Pressemeldinger og nyheter
Nå kan du erklære farskapet digitalt
Med elektronisk farskapsmelding på plass har de mest brukte tjenestene som nybakte foreldre må sende inn til NAV og Skatteetaten blitt heldigitale.
31. oktober er første forfall i utsettelsesordningen
Fra og med 30. juni var det ikke lenger mulig å søke om utsettelse av skatter, avgifter og en del andre krav etter den midlertidige betalingsutsettelsesordningen. Det utsatte beløpet kan betales over 12 avdrag.
Skatteetaten inngår samarbeidsavtale med Fair Play Bygg
Samarbeidsavtalen mellom Skatteetaten og Fair Play Bygg skal bidra til å styrke forebyggingen og bekjempelsen av arbeidslivskriminalitet.
Økende risiko for økonomisk kriminalitet 
En ny trusselvurdering fra Skatteetaten peker på en økende risiko for arbeidslivskriminalitet, digitalisering som gir kriminelle større handlingsrom og tilretteleggere som kan ha fått styrket sin posisjon i samfunnet.
Søk om lønnsstøtte frå 1. september
Søknadsportalen for lønnsstøtte opnar igjen onsdag 1. september. Arbeidsgivarar kan søkje om lønnsstøtte for perioden 15. mars til 30. juni 2021. Søknadsfristen for denne støtteperioden er 30. september i år.
Kompensasjonsordningen: Frist for å sende inn bekreftelse er 31. august
31. august er fristen for å sende inn bekreftelser på søknader for foretak som fikk utbetalt støtte for perioden mars-august 2020 i kompensasjonsordningen for næringslivet. Foretak som ikke leverer bekreftelse innen fristen vil motta krav om tilbakebetaling.
Valgmanntallet til sametingsvalget vil bli rettet: – Vi jobber tett sammen med Skatteetaten og Valgdirektoratet for å rydde opp, sier Sametingsdirektør Inger Marit Eira- Åhrèn
Sametingets administrasjon har etter en rutinekontroll oppdaget at valgmanntallet til høstens sametingsvalg ikke er fullstendig. Sametinget, Valgdirektoratet og Skatteetaten har hatt et avklaringsmøte i dag og jobber nå tett sammen for å rydde opp slik at det ikke får konsekvenser for valget.
Arendalsuka: Skatteetaten setter søkelyset på økonomisk kriminalitet
Kampen mot økonomisk kriminalitet. Multinasjonale selskaper og skatt i Norge. Fremveksten av gig-økonomien. Det står på Skatteetatens program for Arendalsuka.
Flere planlegger å gifte seg i år: Dette må dere huske på før de sier ja
Samfunnet åpner endelig gradvis opp igjen – og mange planlegger å gi sin utkårede et rungende ja i løpet av året. Her er hva du må huske på før den store dagen.
Siste skatteoppgjør før sommeren er klart – neste mulighet er 12. august
De fleste lønnstakere og pensjonister har nå fått skatteoppgjøret sitt. Det kan være flere årsaker til at du ikke har fått ditt.
Leier du ut bolig eller hytte£ Sjekk skattereglene!
I år oppgir de fleste at de skal ha sommerferie i eget land og det betyr at mange ser muligheten for ekstra inntekter ved å leie ut huset sitt eller hytta. For å unngå feil er det alltid viktig å gjøre seg kjent med skattereglene, og i noen tilfeller kan du også bli ansett for å være næringsdrivende.
Skatteetaten anbefaler å skjerpe inn reglene for skatteamnesti
Skatteetaten foreslår innstramminger i ordningen om frivillig retting (skatteamnesti).
A-krimsenteret i Oslo: Slik jukser de kriminelle i bygg- og anleggsbransjen
En ny rapport fra A-krimsenteret i Oslo viser hvordan 29 aktører innen bygg- og anleggsbransjen i Oslo og omegn utnytter utenlandske arbeidstakere og begår andre former for arbeidslivskriminalitet.
Midlertidig ordning om betalingsutsettelse opphører 30. juni 2021
Fra og med 30. juni er det det ikke lenger mulig å søke om utsettelse av skatter, avgifter og en del andre krav etter den midlertidige ordningen som ble opprettet i forbindelse med Covid-19. Det er imidlertid fortsatt mulig å søke om betalingsutsettelse på ordinære vilkår.
Skatteetaten overtar tilsynet med obligatorisk tjenestepensjon
Mange arbeidstakere får ikke den pensjonssparingen de har krav på. Nå skal pensjonsselskaper hente lønnsopplysninger direkte fra Skatteetaten og bruke det som grunnlag for pensjonssparingen, og fra 1. juni overtar Skatteetaten også ansvaret med å føre tilsyn med om det spares obligatorisk tjenestepensjon (OTP).
3 av 10 har ikke levert skattemeldingen for næringsdrivende: De må levere eller søke om utsettelse i dag for å unngå tvangsmulkt
Fristen for å levere skattemeldingen eller å søke om utsettelse er mandag 31. mai. I år kan du forlenge leveringsfristen til 20. august.
Fristen for å levere skattemeldingen eller å søke om utsettelse er mandag 31. mai. I år kan du forlenge leveringsfristen til 20. august
Fristen for å levere skattemeldingen eller å søke om utsettelse er mandag 31. mai. I år kan du forlenge leveringsfristen til 20. august.
Nye e-postsvindler: – Vi sender ikke lenker
Svindlere prøver igjen å lure nordmenn ved å utgi seg for å være Skatteetaten. Hvert år rundt tiden for skattemeldingen kommer det nye varianter av falske e-poster. Nytt i år er at svindlerne hevder at det handler om ubetalt eiendomsskatt.
Ny juridisk direktør i Skatteetaten
Harald Johannessen blir ny juridisk direktør i Skatteetaten. Han blir ansvarlig for all regelverksutvikling og rettsanvendelse i etaten, som har rundt 7500 ansatte.
Aksjeeiere fikk tettere oppfølging og unngikk feil for milliarder
– Det har blitt enda enklere for aksjonærer å gjøre det riktig, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark. Mer og hyppigere informasjon fra Skatteetaten til aksjonærene har ført til korrekt rapportering av flere milliarder mer til beskatning.
Slik vet du om du er registrert som bosatt i Folkeregisteret eller ikke
– Hvis du har et d-nummer er du ikke registrert som bosatt i Folkeregisteret, selv om du er registrert med en adresse i Norge, sier avdelingsdirektør i Folkeregisteret, Elin Imsland. 
Unngå feil i skattemeldingen: Her er årets viktigste sjekkliste for deg med aksjer
2020 ble året rekordmange tok steget ut i aksjemarkedet. Enten du er ny aksjeeier eller har vært det lenge, her får du tipsene til hva du bør sjekke i årets aksjeoppgave og skattemelding.
Søk om lønnsstøtte fra 3. mai
Søknadsportalen for lønnsstøtte åpner mandag 3. mai. Arbeidsgivere kan søke om lønnsstøtte for perioden 15. mars og ut juni 2021. Søkefristen er 30. september.
Husk skattemeldingen: Dagen før leveringsfristen har 600.000 ennå ikke åpnet den
Fredag 30. april er det frist for innlevering av skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister. Selv om over en million personer allerede har fått penger igjen på skatten, er det mange som ikke engang har åpnet skattemeldingen sin. – Husk at du selv er ansvarlig for at opplysningene er riktige, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
Dette må alle som eier bolig sjekke i skattemeldingen
Eier du bolig, fritidseiendom eller tomt£ Da må du sjekke at opplysninger i skattemeldingen er riktig. Endringer gjør du selv og leveringsfristen er 30. april.
Kryptovaluta for milliarder av kroner rapporteres i skattemeldingen
I disse dager rapporterer flere tusen personer at de eier eller har solgt kryptovaluta i 2020. Det er også over tusen som har korrigert skattemeldinger for tidligere år slik at de nå betaler riktig skatt.
Næringsdrivende kan søke om forlenget leveringsfrist for skattemeldingen
Søker du utsettelse av fristen for å levere skattemeldingen for næringsdrivende for 2020, blir leveringsfristen i år automatisk forlenget fra 31. mai til 20. august 2021. Du søker om utsettelse på vanlig måte.
Nå er skattemeldingen sendt til alle – 3 av 4 ligger an til å få penger igjen
Skattemeldingen er nå sendt ut til fem millioner personer. – Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler, slik at du betaler riktig skatt, oppfordrer skattedirektør Nina Schanke Funnemark. 
Fylkes- og kommunestatistikk om foreløpig skatteberegning for inntektsåret 2020
Her kan du se foreløpig skatteberegning for alle landets fylker og kommuner.
Unngå skattefeil når du leier ut
Skatteetaten får flere opplysninger om hvor mye du tjener på å leie ut hytta eller bolig. Du må selv skrive inntektene i skattemeldingen.
Fakta og nyanser om frivillig retting
Dagens Næringsliv belyser viktige problemstillinger knyttet til frivillig retting. Men det er behov for å gi et mer nyansert og faktabasert bilde av ordningen.
Venter du på skattemeldingen i postkassen£ Sjekk på nett!
640 000 personer mottar årets skattemelding på papir og mange venter i disse dager spent på å få den i postkassen. Skatteetaten starter utsending 7. april, men de fleste kan allerede sjekke skattemeldingen, digitalt.
Gir utenlandske arbeidstakere d-nummer på grensen
Skatteetaten oppretter "skattekontor" på grenseoverganger for å tildele d-nummer til utenlandske arbeidstakere når de testes for covid-19 ved ankomst til Norge. Løsningen er midlertidig og skal hjelpe helsesektoren i smittesporingsarbeidet.
Nesten halvparten vet ikke at inntekt og formue i utlandet skal føres i skattemeldingen
I disse dager mottar alle skattemeldingen for 2020, men bare halvparten sier de vet hva de skal gjøre om de har økonomiske forhold i utlandet.
A-kriminnsatsen i annerledesåret
Det tverretatlige samarbeidet mellom Arbeidstilsynet, NAV, politiet og Skatteetaten er sentralt for å forebygge og bekjempe arbeidslivskriminalitet (a-krim). Innsatsen mot sentrale trusselaktører og arbeidet med utenlandske arbeidstakeres rettigheter og plikter gir resultater. Utviklingen av prosesser knyttet til kunnskaps- og informasjonsinnhenting går fremover.
Dette er kravene som må oppfylles for å bli registrert som bosatt i Folkeregisteret
Med dagens innreiseregelverk er hovedregelen at utenlandske statsborgere må være registrert som bosatt i Folkeregisteret for å få lov til å komme inn i landet. Her er kravene som må oppfylles for å bli registrert som bosatt.
Fra i dag blir skattemeldingen sendt ut på forskjellige dager – du får beskjed når din er tilgjengelig
Fra 16. mars til 7. april blir skattemeldingen sendt ut til 5 millioner lønnsmottakere, pensjonister og personlig næringsdrivende. – Skattemeldingen din er ikke tilgjengelig før du får en e-post fra Skatteetaten. Det er ingen grunn til å logge seg inn før du får beskjed fra oss, forteller skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
Lønnsstøtte til bedrifter fra 15. mars
Den nye lønnsstøtteordningen trer i kraft 15. mars og vil gjelde ut juni 2021. Søknadsportalen vil åpne 3. mai.
Nyttig informasjon om skattemeldingen 2020
Skattemeldingen for 2020 blir tilgjengelig på forskjellige dager mellom 16. mars og 7. april. Du får beskjed når skattemeldingen din er tilgjengelig. De fleste mottar et e-postvarsel. De som ikke har registrert elektroniske kontaktopplysninger hos Skatteetaten er ikke elektroniske brukere og mottar skattemeldingen på papir. 
Sørlendingar meldte ifrå om 78 millionar i skjulte verdiar
I 2020 tok totalt 212 personar kontakt med Skatteetaten for å rapportere inn uoppførte inntekter og formuar gjennom ordninga frivillig retting.
Ny undersøkelse: Over 100 000 nordmenn har opplevd ID-tyveri de siste to årene
Selv om stadig flere nordmenn benytter seg av sikrere løsninger for å identifisere seg, sier fremdeles over 100 000 nordmenn at de har vært utsatt for ID-tyveri i løpet av de to siste årene.
Personer fra Viken meldte fra om 3,5 milliarder i skjulte verdier
I 2020 tok totalt 212 personer kontakt med Skatteetaten for å rapportere inn uoppførte inntekter og formuer gjennom ordningen frivillig retting.
Rogalendingar meldte ifrå om 81 millionar i skjulte verdiar
I 2020 tok totalt 212 personar kontakt med Skatteetaten for å rapportere inn uoppførte inntekter og formuar gjennom ordninga frivillig retting.
Vestlendingar meldte ifrå om 79 millionar i skjulte verdiar
I 2020 tok totalt 212 personar kontakt med Skatteetaten for å rapportere inn uoppførte inntekter og formuar gjennom ordninga frivillig retting.
Nordlendingar meldte ifrå om fem millionar i skjulte verdiar
I 2020 tok totalt 212 personar kontakt med Skatteetaten for å rapportere inn uoppførte inntekter og formuar gjennom ordninga frivillig retting.
Trønderar meldte ifrå om 54 millionar i skjulte verdiar
I 2020 tok totalt 212 personar kontakt med Skatteetaten for å rapportere inn uoppførte inntekter og formuar gjennom ordninga frivillig retting.
Personer fra Oslo meldte fra om 370 millioner i skjulte verdier
I 2020 tok totalt 212 personer kontakt med Skatteetaten for å rapportere inn uoppførte inntekter og formuer gjennom ordningen frivillig retting.
Meldte ifrå om 25 millionar i skjulte verdiar
I 2020 tok totalt 212 personar kontakt med Skatteetaten for å rapportere inn uoppførte inntekter og formuar gjennom ordninga frivillig retting.
Personar frå Møre og Romsdal meldte ifrå om 60 millionar i skjulte verdiar
I 2020 tok totalt 212 personar kontakt med Skatteetaten for å rapportere inn uoppførte inntekter og formuar gjennom ordninga frivillig retting.
Personar frå Vestfold og Telemark meldte ifrå om 79 millionar i skjulte verdiar
I 2020 tok totalt 212 personar kontakt med Skatteetaten for å rapportere inn uoppførte inntekter og formuar gjennom ordninga frivillig retting.
Feed Fetched by RSS Dog.