Sintrale Komisje Skûtsjesilen
Wedstrijddata SKS kampioenschap 2020
Het SKS kampioenschap 2020 zal worden gehouden van zaterdag 18 juli t/m vrijdag 31 juli.
Slotavond SKS kampioenschap 2019
 
Grouster skûtsje wint derde SKS titel op rij
Vooraf werden diverse scenario’s losgelaten op de uitkomst van dit SKS kampioenschap. Grou, Heerenveen en Lemmer stonden zo dicht bij elkaar in het klassement dat nog van alles mogelijk was. De wedstrijd zelf zou het juiste antwoord geven. Met spanning werd uitgekeken naar de start, want die zou net als tijdens eerdere wedstrijden cruciaal kunnen uitpakken. Daar werd vaak meteen al de eerste slag geslagen. Douwe Azn. Visser (Grou) bleef in de buurt bij Heerenveen en Lemmer en behaalde zo zijn derde titel op rij. “Het was niet de wedstrijd waarmee we willen finishen, maar het was voor ons spannend genoeg."
Uitspraak Zeilraad inzake hoger beroepen Huizum en Drachten
Uitspraak Zeilraad inzake Hoger Beroep Huizum tegen Langweer. Huizum moest na een valse start alle skûtsjes voorrang geven en Langweer is gehinderd. Hoger Beroep is verworpen. Uitspraak jury is terecht bevonden.
Douwe Azn. Visser (Grou) pakt dubbelslag bij Lemmer
De pier, het strand en de dijk bij Lemmer zaten bomvol toeschouwers. Door de stand in het klassement is de spanning inmiddels zo gestegen dat iedereen nieuwsgierig is naar de ontknoping van dit SKS kampioenschap. Opnieuw dankzij een daverende start wisten de Grousters als eerste te finishen. Na de winst van gisteren een dubbelslag in de Lemster baai. Deze derde dagwinst brengt de Grousters tevens aan de leiding in het klassement. Douwe Azn. Visser: “We hebben twee keer grandioos gezeild. Alles klopte, genieten!”
Grou wint machtig mooie silerij in Lemster baai
Ideale omstandigheden tijdens de eerste wedstrijddag bij Lemmer. Zon en een zuidwestenwind kracht 5, met uitschieters naar 6. Met nog drie wedstrijden te gaan in dit kampioenschap stijgt de spanning. Het publiek wilde niets missen van deze strijd en was weer in grote getale aanwezig. De Grousters wisten een fantastische start te verzilveren en pakten hun tweede dagoverwinning. “Geweldig voor het publiek”, klonk Douwe Azn. Visser enthousiast. “Earnewâld maakte het ons nog moeilijk, maar we konden goed verdedigen. Het was een hele mooie wedstrijd!”
Hoger beroep na juryuitspraak wedstrijd Woudsend
Zowel Drachten als Huizum gaat in hoger beroep na de juryuitspraak van gisteren in Woudsend. Beide hoger beroepen zullen vrijdagochtend door de Zeilraad worden behandeld.
Feestelijke intocht Lemmer | 6 augustus 19.00 uur
Op de avond van de rustdag staat traditioneel de feestelijke intocht van de skûtsjes door Lemmer op het programma. Morgen - dinsdag 6 augustus - zal dit om 19.00 uur plaatsvinden. Op verschillende skûtsjes zal muziek aanwezig zijn.
Heerenveen oppermachtig op de Hegemer Mar
Het strijdtoneel van de achtste wedstrijd om het SKS kampioenschap was de Hegemer Mar bij Woudsend. Er stond meer wind dan verwacht en dat bracht wederom spektakel. Sytze Brouwer (Heerenveen) zat tijdens de eerste start opgesloten achter andere skûtsjes en had dus geluk dat deze start algeheel vals bleek. De tweede start pakte geweldig uit voor de Heerenveensters waardoor zij vrij voor de hele vloot de koppositie pakten. “We hebben vandaag onze eigen wedstrijd kunnen zeilen, terwijl de anderen met elkaar in de strijd moesten”, wist Sytze. “Een geweldige overwinning. Helemaal top!”
Akkrum wint geweldige strijd op het IJsselmeer
Vol verwachting zocht het publiek in grote getale een plekje op de IJsselmeerdijk in Stavoren. Het beloofde namelijk fantastisch zeilweer te worden voor de skûtsjes. Ook de op-en-delbaan zorgde wederom voor spanning en strijd van start tot finish. Pieter Ezn. Meeter (Akkrum) sloeg zijn slag in het vierde kruisrak, nam de koppositie over van d’Halve Maen en pakte zijn eerste dagwinst. “We hebben gevochten als leeuwen”, wist de winnende schipper. “Dit is een mooie opsteker voor de ploeg.”
Feed Fetched by RSS Dog.