Sintrale Komisje Skûtsjesilen
'Myn Skip' wint Friese Anjer 2018
Het muzikaal skûtsjetheater 'Myn Skip' in Earnewâld heeft de Friese Anjer 2018 gewonnen. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds koos 'Myn Skip' uit de zes personen en projecten die met hulp van de inwoners van de provincie in het jaar van Culturele Hoofdstad genomineerd waren. 
SKS-erelid Bert de Jong overleden
Op 8 oktober jl. is op 72-jarige leeftijd SKS-erelid Bert de Jong overleden. De oud-directievoorzitter van de Rabobank was een échte skûtsjeliefhebber. Binnen de SKS gerespecteerd vanwege zijn visie én historisch besef. 
SKS-erelid Joop Doevendans overleden
In de vroege ochtend van zaterdag 15 september is op 90-jarige leeftijd Joop Doevendans overleden. Sneek was hem alles. “Ut gaat niet om mij. Ut gaat om Sneek”, was een bekende uitspraak van hem. De oud-drukker/uitgever heeft een lange lijst van verdiensten binnen de Waterpoortstad en haar verenigingsleven. 
Leeuwarden wint Amateursilen 2018
Tijdens het jaarlijkse Amateursilen nemen ‘gelegenheidsschippers’ plaats aan het helmhout van de SKS skûtsjes. Dit jaar zagen wij twee vrouwen die het roer hadden overgenomen. Op het skûtsje It Doarp Huzum was dat Roelie Kramer, die verdienstelijk als twaalfde en vijfde finishte. Op het Ljouwerter skûtsje verrastte Anke Zwaga met tweemaal een eerste plaats. Daarmee behaalde zij uiteraard ook de dagoverwinning en ontving zij uit handen van oud-schipper Douwe Jzn. Visser de bijbehorende prijzen. 
Amateursilen | zaterdag 8 september a.s.
Ter afsluiting van het skûtsjeseizoen staat het jaarlijkse Amateursilen weer op het programma. De veertien bekende SKS-schippers blijven zelf 'aan wal' en geven het helmhout aan zogenaamde 'gelegenheidsschippers', die tijdens deze dag de kans krijgen om hun eigen team samen te stellen en hun stuurmanskunsten te tonen. 
SKS skûtsjesilen 'goed nieuws' in New York
Wekelijks brengt The New York Times haar lezers een portie 'goed nieuws' - waaronder 'de foto van de week' - waarmee zij opgewekt het weekend in kunnen.
Wedstrijddata SKS kampioenschap 2019
Het SKS kampioenschap 2019 zal worden gehouden van zaterdag 27 juli t/m vrijdag 9 augustus.
Slotavond SKS kampioenschap 2018
 
Grou SKS kampioen 2018; dagwinst voor d’Halve Maen
De ontknoping van het SKS Kampioenschap 2018 is in jaren niet zó spannend geweest. Maar liefst zeven skûtsjes hadden voor aanvang van de slotwedstrijd op de Snitser Mar nog zicht op het eindpodium. Maar het ging natuurlijk om die ene plaats: die van SKS kampioen. Na twee weken zeilen werd het kampioenschap pas in de laatste meters beslist. Douwe Azn. Visser (Grou) behaalde op ongeëvenaarde wijze zijn vijfde kampioenschap.
Uitspraak Zeilraad inzake hoger beroep Earnewâld
Voorafgaand aan de rûtebesprekking van de slotwedstrijd deed de Zeilraad uitspraak inzake het hoger beroep van Earnewâld aangaande de wedstrijd Lemmer II. De Zeilraad heeft de jury-uitspraak bekrachtigd en daarmee het hoger beroep van Earnewâld afgewezen. 
Feed Fetched by RSS Dog.