampioenschap van Vlaanderen. De Belg Jasper Philipsen won de eendagskoers in Vlaanderen in een massasprint.

Voor Philipsen is het de zesde zege van het seizoen. Hij won eerder de Scheldeprijs, twee etappes in de Ronde van Turkije en twee ritten in de Ronde van Spanje. De 23-jarige Belg bleef in de laatste meters de opkomende Groenewegen nog net voor.

Ook Floortje Mackaij uit Woerden behaalde vrijdag een tweede plaats. Zij werd in de openingsrit van de Trophée des Grimpeuses, een Waalse rittenkoers, geklopt door Lotte Kopecky. Zij maakten deel uit van een kopgroep van vijf. Zaterdag is de slotrit in België.LEES OOK
Pessel & Boonen: 'Zelfs bij Ajax zijn er openbare trainingen, waarom kan dat in Utrecht niet£'
UTRECHT - RTV Utrecht heeft sinds dit voetbalseizoen zijn eigen Waldorf en Statler. FC Utrecht-supporters van het eerste uur Appie Boonen en Paul Pessel geven wekelijks hun ongezouten mening over de club. Deze week passeren de nederlaag tegen Twente, Maher die nog altijd niet heeft bijgetekend en het weren van supporters op de trainingen onder meer de revue.

[Video:3159387|Pessel & Boonen aflevering 4]

LEES OOK
Topdag Huizing op Dutch Open
AMERSFOORT - Daan Huizing heeft de smaak te pakken op het Dutch Open golf. De Amersfoorter haalde overtuigend de cut door op de tweede dag een ronde te lopen van vier onder par. Zijn totaal komt daarmee op -5.

Huizing is door zijn goede optreden op de vrijdag opgeklommen naar de 22e plaats en heeft nog volop uitzicht op de top 10.

Huizing sloeg zes Birdies, één meer dan donderdag. Met slechts twee Bogeys was hij een stuk stabieler dan de eerste dag. Koploper na twee dagen is de Zweed Kristoffer Broberg met -12.LEES OOK
Annan selecteert zes speelsters van SCHC, één van Kampong
BILTHOVEN/UTRECHT - Bondscoach Alyson Annan van de Nederlandse hockeydames heeft in voorbereiding op de FIH Pro League 2021-2022 zes speelsters van SCHC en één van Kampong opgenomen. In de trainingsgroep ontbreken de speelsters die afgelopen zomer goud wonnen tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Annan heeft hen nog even vrij gegeven.

Van SCHC krijgen Kyra Fortuin, Anna de Geus, Alexandra Heerbaart, Yibby Janssen, Renée van Laarhoven en Famke Richardson de kans te laten zien of zij kunnen aansluiten bij de selectie van Oranje. Van Kampong maakt Gabriëlle Mosch deel uit van de trainingsgroep.

Van de Looi selecteert Quinten Timber en Fabian de Keijzer
ABCOUDE/UTRECHT - Jong Oranje-coach Erwin van de Looi heeft de FC Utrecht-spelers Quinten Timber en Fabian de Keijzer opgenomen in de voorlopige selectie voor de EK kwalificatieduels tegen Zwitserland en Wales. Die duels staan voor 8 en 12 oktober op het programma. Jong Oranje speelt eerst uit tegen de Zwitsers, daarna thuis tegen Wales.

De voorlopige selectie bestaat uit 33 spelers: Vincente Besuijen (ADO Den Haag), Calvin Raatsie (Ajax), Jay Gorter (Ajax), Kenneth Taylor (Ajax), Myron Boadu (AS Monaco), Jeremie Frimpong (Bayer 04 Leverkusen), Mitchel Bakker (Bayer 04 Leverkusen), Sydney van Hooijdonk (Bologna FC 1909), Immanuel Pherai (Borussia Dortmund), Kjell Scherpen (Brighton & Hove Albion), Ian Maatsen (Coventry City FC), Wouter Burger (FC Basel), Daniël van Kaam (FC Groningen), Neraysho Kasanwirjo (FC Groningen), Jayden Oosterwolde (FC Twente), Fabian de Keijzer (FC Utrecht), Quinten Timber (FC Utrecht), Micky van de Ven (FC Volendam), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Ramon Hendriks (Feyenoord), Ludovit Reis (Hamburger SV), Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC), Sven Botman (Lille OSC), Daishawn Redan (PEC Zwolle), Sepp van den Berg (Preston North End FC), Fodé Fofana (PSV), Brian Brobbey (RB Leipzig), Bart Verbruggen (RSC Anderlecht), Joshua Zirkzee (RSC Anderlecht), Milan van Ewijk (sc Heerenveen), Kenzo Goudmijn (Sparta Rotterdam), Melayro Bogarde (TSG 1899 Hoffenheim) en Ki-Jana Hoever (Wolverhampton Wanderers FC).

De definitieve selectie van 23 spelers wordt op vrijdag 1 oktober bekendgemaakt.LEES OOK
De Ligt en Jurriën Timber in voorlopige selectie Oranje
ABCOUDE/UTRECHT - Bondscoach Louis van Gaal heeft 28 spelers laten weten dat zij deel uitmaken van de voorselectie voor Oranjes ontmoetingen met Letland en Gibraltar. Net als bij de laatste interlandreeks maken Matthijs de Ligt uit Abcoude en Utrechter Jurriën Timber deel uit van die groep. Nieuw in de groep is Mark Flekken. de Limburgse doelman staat onder de lat bij het Duitse Freiburg.

De volledige voorselectie bestaat uit Nathan Aké (Manchester City), Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Justin Bijlow (Feyenoord), Daley Blind (Ajax), Memphis Depay (Barcelona), Virgil van Dijk (Liverpool), Joël Drommel (PSV), Denzel Dumfries (Inter), Mark Flekken (SC Freiburg), Cody Gakpo (PSV), Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Luuk de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Tim Krul (Norwich City), Noa Lang (Club Brugge), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Devyne Rensch (Ajax), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Guus Til (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) en Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain).

Het Nederlands elftal speelt op vrijdag 8 oktober in Riga tegen Letland. Op 11 oktober is Gibraltar de tegenstander. Dat duel wordt in De Kuip gespeeld.

Louis van Gaal maakt op vrijdag 1 oktober de definitieve selectie bekend.

Zege moet crisis bij Spakenburg voorkomen, ook GVVV snakt naar winst
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - De streekderby tussen Spakenburg en GVVV is altijd al een beladen wedstrijd, maar in de vijfde speelronde van de tweede divisie krijgt het duel een extra lading mee. Beide ploegen staan onderin en wachten nog op de eerste zege van het seizoen. In diezelfde tweede divisie gaat IJsselmeervogels op bezoek bij angstgegner Koninklijke HFC.Crisis dreigt in Blauwe kampen

Bij zowel Spakenburg als GVVV is sprake van een ronduit tegenvallende competitiestart. Spakenburg, dat vooraf liet weten mee te willen doen om de titel, staat met 2 punten uit vier duels 16e. GVVV heeft pas 1 punt en is 18e en laatste in de tweede divisie.

Zaterdag staan de twee ploegen tegenover elkaar op de Westmaat en de vraag is waar de druk het grootst is. Een nieuwe nederlaag zal zeker bij Spakenburg tot onrust leiden. Bij GVVV, waar men doorgaans niet zo snel in paniek is maar waar ze de laatste jaren niet gewend zijn aan degradatievoetbal, zal de stormbal misschien niet direct worden gehesen, maar wel uit de kast worden gehaald.

En dan ook nog de dwarsverbanden. Spakenburg-middenvelder Roy Terschegget is een geboren en getogen GVVV-er. En GVVV-trainer Jochem Twisker haalde zijn grootste succes als trainer van Spakenburg, door in een beslissingswedstrijd -nota bene tégen GVVV- de titel in de topklasse te pakken. GVVV-topscorer Jordy Bitter en verdediger Tom Oostinjen waren ook enkele seizoenen speler van Spakenburg.

Twisker kan tegen Spakenburg beschikken over een compleet fitte selectie. Bij Spakenburg ontbreekt alleen aanvoerder Frank Olijve. Centrumverdediger Koos Werkman, die vorige week uitviel met een hoofdwond, is er wel bij.

Spakenburg en GVVV speelden op het hoogste niveau 69 keer tegen elkaar. Spakenburg won 32 keer, GVVV 21 keer. De laatste drie ontmoetingen eindigden in een zege voor Spakenburg.Koninklijke HFC, angstgegner voor de Vogels

De laatste editie van Koninklijke HFC - IJsselmeervogels eindigde in 4-1. Na de laatste ontmoeting tussen beide ploegen op de Westmaat stond er 1-5 op het scorebord. Koninklijke HFC is de laatste jaren bepaald niet de favoriete tegenstander van IJsselmeervogels.

Zaterdag treffen beide ploegen elkaar in Haarlem. HFC begint dat duel als de nummer 8 van de ranglijst, IJsselmeervogels is elfde. De ploeg van Berry Smit boekte vorige week een moeizame eerste zege van het seizoen: 3-2 tegen ASWH. Koninklijke HFC begon het seizoen met twee overwinningen, maar de laatste twee duels werden verloren.

Bij de Vogels ontbreken Darren Rosheuvel en Danny van den Meiracker. Bij laatstgenoemde zijn deze week foto's van de gekwetste knie gemaakt. Daarop was niets te zien. Volgende week moet een mri-scan uitsluitsel geven.

[Kader:Spakenburg - GVVV begint zaterdag om 15.00 uur, bij Koninklijke HFC - IJsselmeervogels wordt een half uur later afgetrapt.
Beide duels zijn live te volgen in Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht.]
Derde divisie: Sportlust '46 begint pittige week tegen Barendrecht
WOERDEN/VEENENDAAL - Barendrecht thuis, IJsselmeervogels uit -voor de beker- en Excelsior'31 uit. Sportlust'46, koploper in de derde divisie A, wacht een pittige week. Ook DOVO, dat zaterdag het Assense ACV ontvangt, speelt midweeks voor de beker. De Veenendalers mogen dinsdag op bezoek bij GOES.Sportlust'46 - Barendrecht

Het is de vraag wat verrassender is, de koppositie van Sportlust'46, of de laatste plaats van Barendrecht. Dat laatste is in elk geval niet in overeenstemming met wat je op basis van de selectie mag verwachten. Sterker nog, mede door de terugkeer van Joey Jongman -na drie seizoenen Katwijk- hadden veel volgers verwacht dat Barendrecht kanshebber zou zijn om terug te keren naar de tweede divisie.

Vooralsnog staan de rood-witten pas op één punt uit vier duels, waarbij opvalt dat alle vier de doelpunten dit seizoen zijn gescoord door Niels Vorthoren. Het enige punt werd behaald in en tegen Hoek. Van Sparta Nijkerk, Excelsior'31 en staphorst werd verloren.

Sportlust, dat nog nooit een officiële wedstrijd tegen Barendrecht speelde, dankt de koppositie mede aan het feit dat de ploeg een wedstrijd meer speelde dan de concurrentie. De voorsprong op die concurrentie is al wel twee punten.

Trainer Patrick Loenen kan zaterdag niet beschikken over Marley Berkvens, Zakaria Issasrti, Rory van Gulik, Kesly den Haag en Abdel Metalsi. Mitch van der Veer is terug na een blessure.DOVO - ACV

Nummer 10 DOVO ontvangt zaterdag nummer 4 ACV. De Drentse formatie, die de laatste jaren steevast onderin bungelde, is goed aan de competitie begonnen en leed pas vorige week de eerste seizoensnederlaag, terwijl DOVO de eerste zege van de competitie boekte.

Trainer Florian Wolf kan weer beschikken over Colin van Gelderen, die twee weken geleden tegen FC Lisse rood kreeg. De verdediger speelt zaterdag echter in de O23, en is niet bij de selectie voor de wedstrijd tegen ACV.

DOVO en ACV speelden op het hoogste niveau en in de derde divisie achttien keer tegen elkaar. Zestien keer won DOVO, twee keer ACV.

[Kader:Sportlust - Barendrecht en DOVO - ACV beginnen zaterdag beide om 15.00 uur en zijn live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.]
Spakenburg is wangedrag van 'fans' meer dan zat
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het bestuur van voetbalclub Spakenburg heeft een deel van de zichzelf HKS (Harde Kern Spakenburg) noemende fans voor onbepaalde tijd een stadionverbod opgelegd. De reden daarvoor is het wangedrag rond de uitduels tegen Scheveningen en Kozakken Boys, en een wapenvondst na de thuiswedstrijd tegen Katwijk. "Het gros van deze groep is geen lid van onze club, maar zij schaden wel ons imago", schrijft het bestuur van de tweede divisionist op de website. "Wij draaien als vereniging wel op voor de materiële schade."

[Video:3164552|Bekijk hier het interview met SV Spakenburg-voorzitter Klaas Hartog]

"Wij als club zijn het intimiderende en provocerende gedrag van deze lieden, ook richting onze eigen vrijwilligers, meer dan zat", schrijft het bestuur. "Er is zowel in Scheveningen als in Werkendam, bezocht met busvervoer buiten de vereniging om, het nodige vernield. Dankzij de inzet van onze stewards, die van Kozakken Boys en hulp van een aantal eigen supporters, kon een enorme kloppartij voorkomen worden."

Na de thuiswedstrijd tegen Katwijk werd een plastic zak met zelfgemaakte slagwapens gevonden. "Daarmee zou het niet moeilijk zijn geweest iemand voor het leven te verminken", aldus het statement van de club. De club heeft bovendien sterke signalen dat drugsgebruik binnen deze groep eerder regel dan uitzondering is.

Spakenburg gaat de betreffende fans voor zover ze bij de club bekend zijn persoonlijk benaderen. Zo'n twintig supporters hebben nu een stadionverbod. Maar de club sluit niet uit dat die groep groter wordt. Ook zal de club deze informatie en degene om wie het gaat delen met politie, justitie en de overige clubs in de tweede divisie, zodat ook zij passende maatregelen kunnen nemen. De fans kunnen nog wel in beroep tegen het besluit.

[Image:3164144|De zelfgemaakte wapens (l) en een voorbeeld van de vernielingen (r)]

LEES OOK
Redelijke eerste dag Huizing op Dutch Open
AMERSFOORT - Daan Huizing heeft de eerste dag van het Dutch Open Golf toernooi afgesloten op de 53e plaats. De Amersfoorter had één slag minder nodig om de ronde te voltooien dan het baangemiddelde. De 30-jarige Huizing had in totaal 71 slagen nodig.

Huizing noteerde maar liefst vijf Birdies. Dat werd grotendeels teniet gedaan door twee Double Bogeys.

De Ier Niall Kearney gaat na de eerste ronde aan de leiding op de baan van Bernardus Golf in Cromvoirt. Hij kwam tot een score van -7.LEES OOK
Van Veenendaal kan uren luisteren naar nieuwe bondscoach Oranje
NIEUWEGEIN - De nieuwe bondscoach Mark Parsons van de Nederlandse voetbalsters heeft in zijn eerste dagen een "heel goede eerste indruk gemaakt" op Sari van Veenendaal, de aanvoerster van Oranje.

Van Veenendaal (31) geniet van de passievolle manier waarop de 35-jarige Engelsman over voetbal praat.
"Daar kan je toch uren naar luisteren, zo'n stroom aan woorden die allemaal raak zijn", zegt de Nieuwegeinse, die na Parsons aanschuift in een digitaal persgesprek voor een vooruitblik op de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag tegen Tsjechië. De bondscoach heeft vlak daarvoor in vlot Engels uitgebreid uitgelegd hoe zijn eerste dagen in Zeist zijn geweest.

"De energie die hij uitstraalt, de nieuwe mogelijkheden die er voor alle speelsters liggen; dat voelen we allemaal", aldus de keepster. "Hij staat nu hier in deze ruimte, maar hij heeft toch geen idee wat ik allemaal zeg in het Nederlands, dus ik kan best over hem praten. We hebben een trainer die ons heel erg geanalyseerd heeft, die ervaringen uit een andere cultuur met zich meebrengt. Hij dendert ook niet gelijk met grote stappen er doorheen, maar probeert stapsgewijs zijn manier van denken over voetbal toe te voegen aan wat we al hebben."Nieuwe start

Onder leiding van Sarina Wiegman vonden de voetbalsters in de afgelopen jaren de aansluiting met de wereldtop. Ze wonnen in 2017 het EK in eigen land, ze bereikten de finale van het WK 2019 en debuteerden afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Tokio. Het tijdperk-Wiegman eindigde in de kwartfinales van de Spelen tegen de Verenigde Staten. De Haagse stapte daarna over naar Engeland, terwijl de Nederlandse voetbalsters met Parsons juist een Engelse opvolger van Wiegman kregen.

"Een nieuwe start, een nieuwe trainer en nieuwe impulsen. We staan allemaal weer op nul", aldus Van Veenendaal. "Dat voel je aan alles. Op het veld is het deze week weer allemaal net iets scherper. Dat is niet negatief bedoeld ten opzichte van de afgelopen jaren, toen hebben we ook heel hard gewerkt, maar zo werkt het overal als er een nieuwe baas is. Het hoeft ook niet allemaal anders, want we hebben met deze groep al heel veel goede dingen gedaan. Er zal dus niet ineens een transformatie op het veld plaatsvinden. We willen met Mark stap voor stap verder bouwen op wat we al hebben."LEES OOK
Fortissimo-coach Van de Kamp kreeg corona en belandde in het ziekenhuis: 'Liever langere voorbereiding gewild'
HOUTEN/COTHEN - Handbal-coach Ronald van de Kamp is nog maar net uit het ziekenhuis ontslagen en zondag wacht al de eerste eredivisiewedstrijd voor zijn Fortissimo. De 60-jarige coach heeft ondanks alles zin het uitdagende seizoen waarin handhaving het doel is.

[Quote:Ronald van de Kamp, coach Fortissimo|Het liefst had ik nog een langere voorbereiding gehad]

Van de Kamp keerde deze zomer terug bij Fortissimo als coach. De 60-jarige oefenmeester wist de ploeg uit Cothen in 2008 naar Europees handbal te loodsen. Na een periode van drie jaar als coach van de eredivisie-vrouwen besloot hij in 2010 te vertrekken. Nu elf jaar later is hij dus terug in Cothen als opvolger van de vertrokken Willem Jan Ruder.

Maar Van de Kamp had een hele andere voorbereiding dan hij vooraf had gedacht. "Ik ben net uit het ziekenhuis ontslagen. Ik lag er met corona. Dat was een domper", vertelt Van de Kamp aan RTV Utrecht. Hij heeft vijf dagen in het ziekenhuis gelegen waarvan ook een aantal dagen aan de beademing. "Ik ben nu thuis. Het is vallen en opstaan met corona. Dat heb ik wel gemerkt."

[Audio:3163488|Door het coronavirus belandde Ronald van de Kamp in het ziekenhuis]

Door zijn besmetting met het coronavirus ontbrak Van de Kamp bij een groot deel van de voorbereiding van Fortissimo. "In de tweede week van onze voorbereiding ben ik opgenomen. Er zijn wat nieuwe speelsters bijgekomen en dat vergt heel veel tijd om dat in te passen. Het liefst had ik nog een langere voorbereiding gehad. Ook omdat het team bijna tien maanden geen competitie heeft gespeeld."

[Quote:Ronald van de Kamp|We moeten dit seizoen zien als proces]

Ploeg met weinig ervaring in eredivisie

Fortissimo promoveerde in maart 2020 van de eerste divisie naar de eredivisie. Vorig seizoen werd de competitie vanwege het coronavirus al snel stilgelegd. "Er hebben wat speelsters het begin van de competitie vorig jaar meegemaakt, maar dat is nog geen eredivisie-ervaring", zegt Van de Kamp. "We moeten dit seizoen zien als proces."

[Audio:3163485|Ronald van de Kamp over de verbeterpunten van Fortissimo]

Ondanks de korte voorbereiding met de ploeg denkt de coach al wel te weten wat er te verbeteren valt. "Ze moeten veel meer als collectief gaan verdedigen. Het is veel afwachten, dat werkt niet in de top. Je moet het duel aangaan als verdediger. Daar moeten dan de andere verdedigers compact omheen staan. Daar ligt de uitdaging."Uitdaging

De oefenmeester heeft er in ieder geval veel zin. "Het is een grote uitdaging. Ik heb al veel meegemaakt in het handbal. Ik vind het echt leuk. Ik voel mij thuis bij deze dorpsclub. We gaan er een zo goed mogelijk seizoen van maken."

[Audio:3163487|"Ons doel is handhaven"]

"We zullen dit seizoen best een paar keer een zeperd oplopen. We zullen ook weleens, zeker thuis, gek uit de hoek kunnen komen. Zo'n team is dit wel", aldus Van de Kamp. "Wij willen ons handhaven. Het wordt het eerste volledige jaar in de eredivisie met een vrij nieuw team. Dat heeft tijd nodig. Als we ons 'eenvoudig' handhaven dan heeft dit team het heel goed gedaan."

Zondag wacht om 14:00 uur in Cothen het eerste duel van de competitie met DSVD. "Ik denk dat zij gelijkwaardig aan ons zijn. Het is een wedstrijd die twee kanten op kan vallen", verwacht Van de Kamp. "Ik ga ervanuit dat ik er zelf gewoon bij ben."

Het duel tussen Fortissimo en DSVD is zondag live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1FM).

[Audio:3163486|Van de Kamp over het eerste competitieduel met DSVD]

LEES OOK
Poutsma en Steenaart in nationale shorttrackselectie
UTRECHT/WESTBROEK - Selma Poutsma (Utrecht) en Bram Steenaart (Westbroek) zijn beiden opgenomen in de nationale shorttrackselectie. De selectie van Nederland was nog nooit zo groot. Bondscoach Jeroen Otter werkt komend seizoen, in aanloop naar de Olympische Spelen van februari in Beijing met liefst zeventien rijders.

"Ik denk dat dit alleen maar goed is. Ik denk dat ik het nodig heb, het maakt me beter", zei Sjinkie Knegt, die met zijn 32 jaar tot de oudste shorttrackers behoort, woensdag tijdens de teampresentatie in Amsterdam. Alleen Daan Breeuwsma (33 is ouder). Steenaart is met zijn 21 jaar een van de jongeren in de selectie.

De overige negen shorttrackers bij de mannen zijn Jasper Brunsman (22), Friso Emons (22), Kay Huisman (24), Sven Roes (21), Melle van 't Wout (21), Dylan Hoogerwerf (26), Jens van 't Wout (19) en Itzhak de Laat (27).

Bij de vrouwen bestaat het team naast de 22-jarige Poutsma uit vijf shorttrackers: Georgie Dalrymple (20), Yara van Kerkhof (31), Xandra Velzeboer (19), Rianne de Vries (30) en Suzanne Schulting (23).Vaccineren geen item

Vaccineren tegen het coronavirus is bij de Nederlandse shorttrackselectie geen item. Dat zei bondscoach Jeroen Otter tijdens de presentatie.

"Volgens mij is dat allemaal privacy. Maar bij ons is dit geen issue", aldus Otter. "Ik voorzie daarin geen enkel probleem en die we hebben ook helemaal niet gehad."

Bij het langebaanschaatsen was er vorige maand commotie. Schaatsers die gevaccineerd waren, wilden niet samen trainen met rijders die geen prik hadden gehaald. Otter: "Bij ons speelt dat niet."

Suzanne Schulting, regerend olympisch kampioene op de 1000 meter, zei: "Ik vind het niet zo'n nette vraag om te stellen. Ik ben van mening dat iedereen zelf moet weten wat hij met zijn lichaam moet doen. Voor mij is er geen goed of fout. Ik kan wel zeggen dat ik zelf volledig gevaccineerd ben."

De shorttrackploeg werkt de komende maanden toe naar de Olympische Spelen in Beijing, die in februari op het programma staan.LEES OOK
Voorzitter GVVV baalt van ontbreken uitpubliek bij regioderby tegen Spakenburg: 'Erg jammer'
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Voorzitter Barry van de Lagemaat zegt het erg jammer te vinden dat er komende zaterdag bij regioderby tussen Spakenburg en GVVV geen Veenendaalse supporters aanwezig mogen zijn. Dit besluit heeft Spakenburg genomen in verband met de coronaregels.

[Quote:Barry van de Lagemaat|Het liefst kom je met je eigen supporters]

Om alle leden en sponsoren een kans te geven de wedstrijd te bezoeken is er volgens Spakenburg geen ruimte voor uitpubliek. Dus ook niet bij de regioderby tegen GVVV. "Spakenburg heeft aanvullende maatregelen getroffen. Het is erg jammer", aldus Van de Lagemaat.

"Het liefst kom je, conform de huidige maatregelen, met je eigen supporters. En dan rekening houdend met de omstandigheden. Ik vind het niet schandalig maar erg jammer."

GVVV heeft zich wel bij het besluit neergelegd. "We hebben goed overleg gehad met de veiligheidscoördinatoren over en weer. Je moet dan ook de argumenten van elkaar snappen en dat doen wij."

Taferelen zoals eerder dit seizoen bij IJsselmeervogels - Quick Boys verwacht Van de Lagemaat niet. "Wij communiceren duidelijk naar onze supporters dat er geen toegang is. Er gaat als het goed is geen aparte supportersbus naar toe."

Spakenburg - GVVV begint zaterdag om 15:00 uur en is live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1FM).

[Audio:3161357|Voorzitter Barry van de Lagemaat over het ontbreken van uitpubliek bij de regioderby]

LEES OOK
Haller treedt in voetsporen Van Basten
UTRECHT - De wedstrijd tussen Sporting en Ajax (1-5) was al ruim anderhalf uur afgelopen toen Sébastien Haller de kleedkamer voor de bezoekende club in Estádio José Alvalade kwam uitlopen. De spits droeg de wedstrijdbal waarmee hij viermaal had gescoord nog onder een arm. "Wat een ongelooflijke avond", zei de oud-speler van FC Utrecht.

Haller was zo laat omdat alle grote tv-stations die veel voor de rechten van de Champions League betalen iets van hem wilden weten. Zijn ploeggenoten van Ajax waren allang in het hotel. "Maar ik moest ook nog naar de dopingcontrole", vertelde de Fransman die zijn interlands voor Ivoorkust speelt. "Hopelijk kan ik zo nog wat met ze eten. Ik lust wel wat."Net als Van Basten

De 27-jarige Haller beleefde de avond van zijn voetballeven. Vier keer scoren tijdens zijn debuut in de Champions League. Dat deed ook Utrechter Marco van Basten in 1992 voor AC Milan. Met twee doelpunten in zijn eerste negen minuten schreef hij zelfs geschiedenis in de koningsklasse van het clubvoetbal. "Op dit soort wedstrijden wacht je je hele leven. Maar je moet maar afwachten of ze komen."

[Instagram:https://www.instagram.com/p/CT30rTPAUMD/]

Haller opende na 68 seconden de score met zijn hoofd en trof nog geen acht minuten later doel met zijn rechtervoet. De 1-4 en 1-5 maakte hij met links. Als beloning mocht hij de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Hij kreeg ook nog een bokaal voor de 'man van de wedstrijd."

In het stadion zaten alleen de 1200 meegereisde Ajax-fans toen Haller weer het veld opkwam. "De media-afdeling van Ajax vroeg of ik een selfie wilde maken met de bal en die bokaal", verklaarde hij. "Maar ik wilde onze supporters op de achtergrond. Zij hebben ons zo goed gesteund. Je hoorde ze echt de hele wedstrijd."Ook in Amsterdam weten ze nu hoe goed Haller is

Veel fans van Ajax twijfelden het afgelopen half jaar aan de spits die in januari voor 22,5 miljoen euro van West Ham United overkwam, evenals het Amsterdamse journaille. Hij zou te traag zijn en een gebrekkige techniek hebben. "Dat hoort bij een club als Ajax met al die geweldige spitsen uit het verleden. Ik hoop dat de mensen die me steunen nu genoten hebben van me." Coach Erik ten Hag, waarmee Haller ook een verleden deelt bij FC Utrecht weet al lang hoe groot de kwaliteiten van de Fransman zijn. "Dit kunnen alleen topspelers. En dat is Haller. Hij is onverstoorbaar"

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen liet onlangs nog merken het niet in Haller te zien zitten:

[Instagram:https://www.instagram.com/p/CT2qPHGgFan/]

Haller voelt zich goed en is 'on fire'. Hij mag zich nu topscorer van de Eredivisie en Champions League noemen. En vorige week maakte hij ook beide doelpunten voor Ivoorkust in het WK-kwalificatieduel met Kameroen (2-1). "Hier mag ik even van genieten, maar zaterdag spelen we weer tegen SC Cambuur."

En dan te bedenken dat Ajax tijdens de winterstop van het vorige seizoen Haller vergat in te schrijven voor de Europa League. "Natuurlijk was dat zwaar en pijnlijk", weet hij. "Maar dat is gebeurd. Ik ben blij dat ik er nu bij ben. Deze avond had ik nooit willen missen."LEES OOK
Judoka Van 't End ruim een maand na Spelen geopereerd: 'Volgend jaar de mat weer op'
HOUTEN - Judoka Noël van t End beleefde niet de Olympische Spelen waarop hij had gehoopt. Nu ruim een maand na Tokio is de Houtenaar geopereerd aan zijn elleboog en wacht een herstelperiode van een aantal maanden.

Begin dit jaar was Van 't End geblesseerd aan zijn schouder en elleboog. Hij was op tijd hersteld voor de Spelen. In Japan kwam hij niet verder dan de kwartfinale.

Er is gebleken dat zijn elleboogblessure toch nog niet helemaal over was. Dinsdag is de Houtenaar onder het mes gegaan en is er slijmbeurs uit zijn elleboog gehaald. "De komende periode staat in het teken van herstel", laat Van 't End weten aan RTV Utrehct. "Begin volgend jaar sta ik weer op de wedstrijdmat."

[Instagram:https://www.instagram.com/p/CTjmQ5lM0S1/]

LEES OOK
Coach Gielen met Handbal Houten op jacht naar top drie: 'Jaar naar toegeleefd'
HOUTEN/COTHEN - Komende zaterdag gaat de eredivisie handbal van start voor Handbal Houten. Coach Freek Gielen heeft er zin in. Zijn ploeg moet zich hier en daar nog wel verbeteren maar het doel staat vast: in de top drie eindigen.

[Quote:Freek Gielen, coach Handbal Houten|We willen meespelen om de bovenste plekken]

"Hier hebben we een heel jaar naar toegeleefd", blikt Gielen vooruit tegenover RTV Utrecht. De eredivisie handbal werd vorig jaar stilgelegd en niet uitgespeeld. Wél wisten de Houtenaren de alternatieve competitie, die van april tot en met juni werd afgewerkt, te winnen. "Die duels voelden eigenlijk als oefenwedstrijden. Nu gaan we voor het echt beginnen. Dat is mooi."

[Audio:3161349|Freek Gielen is blij dat de eredivisie eindelijk gaat beginnen]

Gielen kan niet precies zeggen hoe zijn ploeg ervoor staat ten opzichte van een jaar geleden. "We hebben ook een redelijk nieuwe ploeg. Het is nog even zien hoe dat loopt. We hebben nog wel wat dingen om aan te werken voordat we echt klaar zijn."Slechte generale, goede première

Het spel van de Houtenaren moet volgens Gielen namelijk nog een stuk beter. "In de voorbereiding hebben we vooral tegen Belgische ploegen gespeeld. We hebben nog niet het beste laten zien. Vorig jaar begonnen we de competitie slecht terwijl we een goede voorbereiding draaiden, hopelijk is dat nu andersom zo", aldus de coach.

[Audio:3161351|Freek Gielen weet waar zijn ploeg zich kan en moet verbeteren]

Volgens de oefenmeester valt er nog veel terrein te winnen wat betreft het inpassen van de nieuwe spelers. "Ze moeten nog echt aan elkaar wennen", analyseert Gielen. "We hebben in de oefenwedstrijden momenten gehad waarbij we de score verder konden uitbreiden. Maar daar zijn het oefenduels voor, dan wissel je door."

"We hebben best een brede bank. Maar de bank is jong dus we vallen nog echt wel even terug als we door wisselen.", zegt Gielen. "Dat moeten we op zien te vangen. Als we dat kunnen dan zijn we een heel eind."Doelstelling

"Het doel is in ieder geval de top drie halen. We weten ook nog niet hoe de andere ploegen er voor staan", zegt Gielen over de doelstelling. "Het is daarom moeilijk om te zeggen, maar we willen meespelen om de bovenste plekken."

[Quote:Freek Gielen|Ik verwacht een zware pot met veel strijd]

Handbal Houten begint de eredivisie zaterdag met een thuisduel met de fanatieke Houtense aanhang in de zaal. "Dat is wel lekker. De jongens zijn nu ook enthousiaster dan vorig jaar zonder publiek. Ze hebben veel meer beleving", vertelt Gielen.

Het duel tegen Tachos begint om 19:00 uur in The Dome in Houten. "Een lastige tegenstander. Zij zijn ook wat gasten kwijt geraakt. Ik ben benieuwd hoe ze ervoor staan. Het is een ploeg zoals wij. Met oudgedienden en jonge jongens. Ik verwacht een zware pot met veel strijd."

[Audio:3161352|De doelstelling van de coach van Handbal Houten is duidelijk]

LEES OOK
Waterpoloërs UZSC weten speelschema in Poule des Doods
UTRECHT - De waterpoloërs van UZSC beginnen de Euro League eind september met een duel tegen de Servische topclub VK Sabac. De duels van de groepsfase worden van 30 september tot en met 3 oktober in zwembad De Krommerijn in Utrecht gespeeld.

Het speelschema voor de vier speeldagen ziet er voor UZSC als volgt uit:
30 september 19:00 uur : UZSC - VK Sabac (Servië)
1 oktober 19:00 uur: UZSC - Vasas Budapest (Hongarije)
2 oktober 19:15 uur: UZSC - EN Tourcoing (Frankrijk)
3 oktober 11:30 uur: UZSC - ASC Duisburg (Duitsland)

De beste twee teams van de poule plaatsen zich voor de tweede ronde van de Euro League, na de Champions League het tweede Europese waterpolotoernooi. Het zal voor UZSC een zware kluif worden met de Servische en Hongaarse club als topfavorieten. Ook de Franse en Duitse teams bestaan uit louter full-profs.LEES OOK
Bol sluit seizoen in Zwitserland af met zege
AMERSFOORT - Atlete Femke Bol heeft ook haar laatste 400 meter van het seizoen gewonnen. De 21-jarige winnares van olympisch brons uit Amersfoort was met 54,01 de snelste bij de atletiekwedstrijd Gala dei Castelli in het Zwitserse Bellinzona.

Bol klopte trainingspartner Lea Sprunger, die na deze race een punt achter haar carriere zette, uit Zwitserland die finishte in 54,43. De derde plek was voor de Oekraïense Viktoriya Tkachuk met een tijd van 54,75.

[Instagram:https://www.instagram.com/p/CT0Iv7DsGmf/]
Softbalsters Quick maken gehakt van Hoofddorp Pioniers
AMERSFOORT - Quick Amersfoort heeft in de hoofdklasse softbal een monsterzege geboekt op Hoofddorp Pioniers. Het inhaalduel werd door de Amersfoortse vrouwen met 16-1 gewonnen.

In de eerste inning kwam Quick negen keer over de thuisplaat, in de tweede inning zeven keer. Zaterdag had Quick al met 3-0 gewonnen van Hoofddorp Pioniers. Het tweede duel van zaterdag werd verplaatst naar dinsdagavond.

In de hoofdklasse softbal staat Quick na 34 wedstrijden op de vijfde plek. Komende zaterdag wacht voor de Amersfoortse softbalsters een tweeluik met nummer zes Onze Gezellen.LEES OOK
Kampong-hockeyer Sander de Wijn twee interlands geschorst
UTRECHT - Sander de Wijn mag de komende twee wedstrijden van het Nederlands hockey-elftal niet meedoen. Daarnaast mag de Oranjeselectie voor de eerstkomende twee interlands niet uit 18 spelers bestaan, maar slechts uit 17.

Die maatregel heeft de internationale hockeybond genomen als reactie op De Wijns verbale uitbarsting tijdens de Olympische Spelen. De Wijn ging na de verloren wedstrijd tegen Australië verhaal halen bij de wedstrijdleiding. "Ik heb 'fuck-off' gezegd", aldus De Wijn op hockey.nl. "Ik begrijp dat dat niet door de beugel kon. Het is beoordeeld als respectloos gedrag."

De Wijn gaat niet beroep tegen de straf. "Ik ben fout geweest en daar hoort een straf bij. Het is mijn eigen stomme schuld en verantwoordelijkheid", zegt de 161-voudig international.LEES OOK
Nieuwegeiner Connor van den Berg, twee dagen na eredivisiedebuut: 'Dit wil je elke week'
NIEUWEGEIN - Connor van den Berg wil eerst even iets rechtzetten als we hem aan de lijn hebben. "Ik lees de laatste dagen steeds dat ik uit IJsselstein kom, maar ik kom uit Nieuwegein", zegt de 20-jarige doelman, die afgelopen zondag zijn eredivisiedebuut maakte voor Willem II.Van Geinoord naar Feyenoord

In Nieuwegein begon Van den Berg ook met voetbal. "Bij Geinoord. Ik herinner me dat ik een keer op goal werd gezet en dat ik er daarna niet meer van weg wilde." De jonge doelman bleek talentvol, want als 8-jarige werd hij al ingelijfd door Feyenoord. Daar speelde hij tot zijn 15e. Toen kreeg hij te horen dat hij weg moest.

[Audio:3160171|"Ik herinner me dat een keer op goal moest en dat ik er niet meer uit wilde"]

"Ik was niet goed genoeg op dat moment", blikt Van den Berg terug. "Je hebt elk jaar een gesprek of je mag blijven en bij mij was dat nee. Destijds was ik daar wel verdrietig om, maar uiteindelijk heeft het wel goed uitgepakt."Naar Willem II, via FC Utrecht

De keeper belandde in de opleiding van FC Utrecht, maar werd ook daar na twee jaar niet goed genoeg bevonden. De volgende stap in zijn loopbaan leidde hem naar Tilburg, naar Willem II, waar hij begon in de O17. "Daar kreeg ik het plezier in voetbal terug. En toen heb ik stappen gemaakt."

Hij werd vaste doelman in de O19 en mocht als tweedejaars A-junior de voorbereiding van het eerste elftal meemaken. "Toen ben ik erbij gehaald." Van den Berg kwam onder de hoede van Harald Wapenaar, voormalig doelman en aanvoerder van FC Utrecht, die bij Willem II keeperstrainer is. "Ik heb een goeie band met Harald, het is een hele fijne keeperstrainer. We kunnen het goed vinden."

[Audio:3160172|"Ik heb een goeie band met Harald"]

Op bijgaande foto zijn de twee te zien, afgelopen zondag, nadat Willem II-doelman Jorn Brondeel uit tegen NEC al na een kwartier rood kreeg en Van den Berg erin moest. "Hij zei dat ik mijn ding moest doen, en dat hij wist dat ik het kon."'Dit wil je elke week'

De woorden van Wapenaar haalden de spanning er niet helemaal af bij Van den Berg. "De zenuwen gieren wel door je lijf. En je weet dat het het heel lang is en dat je met zijn tienen speelt tegen elf. Dus dat je veel te doen zult krijgen."

Van den Berg kreeg inderdaad het nodige te doen, maar kweet zich goed van zijn taak. Mede dankzij hem hielden tien Tilburgers stand in Nijmegen en eindigde de wedstrijd in 0-0. "Ik ben superblij dat ik een paar reddingen heb kunnen verrichten om het team te helpen."

[Audio:3160173|"Ik ben superblij dat ik een paar reddingen heb kunnen verrichten"]

Of Van den Berg zaterdag tegen FC Groningen opnieuw een kans krijgt is nog afwachten. Brondeel is dan geschorst, maar hij is de derde doelman. De eerste en tweede doelman van Willem II, Timon Wellenreuther en Robbin Ruiter, ontbraken zondag door een blessure. Als één van hen fit is, wacht Van den Berg weer de reserverol.

Maar hoe het ook zij, het debuut smaakt naar meer. "Natuurlijk wil je elke week spelen. Als je na afloop voor de King Side mag springen met de fans, dan gaat er zoveel door je lichaam, dan wil je gewoon spelen. En dat ik dat nu heb mogen meemaken, dat is fantastisch."

Door de Lens van Ankie: Diede of Botic£ Diede!
PROVINCIE UTRECHT - Ik heb getwijfeld van wie van de twee ik een foto uit mijn archief zou opdiepen. Allebei blonken ze de namelijk afgelopen week uit in één sport: tennis. Het kan niemand zijn ontgaan, dat onze provincie twee toptennissers rijk is, die over de hele wereld respect hebben afgedwongen met uitzonderlijke prestaties bij het US Open tennistoernooi. Ook ik heb vol bewondering hun wedstrijden gevolgd.

Eerst waren daar de berichten over Botic van de Zandschulp. Dat Botic in staat is om op belangrijke momenten boven zichzelf uit te stijgen, weten we sinds hij zich eerder dit jaar plaatste voor de tweede ronde van Wimbledon. Zelf heb ik hem vlak daarvoor zien spelen bij het ABN AMRO World Tennis Tournament. Speciaal voor hem ging ik naar Rotterdam. Ik was nieuwsgierig naar die tennisser uit Veenendaal die zichzelf, toen nog bijna onopgemerkt door de buitenwereld, een pad aan het banen was tussen al die grote tennisnamen.Tijd voor feest

Nou ben ik geen kenner, dus het spel ontging mij af en toe, maar wat me wel opviel, was de jongensachtige gretigheid die hij uitstraalde. Wat er ook gebeurde, goede ballen, slechte ballen, bij elke nieuwe service stond hij klaar alsof het de opening van de wedstrijd betrof. Elke kans probeert hij te grijpen. Keer op keer. Die blik in die ogen. Prachtig om te zien, mooi om te fotograferen. En nu, zeven wedstrijden achter elkaar wint hij in het land van de ongekende mogelijkheden. Zijn pad eindigt pas bij de kwartfinale. Voorlopig. Want het is natuurlijk niet de vraag of we nog meer van hem gaan horen, maar wanneer.

En toen was daar alsof het nog niet genoeg was ook Diede de Groot. De rolstoeltennister uit Oudewater. Al jaren behoort zij tot absolute top van de tenniswereld. Maar wat ze nu heeft gepresteerd, is ongelooflijk: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, Paralympische Spelen en afgelopen weekend; het US Open. Ze won ze allemaal. Een Golden Grand Slam. Zo knap, daar zijn geen woorden voor. En daarom een foto van Diede. Niet in actie, dat kennen we wel, maar feestelijk uitgedost, gemaakt tijdens het laatste Sportgala.
Het harde werken zit erop. Het genieten mag beginnen. Tijd voor een feestje. Voor allebei!

[Image:2066384]

LEES OOK
Martens en Nagtegaal leiden duels FC Utrecht
UTRECHT - Richard Martens is zaterdagavond de scheidsrechter bij FC Utrecht - RKC Waalwijk. Hij wordt vanaf 21.00 uur in de Galgenwaard geassisteerd door Cristian Dobre en Stefan de Groot. Vierde official is Robin Vereijken. Robin Gansner is de VAR.

Vier dagen later staat NEC - FC Utrecht onder leiding van Marc Nagtegaal. Zijn assistenten zijn Erwin Zeinstra en Freek Vandeursen. Vierde official is Laurens Gerrets, Serdar Gözübüyük is de VAR. NEC - FC Utrecht begint op 22 september om 18.45 uur.

Bij Helmond Sport - Jong FC Utrecht is vrijdagavond Robin Gansner de arbiter. Assistent-scheidsrechters zijn Thomas Krijt en Luc de Koning, vierde official Spaan.

Houtenaar Jeroen Manschot fluit zaterdag het eredivisieduel Willem II - FC Groningen. Van den Kerkhof uit Breukelen heeft woensdag Feyenoord - Heerenveen onder zijn hoede.LEES OOK
Amateurvoetbal: transfercarrousel draait volop
PROVINCIE UTRECHT - De transfercarrousel in het amateurvoetbal draait op volle toeren. De clubs in de tweede en derde divisie en in de hoofdklasse zijn druk bezig om hun selecties voor het seizoen 2021-2022, hopelijk weer een volledig, normaal seizoen, op orde te brengen. In dit overzicht zetten we alle bij ons bekende transfers op een rijtje.

Daar waar er een £ achter een spelersnaam staat, is nog niet bekend naar welke club hij vertrekt.GVVV

Nieuw:
Achraf Nejmi (Eemdijk)
Bilal Tmim (GVVV O19)
Dion van Toorn (Candia'66)
Jaidy van Meegdenburg (GVVV O19)
Jan van Willige (NSC Nijkerk)
Jonathan Richard (HBOK)
Jordi Bitter (Spakenburg)
Kai Huisman (DOVO)
Maikel Epskamp (NEC O19)
Mats Grotenbreg (Hercules)

Weg:
Berry Powel (Roda'46 za.)
Corné Davelaar (Scherpenzeel)
Jan Evers (Ascoli, ITA)
Jeremy de Graaf (VVOG)
Joel van Wijk (DTS'35 Ede)
Joshua van de Berkt (Valleivogels)
Laurens van der Voort (SteDoCo)
Patrick-Prosper Fini (Hereford FC, ENG)
Philip Ties (Jonathan)
Robin Mulder (De Meern)IJsselmeervogels

Nieuw:
Daniel van Son (Koninklijke HFC)
Darren Rosheuvel (geen club)
Dylan De Braal (FC Dordrecht)
Ilias Boudouni (OFC)
Jesse Wielinga (SteDoCo)
Justin Ruizendaal (IJsselmeervogels O19)
Kai Heerings (THOI Lakamitas, CYP)
Khalid Tadmine (Koninklijke HFC)
Miguel Ramdas (IJsselmeervogels O23)
Pieter Langedijk (FK Pardubice, TSJ)
Rydell Poepon (Boluspor TUR)
Stan Beune (IJsselmeervogels O19)
Steven Sánchez Angulo (Katwijk)
Yassine Fektaoui (Jong FC Utrecht)

[Image:2792590|Steven Sänchez Angulo komt van Katwijk naar IJsselmeervogels]

Weg:
Achraf Douiri (FC Volendam)
Ahmed el Azzouti (Katwijk)
Arwin van Soest (Scherpenzeel)
Björn van Gorkom (Hercules)
Frenkie Overmars (DVS'33)
Gerry Vlak (Koninklijke HFC)
Huib Oversloot (ARC)
Joey Lieshout (Wormatia Worms, DUI)
Kevin van Diermen (stopt)
Maikel de Harder (stopt)
Mike van den Ban (Quick Boys)
Robbert Olijfveld (Rijnsburgse Boys)
Sanny Monteiro (Rijnsburgse Boys)
Vincent Muijs (Hercules)Spakenburg

Nieuw:
Boy van de Beek (De Treffers)
Feremory Koumouro (Spakenburg O19)
Jan van Diermen (was verhuurd aan Eemdijk)
Jeffrey van de Groep (Spakenburg 2)
Joël Amakodo (HHC Hardenberg)
Yannick Zeeman (DOVO)
Lowie van Zundert (De Treffers)
Ravellino Junte (HHC Hardenberg)
Robin Eindhoven (Telstar)
Roy Tol (FC Volendam)

Weg:
Diego Snepvangers (ASWH)
Everton Pires Tavares (RVVH)
Jordi Bitter (GVVV)
Robin Eindhoven (Telstar)
Robin Zwartjens (Den Hoorn)
Thomas van den Houten (Kloetinge, vriendenteam)DOVO

Nieuw:
Anil Mercan (Sultanbeyli Belediye Spor, TUR)
Bart Westerlaken (Achilles Veen)
Brian Vogelzang (Jong NEC)
Colin van Gelderen (FC Den Bosch)
Lars Rebergen (NEC)
Lion Kalentjev (NEC)
Lulinho Martins (Ter Leede)
Matthijs van Nispen (PAEEK, CYP)
Mark Westerlaken (Gemert)
Martijn Brussaard (eigen jeugd)
Nick Hak (Hercules)
Oktay Öztürk (TEC)
Pepijn van de Wissel (DOVO O23)
Rivillino Neslo (Emmen)
Sabir Achefay (Quick Boys)
Timo Pluk (De Treffers)

[Image:2838641|Timo Pluk komt naar DOVO]

Weg:
Barry Beijer (TEC)
Bo van Essen (TEC)
Cairan Summers (Stirling Albion, SCH)
Gino Dix (Achilles Veen)
Jasper Waalkens (Halsteren)
Jordi van der Laan (£)
Kai Huisman (GVVV)
Mitchell de Zwart (SteDoCo)
Noah Staal (Cambuur Leeuwarden)
Quincy Arends (Sportlust'46)
Simon van Zeelst (SteDoCo)
Shanon Carmelia (Hercules)
Tom Menting (Batavia'90)
Yannick Zeeman (Spakenburg)Sportlust'46

Nieuw:
Aaron Sieders (Go Ahead Eagles)
Ho-Chun Ko (SC NEC)
Jorn van Lunteren (Hercules)
Mo Bendadi (TEC)
Quincy Arends (DOVO)
Roy Rondeltap (Jodan Boys)

[Image:1606011|Quincy Arends, van DOVO naar Sportlust]

Weg:
Bart van der Voort (Argon)
Byron Burgering (Miedz Legnica, POL)
Jasper Werkhoven (CSW)
Juran Doezeman (De Meern)Hercules

Nieuw:
Björn van Gorkom (IJsselmeervogels)
Dirk Homoet (Hercules O19)
Mike de Beer (CSV Apeldoorn)
Sem van Zwieten (Geinoord)
Shannon Carmelia (DOVO)
Tim Pieters (Jong FC Utrecht)
Valentijn Beck (Hercules O19)
Vincent Muijs (IJsselmeervogels)
Vincent Tel (ARC)

[Image:2715315|Tim Pieters keert terug bij Hercules]

Weg:
Enrico Patrick (stopt)
Hamza Azouagh (Loosdrecht)
Jorn van Lunteren (Sportlust'46)
Mats Grotenbreg (GVVV)
Matthijs Blijham (Sporting'70)
Nick Hak (DOVO)
Wouter Kenemans (lager elftal)Hoogland

Nieuw:
Brian van den Hooff (ASC Nieuwland)
Donny van de Pol (Zuidvogels)
Sohaib Echahbouni (Ter Leede)

Weg:
Abou Ouaddouh (De Meern)
Jefta van den Broek (SDC Putten)
Jelte Boelens (Hoogland 2)
Henk Baum (HVC)
Hossein Mezbanali (APWC)
Kevin Hop (CJVV)
Martijn Schilthuis (stopt)

[Image:2692970|Hoogland raakt Frank Heus kwijt aan Eemdijk]

DHSC

Nieuw:
-

Weg:
Jesse Oliekan (FC De Bilt)
Mike van Oostrom (Montfoort SV'19)
Tijani Noslin (TOP Oss)
Tim van den Berg (DVS'33)Eemdijk

Nieuw:
Abderrahim Loukili (clubloos)
Bie Meester (B-selectie)
Frank Heus (Hoogland)
Mark de Graaf (Shawnee State University)
Nick de Jong (Spakenburg 2)
Tim Koelewijn (Spakenburg 2)

Weg:
Achraf Nejmi (GVVV)
Bas Buimer (stopt)
Jaap de Graaf (stopt)
Jan van Diermen (Spakenburg)
Klaas Bout (Veensche Boys)
Lammert Heek (stopt)

Feed Fetched by RSS Dog.