Sintrale Komisje Skûtsjesilen
Algemene Ledenvergadering SKS dd 2 maart 2019
Afgeladen vol was de grote zaal van ‘De Driuwpôlle’ te Woudsend tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de SKS. Iedereen werd welkom geheten. Er werd stilgestaan bij leden die het afgelopen jaar overleden: Bert de Jong, Joop Doevendans en prof. Gerritsma. Daarna werd een volle agenda behandeld.
Zeilkalender 2019 aangenomen
Tijdens de algemene ledenvergadering is de Zeilkalender 2019 aangenomen.
Wedstrijdverslag SKS 2018 in beeld
Tijdens de algemene jaarvergadering werd onderstaand wedstrijdverslag van SKS 2018 in beeld - door Tom Coehoorn - vertoond.
Winterpalaver op vrijdag 8 februari 2019
De Stichting Foar de Neiteam nodigt u van harte uit bij het Winterpalaver 2019 op vrijdag 8 februari a.s.. Net als ieder jaar bieden we een interessant programma waarbij we de discussie niet uit de weg gaan. En natuurlijk zijn er weer historische beelden te zien.
'Myn Skip' wint Friese Anjer 2018
Het muzikaal skûtsjetheater 'Myn Skip' in Earnewâld heeft de Friese Anjer 2018 gewonnen. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds koos 'Myn Skip' uit de zes personen en projecten die met hulp van de inwoners van de provincie in het jaar van Culturele Hoofdstad genomineerd waren. 
SKS-erelid Bert de Jong overleden
Op 8 oktober jl. is op 72-jarige leeftijd SKS-erelid Bert de Jong overleden. De oud-directievoorzitter van de Rabobank was een échte skûtsjeliefhebber. Binnen de SKS gerespecteerd vanwege zijn visie én historisch besef. 
SKS-erelid Joop Doevendans overleden
In de vroege ochtend van zaterdag 15 september is op 90-jarige leeftijd Joop Doevendans overleden. Sneek was hem alles. “Ut gaat niet om mij. Ut gaat om Sneek”, was een bekende uitspraak van hem. De oud-drukker/uitgever heeft een lange lijst van verdiensten binnen de Waterpoortstad en haar verenigingsleven. 
Leeuwarden wint Amateursilen 2018
Tijdens het jaarlijkse Amateursilen nemen ‘gelegenheidsschippers’ plaats aan het helmhout van de SKS skûtsjes. Dit jaar zagen wij twee vrouwen die het roer hadden overgenomen. Op het skûtsje It Doarp Huzum was dat Roelie Kramer, die verdienstelijk als twaalfde en vijfde finishte. Op het Ljouwerter skûtsje verraste Anke Zwaga met tweemaal een eerste plaats. Daarmee behaalde zij uiteraard ook de dagoverwinning en ontving zij uit handen van oud-schipper Douwe Jzn. Visser de bijbehorende prijzen. 
Amateursilen | zaterdag 8 september a.s.
Ter afsluiting van het skûtsjeseizoen staat het jaarlijkse Amateursilen weer op het programma. De veertien bekende SKS-schippers blijven zelf 'aan wal' en geven het helmhout aan zogenaamde 'gelegenheidsschippers', die tijdens deze dag de kans krijgen om hun eigen team samen te stellen en hun stuurmanskunsten te tonen. 
SKS skûtsjesilen 'goed nieuws' in New York
Wekelijks brengt The New York Times haar lezers een portie 'goed nieuws' - waaronder 'de foto van de week' - waarmee zij opgewekt het weekend in kunnen.
Feed Fetched by RSS Dog.