Sintrale Komisje Skûtsjesilen
75 jaar SKS komt in beeld!
Jan Slagter, directeur Omroep MAX, liet in het SKS Skûtsje Journaal '20 al weten dat ondanks dat de SKS-wedstrijdenreeks dit jaar niet doorgaat, er toch aandacht zal worden besteed aan het 75-jarig bestaan van de SKS.
Jeugdsilen gaat helaas niet door
Het Jeugdsilen, dat 25 en 26 september a.s. op het programma stond, gaat dit jaar helaas niet door. De organisatie ondervindt te veel onzekerheden om dit evenement op een verantwoorde wijze voor te bereiden en te organiseren. Niet alle benodigde schepen zijn voorhanden en in afgeslankte vorm zouden veel kinderen teleurgesteld worden.
SKS bijgeschreven in Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland
Vandaag werd bekend dat het SKS kampioenschap skûtsjesilen is bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Op deze lijst staan inmiddels meer dan 160 vormen van immaterieel erfgoed, waaronder ambachten, feesten en sociale praktijken. Met de bijschrijving in de Inventaris laten de gemeenschappen zien, dat ze bezig zijn met de borging van hun immaterieel erfgoed en werken ze aan de zichtbaarheid ervan.
SKS richt zich op jubileumweekend 11, 12 en 13 september a.s.
De aangekondigde versoepelingen van de maatregelen rondom COVID-19 waren reden om te onderzoeken of het mogelijk zou zijn toch een SKS kampioenschap te organiseren . 
SKS-vaarroute
Al driekwart eeuw trekken de SKS-schippers met hun bemanningen van wedstrijdwater naar wedstrijdwater. Het jubileumjaar is vanwege de coronacrisis weliswaar zonder SKS-kampioenschap, maar de mooie vaarroute door het Friese landschap die de SKS-vloot jaarlijks volgt is meer dan een waterpad. Nu de SKS skûtsjes voorlopig nog geen wedstrijden mogen zeilen, is het een mooi moment om juist nu deze vaarroute optimaal te beleven. Op de kaart zijn de plaatsen, waar regulier de SKS haar wedstrijden zeilt, met elkaar verbonden als vaarroute voor een SKS-beleving op én rond het water. Ervaar de nostalgie van de SKS-kampioenschapstour en maak kennis met de SKS-dorpen, steden en streken met hun eigen charme én gastvrijheid.
Strijd om SKS jubileumbokaal op 12 en 13 september, tijdens SKS jubileumweekend
Voor het eerst in het 75-jarig bestaan van de SKS geen strijd om het Sulveren Skûtsje en dat is een bittere pil voor ons allen; vooral omdat dit gebeurt in ons jubileumjaar.
Jubileumexpositie 'Eén grote familie, 75 jaar SKS skûtsjesilen' geopend
Op donderdag 4 juni 2020 is in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek de jubileumexpositie ‘Eén grote familie, 75 jaar SKS skûtsjesilen’ geopend. Vanwege de corona-maatregelen kon dit helaas niet zo groots en feestelijk als normaal gesproken het geval zou zijn geweest. Commissaris van de Koning, Arno Brok, verrichtte de openingshandeling in aanwezigheid van een zeer beperkt aantal mensen, waaronder burgemeester Jannewietske de Vries (gemeente Súdwest-Fryslân) en SKS schippers.
Expositie 'Eén grote familie, 75 jaar SKS skûtsjesilen' toont unieke foto’s van achter de schermen
Persbericht
Sintrale Kommisje Skûtsjesilen gaat voor de kansen die er wel zijn
“Wy steane op foar Fryslân en ús minsken“
Consequenties coronamaatregelen voor verfijning zeilformule
De SKS vaart in 2020 met de Formule 2016 (zelfde als afgelopen jaar). De eventuele verfijningsslag, de Formule 2020, is nog niet aan de orde omdat een aantal noodzakelijke bijeenkomsten, die in dit kader op de agenda stonden, vanwege de coronacrisis moesten worden afgezegd.
Feed Fetched by RSS Dog.