Sintrale Komisje Skûtsjesilen
Winterpalaver op vrijdag 7 februari 2020
Namens het bestuur Stichting Foar de Neiteam:
Symbolische overdracht ‘De Jonge Jan’ aan schipper Harmen Brouwer
Vandaag, zondag 12 januari, vond voor de wal in Warten de symbolische overdracht van het skûtsje ‘De Jonge Jan’ aan de nieuwe schipper Harmen Brouwer plaats. Eigenaar Jelle Talsma, die in de IFKS vele successen met het skûtsje heeft beleefd, vroeg de kersverse schipper van Langweer door middel van een huwelijksbelofte trouw te beloven aan het skûtsje. Het antwoord van Harmen Brouwer: “Ja, ik wil!”
Oudste zilveren skûtsje geschonken aan Fries Scheepvaart Museum
Onlangs is het oudste zilveren skûtsje door de familie Salverda uit Stavoren geschonken aan het Fries Scheepvaart Museum in Sneek. Het is in 1946 gemaakt in de zilverstad Schoonhoven voor de skûtsjecommissie van Sneek. In die tijd was het de meest kostbare wisselprijs, die als dagprijs bij het skûtsjesilen werd uitgereikt bij de wedstrijden van de SKS.
SKS Kerstkaart 2019
Persbericht | Klaas van der Meulen nieuwe schipper Woudsend
Het SKS-skûtsje van Woudsend, de 'Klaas van der Meulen', heeft een nieuwe schipper. Teake Klaas van der Meulen geeft het roer over aan zijn neef Klaas van der Meulen. Het skûtsje is een familieschip.
Persbericht | Harmen Brouwer nieuwe schipper Langweer
Persbericht | Langweer, 6 oktober 2019
Grote belangstelling voor Jeugdzeilen 2019
Onder prachtige omstandigheden vond op vrijdag 20 en zaterdag 21 september voor de achtste keer het Jeugdzeilen plaats. Een fantastisch evenement georganiseerd door de Commissie van Schippers en Bemanningen, Stichting Foar de Neiteam en de SKS en IFKS.  Jeugd tussen de 8 en 18 jaar wordt enthousiast gemaakt voor het zeilen met platbodems, zodat zij in de toekomst échte 'skûtsjesilers' kunnen worden. 
Persbericht | Vertrek schipper Langweer
Persbericht | Langweer, 16 september 2019
Grouster skûtsje wint Amateursilen 2019
Op zaterdag 14 september jl. stond voor de SKS skûtsjes het jaarlijkse Amateursilen op het programma. De dag waarop niet de vaste SKS schippers plaatsnemen aan het helmhout van hun skûtsjes, maar zogenaamde ‘gelegenheidsschippers’. De wedstrijdorganisatie was in handen van de commissie VSB. Dertien skûtsjes verschenen aan de start en op de Snitser Mar werden onder zomerse omstandigheden twee wedstrijden gezeild.
Kapitein Malik Azmani wint met skûtsje Earnewâld de Friso Cup 2019
Vrijdag 6 september is door genodigden van de provincie Fryslân gestreden om de Friso Cup. De zeilwedstrijd is op een achttal skûtsjes van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) gezeild in het kader van de relatie tussen Europa en Fryslân. Aanwezig waren Nederlandse leden van het Europees parlement, Friese Kamerleden en lokale bestuurders, circa 70 in getal.
Feed Fetched by RSS Dog.