Sintrale Komisje Skûtsjesilen
Grou pakt winst voor eigen publiek
‘Geef me wind en zeilen’ klonk een uur voor aanvang van de eerste wedstrijd om het SKS-Kampioenschap Skûtsjesilen uit de speakers rondom het wedstrijdwater. Het publiek was in grote getale aanwezig op het water én ook op de wal, zoals bijvoorbeeld in De Tynje. Ideale omstandigheden voor een spannend begin van de wedstrijdenreeks. Grou trakteerde het eigen publiek waarop het gehoopt had en pakte de winst. “Wat was dat genieten! Geweldig,” klonk regerend SKS-kampioen Douwe Azn Visser enthousiast na het passeren van de finish.
Opening SKS-Kampioenschap Skûtsjesilen 2022
Iedereen in de feesttent op het Halbertsmaplein in Grou had enorm uitgekeken naar de opening van het SKS-Kampioenschap 2022. Namens de Skûtsje Kommisje Grou (SKG) heette voorzitter Jan Feike Hoekstra alle aanwezigen welkom. “Wat zijn wij in Grou blij dat jullie er allemaal weer zijn! Want wat was die corona een ongezellige pandemie.”
Eindelijk: we gaan weer los!
Eindelijk, het skûtsjesilen gaat weer los! Na twee jaar niet te hebben gezeild, komen schippers en bemanningen vrijdagavond 29 juli voor het eerst weer bijeen op het Halbertsmaplein in Grou.
Interactieve 2D-player terug van weggeweest
Het SKS-Kampioenschap Skûtsjesilen is al jaren te volgen via YouTube waar van elke wedstrijd een 3D-animatie aanwezig is. Via www.sks-live.nl komt de skûtsjefan direct op het ‘SKS Track en Trace-kanaal’ waar het trackingteam ook dit jaar weer de live-uitzendingen zal gaan verzorgen. Maar er is nieuws…
Gezocht: bestuurslid wedstrijdzaken
De Sintrale Kommisje Skûtsjesilen is op zoek naar versterking. In het bestuur is plek voor een deskundige wedstrijdzaken.
Omrop Fryslân brengt rechtstreeks het skûtsjesilen
Dit jaar barst de strijd onder de skûtsjes weer los en dat wordt door Omrop Fryslân weer als vanouds in beeld gebracht, met rechtstreeks en integraal commentaar live op locatie. Er wordt voor het eerst gewerkt met dronebeelden, om zo de skûtsjes nog beter in beeld te brengen.
Samenwerking SKS met Weerexperts.nl
Na het overlijden van onze weerman Piet Paulusma is de SKS op zoek gegaan naar een weerdeskundige die zijn rol dit SKS-Kampioenschap Skûtsjesilen 2022 zou kunnen overnemen. Tijdens die zoektocht bleek toch dat Piet bij de SKS hoorde en dat hij onvervangbaar is. Vooralsnog zal er dan ook niemand in de voetsporen van de geliefde weerman treden.
Joure winnaar van de Jubileumbokaal
Op de Langwarder Wielen bij Langweer is zaterdag 2 juli de jubileumwedstrijd gezeild. De jubileumbokaal is gewonnen door schipper Rinus de Jong van Joure. Die had na twee gezeilde wedstrijden het minst aantal punten. De schipper kreeg de prijs na afloop van de strijd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Langweer. “Moai dat wy mekoar eindelik wer sa moetsje kinne”, zei SKS-voorzitter René Nagelhout. “En moai ek dat wy elk jier mei in grutte club frijwilligers yn steat binne om it skûtsjesilen mooglik te meitsjen en Fryslân sjen te litten hoe moai it skûtsjesilen is.”
Fritom Group wordt co-sponsor van de SKS
PERSBERICHT
Uitnodiging Jeugdzeilen 2022
Dit jaar wordt alweer voor de elfde keer het Jeugdzeilen georganiseerd door de Commissie van Schippers en Bemanningen, Stichting Foar de Neiteam en de SKS en IFKS. Dit schitterende evenement wordt  jaarlijks mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die bestaan uit schippers en bemanningen vanuit de SKS, IFKS en de vereniging Grouwster Watersport. 
Feed Fetched by RSS Dog.