Sintrale Komisje Skûtsjesilen
Persbericht | Harmen Brouwer nieuwe schipper Langweer
Persbericht | Langweer, 6 oktober 2019
Grote belangstelling voor Jeugdzeilen 2019
Onder prachtige omstandigheden vond op vrijdag 20 en zaterdag 21 september voor de achtste keer het Jeugdzeilen plaats. Een fantastisch evenement georganiseerd door de Commissie van Schippers en Bemanningen, Stichting Foar de Neiteam en de SKS en IFKS.  Jeugd tussen de 8 en 18 jaar wordt enthousiast gemaakt voor het zeilen met platbodems, zodat zij in de toekomst échte 'skûtsjesilers' kunnen worden. 
Persbericht | Vertrek schipper Langweer
Persbericht | Langweer, 16 september 2019
Grouster skûtsje wint Amateursilen 2019
Op zaterdag 14 september jl. stond voor de SKS skûtsjes het jaarlijkse Amateursilen op het programma. De dag waarop niet de vaste SKS schippers plaatsnemen aan het helmhout van hun skûtsjes, maar zogenaamde ‘gelegenheidsschippers’. De wedstrijdorganisatie was in handen van de commissie VSB. Dertien skûtsjes verschenen aan de start en op de Snitser Mar werden onder zomerse omstandigheden twee wedstrijden gezeild.
Kapitein Malik Azmani wint met skûtsje Earnewâld de Friso Cup 2019
Vrijdag 6 september is door genodigden van de provincie Fryslân gestreden om de Friso Cup. De zeilwedstrijd is op een achttal skûtsjes van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) gezeild in het kader van de relatie tussen Europa en Fryslân. Aanwezig waren Nederlandse leden van het Europees parlement, Friese Kamerleden en lokale bestuurders, circa 70 in getal.
Wedstrijddata SKS kampioenschap 2020
Het SKS kampioenschap 2020 zal worden gehouden van zaterdag 18 juli t/m vrijdag 31 juli.
Slotavond SKS kampioenschap 2019
 
Grouster skûtsje wint derde SKS titel op rij
Vooraf werden diverse scenario’s losgelaten op de uitkomst van dit SKS kampioenschap. Grou, Heerenveen en Lemmer stonden zo dicht bij elkaar in het klassement dat nog van alles mogelijk was. De wedstrijd zelf zou het juiste antwoord geven. Met spanning werd uitgekeken naar de start, want die zou net als tijdens eerdere wedstrijden cruciaal kunnen uitpakken. Daar werd vaak meteen al de eerste slag geslagen. Douwe Azn. Visser (Grou) bleef in de buurt bij Heerenveen en Lemmer en behaalde zo zijn derde titel op rij. “Het was niet de wedstrijd waarmee we willen finishen, maar het was voor ons spannend genoeg."
Uitspraak Zeilraad inzake hoger beroepen Huizum en Drachten
Uitspraak Zeilraad inzake Hoger Beroep Huizum tegen Langweer. Huizum moest na een valse start alle skûtsjes voorrang geven en Langweer is gehinderd. Hoger Beroep is verworpen. Uitspraak jury is terecht bevonden.
Douwe Azn. Visser (Grou) pakt dubbelslag bij Lemmer
De pier, het strand en de dijk bij Lemmer zaten bomvol toeschouwers. Door de stand in het klassement is de spanning inmiddels zo gestegen dat iedereen nieuwsgierig is naar de ontknoping van dit SKS kampioenschap. Opnieuw dankzij een daverende start wisten de Grousters als eerste te finishen. Na de winst van gisteren een dubbelslag in de Lemster baai. Deze derde dagwinst brengt de Grousters tevens aan de leiding in het klassement. Douwe Azn. Visser: “We hebben twee keer grandioos gezeild. Alles klopte, genieten!”
Feed Fetched by RSS Dog.