Sintrale Komisje Skûtsjesilen
Koning Willem-Alexander ontvangt eerste exemplaar jubileumboek SKS
Het eerste exemplaar van het SKS-jubileumboek is in De Veenhoop onder aanwezigheid van vele schippers en het SKS-bestuur overhandigd aan koning Willem-Alexander. De koning kreeg het boek uit handen van SKS-voorzitter René Nagelhout. Het unieke boek, dat de SKS-historie op een zeer beeldende manier uiteenzet, is gemaakt in kader van het 75-jarige jubileum van de SKS.
Koninklijk Paar bezoekt SKS-skûtsjes bij De Veenhoop
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten donderdag 17 september jl.  een streekbezoek aan Zuidoost-Fryslân. Het bezoek stond in het teken van de toekomst van de provincie Fryslân, met de nadruk op duurzaamheid, de landbouwsector en de Fryske taal en cultuur. Het Koninklijk Paar bezocht de gemeenten Opsterland, Smallingerland en Ooststellingwerf. 
SKS-erelid Zweitse van der Wal overleden
Afgelopen vrijdag, 11 september, overleed op 86-jarige leeftijd Zweitse van der Wal. Maar liefst 40 jaar was hij actief betrokken bij het reilen en zeilen binnen de SKS, en ook daarna bleef hij alle ontwikkelingen volgen. 
Drie winnaars SKS-jubileumboek bekend
Van 18 tot en met 31 juli jl. vroegen we u via onze socialmediakanalen – Facebook, Twitter en Instagram – om tijdens de SKS-vaarroute een foto vanuit een van de SKS-wedstrijdlocaties te delen met #SKS75. 
SKS-jubileumwedstrijd verplaatst naar 2021
Het bestuur van de SKS heeft besloten de jubileumwedstrijden en receptie, zoals die gepland stonden in het weekend van 12 en 13 september, te verplaatsen naar 2021.
Ate Dijkstra overleden
Met het overlijden van Ate Dijkstra (88 jaar), op 10 augustus jl., verliest de SKS en in het bijzonder de Stichting Vriendenclub Huzumer Skûtsje een trouwe skûtsjefan, boeiende verhalenverteller én betrokken vrijwilliger.
75-jarige SKS heeft met ‘Oan it Roer’ een uniek jubileumlied
Vandaag, 22 juli 2020, op de dag dat het exact 75 jaar geleden is dat de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen is opgericht, wordt de song ‘Oan it roer’ van Jan Tekstra officieel vrijgegeven. ‘Oan it roer’ is een schitterende, Friestalige, ontroerende ballade van de hand van Jan Tekstra, waarin de 75-jarige geschiedenis van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen subtiel wordt verwoord. Door middel van een klein jongetje dat zijn vader bijna smekend vraagt het roer in handen te mogen nemen. De prachtige meezinger past in de lijn van veel fraaie skûtsje-evergreens maar onderscheidt zich door een nieuwe invalshoek. De invalshoek van een kind. Het is een song die je, als je hem eenmaal hebt gehoord, niet meer loslaat. Een perfect lijflied voor de zeilers van de SKS en iedereen die het skûtsjesilen een warm hart toedraagt.
75 jaar SKS | 22 juli 1945 - 22 juli 2020
Vandaag is het precies 75 jaar geleden dat de huidige Sintrale Kommisje Skûtsjesilen is opgericht. 
SKS-vaarroute verkrijgbaar bij jachthavens en VVV-kantoren
Ondanks dat het officiële SKS kampioenschap dit jaar helaas niet doorgaat, zal het 75-jarig jubileum niet ongemerkt voorbijgaan. Er zijn diverse activiteiten gepland die binnen de geldende regels van het RIVM wel kunnen én er is een mooie vaarroute gemaakt. 
75 jaar SKS komt in beeld!
Jan Slagter, directeur Omroep MAX, liet in het SKS Skûtsje Journaal '20 al weten dat ondanks dat de SKS-wedstrijdenreeks dit jaar niet doorgaat, er toch aandacht zal worden besteed aan het 75-jarig bestaan van de SKS.
Feed Fetched by RSS Dog.